Ще обсъждат по-строги мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

С 20% е скочил броят на инциденти с тях на пътя
Обновена: 22 юни 2020 08:30 | 22 юни 2020 08:30, Ния Христова
30
Ще обсъждат по-строги мерки срещу пияни и дрогирани шофьори
Снимка: Pixabay
Според изготвения доклад на ВКС за 2019 г. броят на инциденти на пътя, причинени от пияни или дрогирани шофьори е скочил с 20% спрямо 2018 г., предаде Нова тв.
 
Наказателните производства за употреба на наркотични вещества през 2015 г. са 90, а през 2019 г. са 300.
 
Неотдавна започнаха разговори за наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за причинена смърт при катастрофи, предизвикани от водачи с над 2 промила алкохол в кръвта, с наркотици, при липса на правоспособност или превишаване на скоростта с над 50 км/ч. От НФСБ вече са започнали да обсъждат с експерти законодателни промени.
 
"Една от идеите е чрез система на Министерство на здравеопазването всеки, който е дал положителен тест за наркотици, да бъде предаден на МВР и неговата книжка да бъде отнета. Целта е такива хора да не шофират", каза Борис Ячев от "Обединени патриоти", НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Ми стой си пиян в колата на паркинга, но със ЗАГАСЕН двигател.Като те нацепи кифлата, напил си се на паркинга и чакаш някой да дойде да те вземе.Но в момента, в който бръмне моторчето, вътре си с двата крака. Само че номерът, че си спрял на н-ти километър точно на пътя да се напиеш няма да мине. Ако си пил само биричката, не попадаш в групата на пияните.Т'ва пияндета и дрогета от девет баира вода ще донесете, за да оправдаете безотговорното си поведение.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът тук е какво искаме. Тези, които дават тези предложения и хората, които ги подкрепят, очевидно искат да има повече катастрофи предизвикани от пияни и дрогирани шофьори, за да се кефят от големите наказания. Нормалните хора искат друго - искат да няма пияни и дрогирани шофьори и съответно да няма катастрофи предизвикани от тях и в крайна сметка да няма и санкции.
25
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Никъде по света драконовските санкции не са спряли нарушителите. Съвсем друго ги спира и всички експерти добре знаят но е е, но експертите в България или ги няма или нямат думата.
24
1
 
3
 
! Отговори
333 преди 3 години
Новите закони и мерки за всички ли ще важат ???
23
2
 
4
 
! Отговори
niki преди 3 години
очевидно такива мерки не работят и те продължават ... да правиш едно и също и да очакваш различни резултати се нарича маоумие
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,строги мерки ,пияни другирани и съдът ги освобождава ,даже с убийство ,вчера в сл бряг на пътя Бургас Варна имаше 2 коли на полицията проверяваха работеха ,двама мотористи може и с над 120 км.единия полицай подаде стоп палката ,а тия двамата не спряха ,явно също е нужно да се обърне внимание и на мотористите които карат с привишена скорост
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21НовГовор, Оруел ни го е завещал отдавна. Ти се радвай, че изобщо е останал коментар.
20
1
 
5
 
! Отговори
Само гледайте преди 3 години
коментарите и ще ви стане ясно колко дрогета и пияндета подскачат, че щели да увеличат наказанията. Ми трепете се, бре. На мен ми е все тая за вас, ама убивате невинни хора и после мигате на парцали.
19
0
 
9
 
! Отговори
За 2019 преди 3 години
по официални данни на МВР0.15% от катастрофите са причинени от дрогирани1% от пияни. Въпроса е драги управляващи кии са приченителите на другите 99%?????
18
1
 
6
 
! Отговори
Любопитен до 17 преди 3 години
Хайде сега, хващаме се в детайлите само за да разводним основния проблем. Ади като ти е кеф: Паркирал съм на паркинг на Кауфланд, налюскал съм се с кило водка. За да няма семейни проблеми решавам, че първо ще поспя преди да се прибера при жената. Ама една друга кифла обърква спирачката с *** на газта, шибва се в мен, паркиралия и си чупи врата! И квооо викаш? Аз съм виновния, а ? По правилник, а ?
17
1
 
5
 
! Отговори
До любопитния преди 3 години
От една биричка не може да покаже над 0,5. И какво ли ще ти стане, ако не я изпиеш преди шофиране. Като се прибереш, налюскай се с цял бидон и лягай да спиш.
16
0
 
3
 
! Отговори
Пиянде до 13 преди 3 години
Ти за епиелептиците кажи. Издаваш ли им медицинско, че са годни за водачи на МПС ? И поне сподели колко кинта се правят :)
15
0
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
Липсва една много любопитна статистика. При сегашното законодателно положение има ли ПТП виновен е този на който е установено някакво количество алкохол в кръвта. Стига се до абсурдни ситуации в които някой е отбил в банкета спрял пуснал аварийки, пил една биричка и некадърно кюрпе се набива зад него. Ама виновен е СПРЕЛИЯ! Абсурдите на КАТ само и само да не поработят.
14
2
 
3
 
! Отговори
Ха добро утро преди 3 години
Марковски не дава. Що да проваляме живота на дрогета и пияндета, като убитият не може да се върне и то било отмъщение. Ще видим дали ще мине промяната, след като писнат дебббиилите. Да не им нарушаваме правата да се вихрят в разграден двор.
13
3
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Какви по-строги мерки, бе , загубеняци ? Трябват ЖЕСТОКИ мерки !!! Л.а.й.н.ото седнало за първи път в автомобил и прави катастрофа ,пускат го, после улавян с няколко шофирания с алкохол и ....естествено се идва до прегазване ,и то 2 пъти , на човек , после бяга !!!!!! Още от първия път е трябвало да има жестока мярка - не става за шофьор !!!!!! Това е мярка - спасяваш човешки животи ! Кой сега ще върне живота на прегазената жена ??? Кой - дупешниците в народното гъзарене ли ?
12
3
 
5
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Трябва, също така, да се отнемат книжките на всички, които пият алкохол, но не само преди да са карали, а на пиещите въобще.
11
4
 
7
 
! Отговори
Пиянде преди 3 години
За над 30 години активно шофиране, не съм сядал зад волана на по малко от 3..4...големи ракии и бидонче бира. Одраскана броня нямам дори. А да приравниш алкохола към наркотиците си е нон-сенс от където и да го погледнеш. Значи, аз пийнал леко нямам право да шофирам като костенурка, но епилептика, който би се врязал в спирка с 10 човека с 60 км/ч няма проблем ?!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните страни карането пиян или дрогиран е много сериозно престъпление което се наказва със затвор. А ако убиеш човек докато караш в такова състояние се води предумишлено убийство.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЖАЛКИ *** НЕ ОТ ЗАТЯГАНЕ А ОТ ПРИЛАГАНЕ ИМА НУЖДА КОИТО ИМА КЕШ ВИНАГИ МИНАВА
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЖАЛКИ *** НЕ ОТ ЗАТЯГАНЕ А ОТ ПРИЛАГАНЕ ИМА НУЖДА КОИТО ИМА КЕШ ВИНАГИ МИНАВА