Блокираните в Париж българи отлетяха обратно за родината

От МВнР напомнят да не се предприемат пътувания
7 май 2020 14:11,
34
Блокираните в Париж българи отлетяха обратно за родината
Снимка: БГНЕС

Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище „Шарл де Гол“ в Париж като разходите по връщането им в България са поети от авиокомпанията превозвач. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Екипът на посолството ни в Париж е оказал пълно съдействие на съгражданите ни, които не бяха допуснати на територията на Франция заради ограничителните мерки в страната, свързани с коронавируса. Завеждащият консулската служба Милена Узунова беше на летището, заедно с групата българи, вчера, както и днес до тяхното качване на борда на самолета.

Още по темата

От Министерството на външните работи отново призовават българските граждани да не предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително.

Оттам припомнят, че от 17 март във Франция не се допускат чуждестранни граждани, а на 8  април бе обявено, че се забранява и влизането на сезонни работници. Позволява се на френските граждани и граждани на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Великобритания заедно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, за да достигнат до дома си, ако имат разрешение за пребиваване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
Нямат файда преди 3 години
Въобще не ми е жал за Андрешковци без вноски за пенсия,без медицински застраховки,без плащащи данъци,с фиктивни договори. Зарадняците обачеее... ги научиха на тия тарикатлъци за да си пестят пенсионните фондове,здравните фондове,но сега при вируса ако се наложи да ги лекуват спешно там, се изхарчват много повече пари един такъв Андрешко да бъде лекуван там,отколкото тоя Андрешко ще изкара за робовладелеца и съответната държава - затова ги напъждат,няма засега файда от тях.Честен труд ли?
28
7
 
11
 
! Отговори
хм..да.. преди 3 години
Първо-уважение за това ,че са решили с честен труд да си изкарат прехраната,а не да лежат на социални помощи,както много от пишещите тук,, най-вероятно са.Второ-няма никакви доказателства,че по време на краткия си престой във Франция,за се заразили,та да ги посрещате с камъни на летището-след тест,ще стане ясно.Трето-явно са били заблудени, иначе не биха тръгнали,ако са по хитри,биха използвали ситуацията за да им платят компенсации.И накрая-французите сами да си работят на полето-заслужават го.
27
1
 
9
 
! Отговори
а преди 3 години
До Хаха 29Да бе, да. Тея терикати и работа на полето.
26
4
 
16
 
! Отговори
A преди 3 години
Тея бок.луци си разкарват мръсните, мързеливи *** по Европа, използвайки кризата. Но Европа ги научи на това, сега да си ги дърци и да ги дондурка, стига са се разкарвали със самолети насам ннатам. Да ги накарат да си платят пътните, за да се научат, а не от данъците на работещите в кризата да се ммотаят из Европа и да разнасят заразата и да се правят на голями терикати.
25
3
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Сега тарикатите ги чака 14 дни карантина и после могат спокойно да потърсят работа в България. Нашенските чорбаджии са щедри-30 лева надница и 10 часа на полето.. Да им дойде акъла
24
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Ами те вече трябва да са кацнали на летище СофияКакво ще правят тук - карантина или айде по такситата и обратно по родните места до следващото заминаване
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама те вярно ли са българи, или са от онези, дето скитат насам натам по света да просят, крадат и да ползват чужди соц. помощи, а после се върнат тук да мятат кючеци и гюбеци , да сеят вируси по улиците сред хората, които пазеха 2 месеца карантина...от тези, които ще заразят още достойни медици..., ще получат по нещо от бюрата по труда, и като изхарчат парата, ще хукнат отново. тези от летището толкова много ли спечелиха от продадените им билети, че изобщо ги пуснаха ?
22
1
 
26
 
! Отговори
факт преди 3 години
Ох-ххххффффф! Сутринта 3/4 от времето на ,,водещите" телевизии бяха заети с тези убавци! Пускаш едната водеща телевизия - БГ граждани бедстват на летище ,,Де Гол", пускаш другата - квартал ,,Караджа" в Ямбол е блокиран поради пандемия, прокуриста на болницата му иде да се обеси заедно с кмета.След това си разменят ролите! Едните включват Париж, другите - Стефан Караджа! Пускаш някоя не толкова водеща телевизия - същата работа! Абе, мънгалска държава, ромски свят!
21
0
 
4
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До 19Да... грешки стават.Френския презедент Холанде нарече японците китайци на посещение в Япония ...............българи във Франция
20
1
 
24
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
А тук ще бъдат ли под карантина или, както винаги ще бъдат пуснати да разнесат заразата, явно има решение от високо ниво да се разпространява заразата из България.
19
3
 
2
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До Анонимен 17В следващия ми живот си избирам да се родя другаде.Чакай да погледна в кои страни няма случаи на корона...
18
3
 
28
 
! Отговори
мак преди 3 години
Виновни са, щом не се информираха, струва ли си да пътуваш в чужбина. Който търси, намира информация. Искаха да заобиколят закона, но не им се получи, а Франция показа, че не си поплюва, всеки е длъжен да спазва нейните правила. И се получи екскурзия с връщане за сметка на превозвача, а би трябвало сами да си платят. Но французите не искат да ги държат там и да ги хранят.
17
1
 
17
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Да, но преди дни други подобни са били приети без проблем и веднага транспортирани във френските плантации за ягоди и кауни! Освен това, българин, строителен работник, пътувал с групата и с разрешение за пребиваване е пропуснат от френските власти. Сам каза, че повечето пътуващи са били от еректората! дошъл френски граничен полицай и попитал има ли други, освен българи. Нашият казал, че няма, но показал документа и е приет. Абе, огледаха ги, не ги харесаха и ни ги връщат!
16
0
 
19
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
И какво толкова - 20-30 одобрения, че Техеран бил столица на Иран! Госпожа Крясък Карастанчева от най високото място на трибуната на Парламента заяви, че Виетнам е столица на Пекин и си председателства без никакъв проблем, с одобрението на целокупните български ***, пуйки, пуяци, фитки, фитороци, тюфлеци и толупци!
15
1
 
13
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До АляИмаше някакво правило,ако авиокомпанията им е разрешила на борда знаейки нарежданията във Франция тоест недопускане,те са заддължени да ги превазят обратно.
14
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като са роми ... те не са виновни, че са се родили роми в България, както и вие не сте виновни, че сте се родили българи в България, което не облекчава съдбата ви особено Ромския проблем беше наследен от комунизма, българия беше комунистическа страна съвсем доскоро, приемете го и търсете добрите примери и сред ромите и сред българите - има такива ! Като си затворите очите или спрете да говорите за тях те няма да изчезнат, още повече че корумпираната държава не прави нищо по въпроса.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо са тръгнали, след като още на 8ми април са забранили влизането на сезонните работници?" - ами защото тарторът им е казал - "другата седмица пътуваш" и те слушат. Да не мислиш че някой ги пита за мнение?
12
2
 
21
 
! Отговори
Аля преди 3 години
Чудя се защо връщането на гурбетчиите да е за сметка на авиокомпанията-превозвач, а не за сметка на фирмата или на лицето, което ги е организирало за това приключение?! Тук би трябвало да се самосезира и прокуратурата. И стига вече с износа на работна ръка - розоберът у нас затъва, защото няма достатъчно субсидии, а по радиото - репортаж с възхвала как забогатели родопските села, като пращали берачи на ягоди в Англия!
11
6
 
12
 
! Отговори
Шишо-башкишо преди 3 години
Тези хора имат ли нужда от нещо, щом кацнат? Мога да дойда с таксито да ги извозя един по един до родните им села, разходите са за моя сметка. Заедно с всеки един ще влезем в първия супермаркет, за да им накупя каквото е необходимо. Ще минем и през аптеката да вземем нещо за кашлица и после ги прибирам. Всичко плащам аз! Нека от Министерски съвет ме потърсят, ако мога да бъда полезен.
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажните *** обиждат всички българи като наричат тези пиявици българи. Това ако ме е геноцид, здраве му кажи.Не са българи и НИКОГА няма да станат. Това са паразитиращи номади, с привилегии.