Проф. Чирков: Възможно е вирус да стане агресивен по лабораторен път

Как може толкова учени да не разберат какъв е този вирус, пита той
Обновена: 4 юни 2020 19:00 | 4 юни 2020 19:00, Красимир Ангелов
49
Проф. Чирков: Възможно е вирус да стане агресивен по лабораторен път
Снимка: БГНЕС

Възможно е по лабораторен път един вирус да се направи агресивен за човека. Това мнение изрази големият ни кардиолог проф. Александър Чирков в предаването "Лице в лице" по bTV.

Още по темата
По думите му при влошена стопанска политика, някоя голяма държава може да търси биологично оръжие.

Медикът припомни, че през 1918 г., през Първата световна война, 52 млн. души са почнали от грип, а от военните действия – 21 млн. души.

"Как е възможно толкова много научни институти да не могат да разберат какъв е този вирус? Как може един Робърт Кох през 1892 г. да открие туберкулозата?", попита кардиологът.

Проф. Чирков призна, че и у него е имало страх, защото е трябвало да пътува по време на пандемията, но работата му го е изисквала. Той разказа, че европейските медии дават страната ни като пример за малък брой заразени от COVID-19.

"Трябва да се направят нови структури, нови знания трябва да се придобият от българските граждани и медици. Още от първи клас до последния трябва да има часове по здравеопазване", призова кардиологът.

Той изрази мнение, че пандемията е създала невъобразима паника у хората, като ги е разделила.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СОЦИАЛИЗМА СЪЗДАВА РОМИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД, А НАЦИОНАЛИЗМА БЪЛГАРИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД КАТО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. а европеизма полутурци-полубългари като бойко
35
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Това е мечтата на всеки агресор-европеизатор.
34
3
 
6
 
! Отговори
Бахти преди 1 месец
Докторите люлеят е на люлката на смърта докато си умреш.А те доволни от грабежа на пари от народа и здравната каса.
33
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 месец
до 28 Какъв "социализъм" е имало и има в Швеция,Дания и Финландия бе човек? Ти у ред ли си? Там хората си живеят спокойно ! Там е истинската демокрация,за която Америка претендира Че е такава! Защо сега в Америка събитията предвещават гражданска война? Май нещата ескалираха от "прекалена демокрация"?!А че през социализма ни управляваха едни и същи партийци и фамилии съм съгласен с теб! Сега Борисов другаря се чудя кой го "избира"? Аз не гласувах за него нито веднъж! И никой не каза че е ! Та?-:)
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя что сега го казва?
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прощава, не прощава...
30
0
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 1 месец
лекарите никога не носят отговорност. Каквото стане това. Ако си платиш тройно могат да се понапънат повече и да станат много любезни. Една ми оперира и на мен окото, но се държеше като някой фелдфебел. Но бог я е наказал, чувам.
29
8
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 1 месец
какво пътуване по работа,бе дъртак??.Ти си пенсия,изгонена от министъра на здравеопазването защото си въобрази,че болница"Св.Екатерина" е частна.Изнудваше хората за операции-продаваха къщи ,за да изплатят и парите отиваха в някакъв негов фонд.Нахален ци.ганин!Човек трябва да знае кога да спре!!В момента се прави на голЕм дофтор във Варна.Като има балами...
28
1
 
8
 
! Отговори
до българин преди 1 месец
какъв социализъм? Социализъм е в Швеция, Дания, Финландия. При нас имаше еднопартиен феодализъм по шуробаджанашка линия. Сега е пак еднопартиен олигархизъм.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aз съм предубедена. Не харесвам докторите затова защото ми казаха че не се лекувам защото съм късогледа.
Можели операция да ми направяг по ако е неуспешна не носят отговорност. Страхотно.
26
2
 
3
 
! Отговори
От 23 преди 1 месец
И още нещо: когато корпорациите започнат да боравят с повече финансови инструменти,които Световната банка не може да обезпечи в един момент,заради" кухите " пари,които икономистите й са отпускали на обшество и среден и дребен бизнес,от къде мислиш,че банката ще си ги вземе ? От теб или от Авиоиндустрията,Туризма,Спорта,Културата- свръх печеливши и богати отрасли,а същевременно с НЕживотозастрашаващи функции! Тази пандемия,брато е мислена с години и К19 съществува ! Стига с тея масони,Гейтс и т.н
25
0
 
3
 
! Отговори
И професор да стане преди 1 месец
агресивен при липса на внимание също е възможно.
24
6
 
5
 
! Отговори
Възможно е преди 1 месец
и римлянин да стане кардиолог по партиен път. Пък после да забрави.
23
2
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Кой те лъже пък теб бе,профан сбъркан ?В първи клас се усвояват явленията,в седми -им се прави преценка! Какви масони,какви глупости бръщолевиш бе? Това,че вирусът е възможно да е с икономическа подкладка и да е умишлено пуснат НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ГО НЯМА! К19 очевидно е опасен,защото НИКОЯ държава в Света не каза обратното ! И то държави,които по презумция са врагове! САЩ,Русия,Китай,Иран,ЕС никога в историята не са били на едно мнение,освен мнението за К19!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За произхода на вируса не мога да се произнеса, но като него се надявам болниците са се научат на чистота. Защото ако водеха статистика за вътрешноболнични инфекции (а такава удобно не се води), щяхме да сме в челни места пак. Иначе човекът е на възраст и дори явяването по разни интервюта е рисково за него, не знамз ашо си го причинява
21
5
 
14
 
! Отговори
АМАН ОТ ЛЪЖИ !!! преди 1 месец
юдо-масонки гаддове,
не жи се получи пандемийката,
нокой не умря от измисления ви вирус и овцете се усетиха че това е постановка

така че спрете да се излагате
никой не се връзва вече на фалшивта ви пандемия !
20
3
 
22
 
! Отговори
+- преди 1 месец
Чирков е един от малкото бг граждани,които допринесехо нещо хубаво отвън у нас,но на някои лузери все им криво ...какво значение има ,че е ром ...човека е успял,а другите неуспяли ще "тракат" по клавишите да пишат гадости и ..да не забравят да ударят по ракйка ...тази вечер.
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БИЙ УБИВАЙ КОМУНИЗМА! СПАСИ СВЕТА ОТ ЗЛОТО!
18
4
 
10
 
! Отговори
важно е за всички преди 1 месец
Както писах навремето китайският вирус не е тръгнал от мокрия пазар, мокри пазари колко щеш по земното кълбе. Наскоро и китайският режим си го призна. Очевидно става дума за изпускане на манипулиран вирус от института в Ухан по небрежност или по друга причина. От този факт, ако се потвърди, може да произтекат задължения за обзещетения на пострадалите от тази напаст.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз това се чудя, и преди 100 години са правени сериозни научни пробиви а с целият натрупан научен опит и модерна техника не могат да ошетат една настинка. И не само това, вижте Тръмп. В аналоговата 1961 Гагарин полита в космоса, В дигиталната 2020 Мъск изстрелва ракета, а Тръмп говори все едно е кацнал на Марс и изcрaл там едно голямо републиканско ***, върху което е забил отгоре колът с американския флаг!