Борисов се ядоса: Багери на Рилските езера?! И мен ме дразни!

Премиерът поиска проектът да се направи по друг начин
Обновена: 1 юли 2020 14:52 | 1 юли 2020 11:51, Веселина Йорданова
180

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска проектът за пътеки на Рилските езера да се направи по щадящ за природата начин и след диалог с правозащитници.

Борисов съобщи, че днес вицепремиерът Томислав Дончев и екоминистърът Емил Димитров ще отидат на място. Той напомни и че вчера разпореди спиране на проекта.

Още по темата
Вижте какъв е този проект и повече такива глупости да не се правят! Това са такива кътчета и места, в които багери, валяци, чакъл, каквито и да са добронамерени подбудите има начини и инструменти да се направи така, че да не дразни почитателите на природата. А и мене ме дразни!, ядоса се Борисов.

Надявам се сте го спрели, нали, риторично попита той.

Екоминистърът отговори нещо, което не се чу ясно и премиерът му направи забележка, че има микрофон. Когато говорите за зелените, изключвате микрофона и говорите тихо, коментира той.

Димитров отговори, че е спрял проекта още вчера.

"Това, което там се извършва и в още няколко други парка, е с цел да се спаси природата, да не гази кой където намери, а да мине по точно определени пътеки с парапети", каза министърът. Все пак той каза, че не вижда защо в планината трябва да има багери и булдозери и е предвидено с мулета да се качи чакъл.

Лично аз ще съм много щастлив да ги спрем и след една година да дойдете и да кажете - защо ги няма, в цял свят е така, добави Емил Димитров.

Направете ги и аз съм ги виждал тези пътеки в цял свят. Съберете се със "зелените", седнете, нали уж всички милеем за природата - и те, и ние. Пари има, отделили сме, заяви Борисов.

Аз ще го замразя, по-достойните да го направят, отговори екоминистърът. "Направете нещо. Защо го правите? Вие вчера приехте ангажимент да направите нова дига по Черноморието. След “Алепу“ аз не знам какво ще ми се случи, ако се започне тази година. Вие го възприемате, Вие го одобрявате и в момента, в който започнем да го изпълняваме, бумерангът се връща срещу нас: защо го правите така, а не иначе", репликира още Емил Димитров.

Премиерът каза, че е най-лесно да се замрази, но езерата се заблатяват. Борисов обаче настоя да се опита с "по-разбираем" тон и даде пример, че с археолозите диалогът бил тръгнал остро при строежа на инфраструктурни проекти, а сега се разбирали прекрасно.

"Седнете на чай билков, липов. Вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете, пари сме дали за Седемте Рилски езера горе, да станат красота", каз още Борисов.

 

Спасете природата, не се инатете, ще го замразиш, парите ще отидат за друг проект, защо - това ни е като перла, обобщи премиерът.


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Побойко Побойков преди 1 месец
Аз предлагам да ги зарибим със шаранчета тия езерца. Който дойде си фата рибичка, пече пържи, кефи се на зелената поляна, отмаря. Може и едно трамлинче да се тури да праят орта каваци там. Сергийги задължително , пекан слънчоглед и захарен памучец, Кеф Майнa.
169
0
 
3
 
! Отговори
Бетоновоз преди 1 месец
Бетон липсва на тия езера за да станат красиви... БЕТОН... и паркинг за АТВ-тата на тия дето нямат пари за лифта ... и една подпорна стена, за да има къде да си почиват последователите на "Бялото братство" на Дънов. И няколко кафенца , ресторант и нощен бар... Инвеститорите само чакат знак ...


п.с. Имали сме прекрасно Черноморие .... скоро ще сме имали и прекрасни Рилски Езера ...
168
7
 
1
 
! Отговори
Az преди 1 месец
С мулета щели да качат , хахах, това да не ви е турското робство? Направете вдин соц лагер съберете 10 000 студента от бреговете на черното ни море, да бачкат на ангария. Нали така вашата партия циментира всичко и построи заводи за чудо и приказ? Комуниста най-добре вирее на 2м под земята.
167
4
 
5
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 месец
Не познавам нито един човек ,който да вярва на приказките на Тулупа.На това не му пречи всеки ден да ни залива с лъжи и куп кухи герберасти да му пляскат.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Барба Ганьос и бандата му разрушиха всичко в тази държава.Само и само шкафчето да е пълно.
165
0
 
6
 
! Отговори
И езерата преди 1 месец
обезчестихте.Разрушители и ***.
164
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами халтавите от ЕС дават 9 милиона кво да правят. Ще направят пътечки и оградки за 1000 лева и ще цапардосат останалите....
163
0
 
20
 
! Отговори
Елементарен преди 1 месец
Значи е знаел от самото начало за какво става дума! Чакал е само да види дали ще се разчуе и сега се прави на улав! Лъже, както излъга за Алепу и за много други неща! Ако мине номерът, а минава, защото сме по прости от него - парадокс!
162
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Езерата ще се оправят много бързо ако лифтът работи само по 1 ден на 2 седмици, не се карат туристи с джипове нагоре, а желаещите се катерят по "старомодния" начин! Не е нужно всички да се изсипят на Рилските езера, за да си направят селфи! Сложете им долу една кръчма със снимка на езерата да си правят селфитата и да си ходят! Пишман-туристите могат да си се разхождат спокойно в паркчета и градинки.
161
2
 
4
 
! Отговори
защо преди 1 месец
Баце, с магарета и мулета Митко бомбата превозваше, ама е било бая отдавна. Сега се превозва с вертолети, ама нали ги продадохте....
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава накъсана реч, като че ли е дешифрирано от начинаещ стенограф.
159
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Копат за злато
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"...е с цел да се спаси природата, да не гази кой където намери, а да мине по точно определени пътеки с парапети"
........
Абе какво се хАбите да НИ правите "точно определени пътеки с парапети" - зарежете парапетите и прибирайте парите в чекмеджетата.
Нас може просто да ни оформяте в групи, завързани с дълго въже, и един отговорник да ни води по вашите "точно определени пътеки"
157
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Седнете на чай билков, липов. Вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете, пари сме дали за Седемте Рилски езера горе, да станат красота", каз още Борисов.

Майко мила що си ме родила! Седемте Рилски езера ще станат красота ?!, защото те дават пари ?! за това...
Подобно нещо не може да се каже от човек с трезва мисъл. Няма как просто, дори и да говори като популист.
Това може да го изтърси само някой с разстроено съзнание.
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Това, което там се извършва и в още няколко други парка, е с цел да се спаси природата, да не гази кой където намери, а да мине по точно определени пътеки с парапети"
,.....................
Глупости на търкала. Просто се усвояват едни милиони по едни проекти (нали трябва чекмеджето да се пълни). Ако съвсем изнаглеят тия, на които им се дава да захлебват, и се разсмърди по медиите, Загрижения и Гневен Спасител винаги може да излезе и да прекрати "безобразието".
155
6
 
3
 
! Отговори
Да дадат преди 1 месец
на вскички зелени еколози по една кирка лопата или количка и да ходят да маат горе по еко начин. Може и Гретето да извикат то и без това както не е завършила училище само за киркоракетчик става.
154
1
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Бойко е добър човек той багери не харесва .
153
3
 
13
 
! Отговори
Пресиян преди 1 месец
Реви-Зоро се оказа един от бандата на Али Баба. Не знам колко трябва да си невеж за да посегнешбна свети места за да вземеш комисионни. Просто идея си нямат всички тези хора участвали в този вандализъм.Бог вижда!
152
3
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
А не те ли дразнят багерите по морето баце ?
151
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Як популизъм, наколенки пред еко сектите - някакви човечета си присвоиха планините и се разпореждат с тях все едно им е бащиния. Даже обясняват най-нагло обясняват как само те имат право да се качват на седемте рилски езера и никой друг нямал право да стъпва.