Борисов нареди: Моловете ще работят от понеделник

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес
Обновена: 15 май 2020 16:21 | 15 май 2020 11:27, Красимир Ангелов
341
Борисов нареди: Моловете ще работят от понеделник
Снимка: БГНЕС

Моловете у нас ще отворят от понеделник, стана ясно от среща на министър-председателят Бойко Борисов с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация.

След срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник.

Още по темата
Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

"С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Чувам хеликоптер бръмчи над Позитано... - ръси ли, що ли...
290
0
 
0
 
! Отговори
да беше разпоредил преди 3 години
Борисов да беше разпоредил да няма корона вирус през март
289
0
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Дано Корона вируса ни научи да има тоалетна хартия в училищата за децата,препарати и сапуни,да не хвърляме отпадъците си по улиците и градинките,да изчистим градовете от бездомните кучета и котки, чисти обществени тоалетни и да пазим природата и средата в която живеем и да имаме по човешки отношения помежду си.Това е истинската Култура на една нация,а не да отидем два пъти на кино и един път на театър през годината.Изкуствата и отношението към тях не е истинската Култура!!!
288
0
 
1
 
! Отговори
До 300 преди 3 години
На днешната младеж не се надявайте!Ха-ха-ха-ха-ха
287
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно за автобусите от градския транпорт.Същите имат климатици, а това обезсмисля носенето на маски в автобусите!
286
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Наредил съм,платил съм,разрешил съм.....Пропуска услужливо да уточни,че всичко става след консултация с американското посолство.
285
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА ХОДИТЕ В МОЛА С МАСКИ ЩОТО АЗ НЕ
284
1
 
11
 
! Отговори
Я глей. ..... преди 3 години
Забрана ли имате или ви идва от сърце!!!!!Страх ли ви е да кажете, че снощи пак имаше хиляден протест против БАРБА ГАНЬОС и довечера пак ще има!!!!!......"С революционните песни Вятър ечи, Балкан стене и Боят настана се надъхват стотиците протестиращи пред Народното събрание българи.Те се увеличават с всеки изминал момент. Прави впечатление, че сред тях има много млади хора. Много от тях са с национални знамена......"https://mobile.frognews.bg/article/196476/
283
2
 
9
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
282
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво де, ама нали точно на места с мощни климатични системи като молове, круизни кораби и т.н. заразата се разпространявала най-бързо?
281
0
 
2
 
! Отговори
малко стадо сме преди 3 години
До да,да ама неСамо със външна помощ, търпение и смирение ни спасяват!
280
2
 
2
 
! Отговори
младежта преди 3 години
До лавината-надеждатаТя ще победи комунизма! Долу Герб и БСР-ДС и всички партии с агентура на КГБ!!!
279
1
 
5
 
! Отговори
криза без вирус преди 3 години
Винаги когато, икономиката закъса на помощ идва политиката с различни кризи:холера,антракс,сифилис,спин,птичи грип,син език,свински грип,луда крава, етноси БКПКомунизма е по-заразен от измислените корновируси!!! Народе!!!!
278
3
 
7
 
! Отговори
лавината-надеждата преди 3 години
До страх ли ви еВинаги младежите са правели революциите и въстанията! Да се надяваме и сега!
277
1
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Спомнете си търговските спорове между САЩ и Китай, САЩ и други, ракетните разправии с Русия, санкциите срещу Русия!Световната криза не е следствие на коронавируса! Кризата щеше да се случи и без това!
276
2
 
1
 
! Отговори
Много странно преди 3 години
В една статия за перфекната двойка коментиращите масово са писали страшни цинизми и не сте ги цензурирали????????????!!!!!!!Щото не е опасно нали?
275
2
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
На всеки 10-12години се прави световна криза с какъвто и да е повод!Справка - 2008 година!Спомнете си, ако можете и предни години и кризи!Сега е коронавирус!Не е за подценяване от страна на здравето, но какво още стана!?Не налагам мнението си на никой!? Не ми "кликайте" + или - моля!Мислете с главите си!
274
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дебел депутатНе са дали и една стотинка на България от ЕС за коронавируса,всички материали и разходи си ги плащаме сами
273
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До страх ли ви еДа,бееее,писаха кои бандити и дори убийци плащат за протеста,за да клатят правителството, за да не ги осъдят за престъпленията ,които са извършили!Има им написани и имената в ПИК.
272
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП искат план за справяне с вируса. Планът е - Отваряй! Заразявай! Заравяй! Това е останалото е парлама.