Доброволци чистят плажове по Черноморието ни

Ентусиастът Мартин Дерменджиев създаде "Плажеводител"
18

След Поморийското езеро, група ентусиасти се впуска и в почистване и на най-дългия плаж по Черноморието ни - Ивицата в Поморие.

"Още в началото на изолацията се хванах с това. Миналата седмица пуснах първия плажеводител за Поморие. Който има време и желание, нека да се включи. В събота и неделя от 10 часа, сборният пункт е в началото на Ивицата. Чистенето на природата е по-добро от психотерапевт", сподели основателят на проекта "Плажеводител" Мартин Дерменджиев пред Bulgaria ON AIR.

Доброволецът отбеляза, че има плажове, които не са на концесия и не се поддържат. А Ивицата е огромно пространство и затова ентусиастите се нуждаят от помощ.

"Морето изкарва боклук. За съжаление, някои хора цапат, но съм готов да вложа енергията и времето си да почистя след тях. В тези времена хората ще станат много по-отговорни. Остани си вкъщи се е превърнало в остани си в България. Елате на морето и подкрепете българския туризъм. Имаме нужда от това. Пазете чисто! Надявам се поне 40% да се осъзнаят и да повлияят на другите", призова Дерменджиев.

По думите му в Поморие хотелите и апартаментите вече се подготвят за един добър летен сезон. Туристи се забелязват вече от месец.

Мартин Дерменджиев се надява българи да заместят чужденците, които няма да посетят Черноморието ни това лято.

"Надявам се много от хората, които са готови да отидат в Гърция, да се сетят, че Поморие е древногръцки град. Място има за всеки, Поморие има цели 40 плажа", каза още Мартин в ефира на "България сутрин".


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
здраве за пари преди 1 месец
после пари за здраве ще дават!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 13- Защото Властта има 100 агенции ,министерства , общински служби ,които си вземат заплати от бюджета има и Закон - като го хванат ,че мърис- съответната мярка , а не да ми втълпяваш ,че който пази чисто , трябва и след замърсителите да върви
14
6
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Абе пълно е с балъци нема кво !
Некой си зима концесийка и не чисти, а е такива балъци му чистят за без пари ! Хаха хаха смех смех смех
13
4
 
6
 
! Отговори
до ФСБ преди 1 месец
Какво има общо ВЛАСТТА с подържането на чистота ОТ ВСИЧКИ НАС ?
Браво на Мартин ! Защо все търсим причините в червени, сини, зелени идр. но не и в нас самите ?
12
3
 
2
 
! Отговори
Що не други преди 1 месец
Що не чистят приятелчетата на Бойко - ония дето им намали данъка?

Cepam навсякъде , крият обороти , намаляват им данъците и после разчитат на доброволци да им чистят gynemama.
11
1
 
2
 
! Отговори
тонката преди 1 месец
Боко и Бобоко харесват това
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо бе бай Палми да си дават име , ЕГН , че и адрес- за да им пратят после би..я.чи ,или пък да бъде уведомена съответната общинска администрация да се "държи учтиво " с подалите сигнала..не знаеш ли как стоят нещата тук в БГ? Има си държавен Орган ,който трябва да проверява как се чистят плажовете ,кой ги замърсява и да налага съответните мерки и санкции при НЕСПАЗВАНЕ на написаните бг закони...простичко е ,не ти трябват сигнали ,ама пуста бюрокрация ,чеи ма..фи..я.та "наш човек"
9
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Не мога да рзбера едно -БТВ да изчистим България за един ден -още тогава знаех че няма смисъл -Сега е направо комедия- да изчистим нещо (територия) -което всеки ден Властта вкарва хиляди тонове *** на Европа и Света- Ами НИЕ трябва денонощно да чистим БРЕ!!! Ако искаме да Изчистим България -Първо трябва да ИЗЧИСТИМ ВЛАСТТА !! -И ТОГАВА ДА ЖИВЕЕМ В ПО ХУБАВО МЯСТО!!
8
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Герб се ре, вие чистите. Защо пък не
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И каква е поуката от тази история ?
6
2
 
9
 
! Отговори
Палми Странджев преди 1 месец
Почти всички плажове имат концесионери/наематели, и е тяхно задължение да чистят плажа целогодишно, фейсбук-активистите биха били по-полезни, ако при мръсен плаж подават сигнал с трите си имена, егене и адрес.
5
0
 
3
 
! Отговори
посерковци преди 1 месец
До 4epa

-трети цапат
4
1
 
5
 
! Отговори
Зая преди 1 месец
Браво на хорицата !
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хич не ни интересува, ще си седим и ще гледаме как света умира от Ковид-19 и от бунтовете в САЩ. На морето няма нищо интересно освен водораслите и медузите. Сърбайте си седерастията и и демокрастията, защото който не скача е червен. Нали имате банани и тоалетна хартия да не ви мислим.
2
4
 
13
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
ЕДНИ 4ИСТЯТ А ДРУГИ ЛАПАТ- ТАКА Е В ЖИВОТА НА БАЛАМИТЕ !!!!!!!!!!!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на хората!