Радев и Ердоган обсъдиха борбата с коронавируса

"В условията на тази криза доказахме, че сме добри приятели и съседи"
103
Радев и Ердоган обсъдиха борбата с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Борбата с коронавируса изисква общи усилия, сътрудничество и солидарност. Това беше общата позиция на държавните глави на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, които проведоха днес телефонен разговор по инициатива на турския президент.

Още по темата
Президентът Радев поздрави своя турски колега за предприетите мерки в борбата с коронавируса и оказване на социална и икономическа подкрепа на засегнатите, която да смекчи негативните ефекти от кризата.

Българският държавен глава изрази признателността си за бързата реакция на Република Турция, която първа предостави на страната ни медицински материали и предпазни средства.

Реджеп Тайип Ердоган отбеляза съдействието на Турция при евакуирането на 46 български граждани от Мароко, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В условията на тази криза България и Турция отново доказаха, че са добри приятели и съседи, беше позицията на двамата президенти. Румен Радев благодари за своевременното решение на турската страна за пропускане на тежкотоварните камиони през българо-турската граница, без да се прилага 14-дневна карантина за шофьорите, което е от значение не само за двете страни, а и за Европа.

Да бъде преустановена наскоро въведената практика транзитно преминаващите през България турски граждани да информират предварително чрез дипломатическо или консулско представителство за пътуването си, призова президентът Ердоган.

Българският държавен глава постави въпроса за облекчаване на превоза на български граждани с онкологични заболявания, чието животоспасяващо лечение се провежда в болници в Република Турция. Президентът Ердоган се ангажира да постави въпроса за разрешаване в ресорните министерства.

Турският президент призова от своя страна за гъвкавост и разрешение на износа на етанол от България за Турция, необходим за производство на дезинфектанти. Президентът Радев подчерта, че при първа възможност страната ни приоритетно ще възстанови доставките на етанол за своята съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Федотов преди 4 години
Аз Федотов, попрекалих с персоналните си определения,ще бъда благодарен на хората които като градушка "засипват" през ден генерал Радев,днес президент на моята държава, ако пресяват обидните си квалификации по негов адрес.Над два милиона и половина българи казаха ДА на президентските избори!Аз, или още двама трима, изразяваме различни мнения,това е защото сме различни и ние самите човеци.
72
0
 
2
 
! Отговори
Федотов преди 4 години
Един полуграмотен индивид,подвизаващ се в провинциална тв-"Европа",изтърбушил металните тръби от поливните инсталации строене по соц. време,си напълни щраусовата шия с мангизи,това стана достояние до "нашата" прокуратура,но делото отиде на дъното на Перловската река.За да благодари на днешните,този се превърна в зло,охранено,задоволено куче,което под команда на държ. началник,е готово да "ръфа" всичко,което го застрашава.Помиярът,не спира да лае президента,нещо което е балсам за ушите на Борисов
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушах празнодумеца Маринов. Предполагам, че К. Нинова (тя е активна и с ума си) ще свали доверието от тези празноглавци. Радев сам си свали рейтинга със злобно поведение и говорене.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва човек да си губи времето с Радев. Много време давахме кредит на доверие на човек, който не познавахме. Оказа се, че не го е заслужавал. Това е кукла на конци, издигната от Първанов, поета от Нинова и командвана от съпругата му. Такъв човек НЕ ЗАСЛУЖАВА и капка доверие! Всички виждаме ясно недостатъците на ББ, но кой да поеме ръководството?
69
0
 
1
 
! Отговори
приказките на пазара преди 4 години
Един кратък и безполезен разговор. Навремето Тодор Живков постигаше "съгласие по наболелите политически въпроси".Тук искат да ни внушат че Румен Радев има някаква тежест в обществото.Безсилен опит на Румен Радев да предизвика вниманието към себе си.
68
0
 
3
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Хаха, султанът се е посмял от сърце с глупостите на Мунчo! Човек, който не може да чете, без да прави паузи е ниско интелигентен. Ердо е стара хиена и сигурно го е излъгал нещо.
67
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Моят и на над 2 милиона мой братя Българи Президент,единственият от когото не съм се срамувал последните 30 години
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойчо отново е на заден план.
65
3
 
4
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 4 години
Много танцувална поза е заел Радеф ! Искал повече шербет.
64
3
 
4
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 4 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
63
2
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Радев уверил Ердоган , че бори с жена си вируса като пие повече шербет. Изобщо са разговаряли държавнически.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Fenasi KerimНа мен и да ми дават безплатни маски, няма да ида да ги взема.А за минималната заплата дето уж я давали в Търция - виж кво става с турската лира.Ква ти е файдата, че ти дават минимална заплата ако доларът стане 3000лв?
61
4
 
4
 
! Отговори
Кметът преди 4 години
на Барселона също изпраща поздрави на баце и обеща да се грижи за имението му.
60
4
 
3
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Аз все още не виждам някакви социални мерки в България. В Турция маските са безплатни по магазини и аптеки. Примерно отиваш в аптека имаш право на една безплатна маска. Не повече. Там първо решиха всеки който е съкратен от работа да получава мин.заплата от държавата но като видяха че няма да издържи системата сега забраниха съкращенията. Работодателите нямат право да уволняват а ще плащат поне мин.заплата. В България какви са социалните мерки?
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Fenasi KerimАбе нещо наистина много го закъсаха комшиите с тоя коронавирус.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На един акъл са за вируса!
57
0
 
2
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Една водеща Muge Anli намекна че броят на жертвите от вируса в Турция е занижен и на другия ден вместо нейното предаване даваха някакъв сериал.
56
4
 
6
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
Ердоган е умен човек и е наясно, че от Безделника от Дондуков 2 за щастие не зависи абсолютно нищо. Сигурно много се е забавлявал когато Радефф му е обещавал нещо. Ердоган знае, че нещата зависят само от Бойко със когото явно са приятели защото до сега мигрантите заобикалят Бг за разлика от Гърция. Радефф пак се опитва да се изкара значим фактор но предизвиква само смях. Явно Бочко се е обадил на Ердоган и го е помолил да приеме Радефф за да се забавляват после когато Ердо му разказва за срещата
55
2
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Накрая на разговора Ердоган помолил Радев да предаде поздрави на неговия добър приятел Бойко Борисов, на което Радев казал "ъхъ".
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът се чуди как да си повиши рейтинга. Жена му и Нинова ще му дърпат ушите.