Пчелите ли са изненадващия бич за коронавируса?

Според апитерапевта д-р Пламен Енчев, пчелните продукти балансират имунитета
14

Китайско изследване, което включва близо 5000 пчелари в епицентъра на заразата от COVID-19 в Ухан, докладва за нито един заболял или развил симптоми.

Апитерапията, включвайки всички пчелни продукти, в частност лечението с пчелна отрова, подобрява имунитета. Всички пчелни продукти, най-вече прополисът, блокират така наречените ACE 2 рецептори, чрез които вирусът прониква в организма. Това обясни за "България сутрин" апитерапевтът и специалист по вътрешни болести д-р Пламен Енчев.

"Има такова проучване и може да му се доверим. То е проведено в края на февруари, началото на март. Около 5115 пчелари в провинция Хубей, от тях 723 са в град Ухан. Най-същественото е, че никой от тези пчелари не е проявил никакви симптоми на заболяване", каза още апитерапевтът.

Според него апитерапевти, които са лекували пациенти, също не са проявили никакви симптоми на коронавируса. Относно начина на лечение чрез апитерапия, д-р Енчев обясни, че тя рядко се прилага самостоятелно.

"Апитерапията може да се използва и самостоятелно, но в по-големия процент от случаите се използва в общия план на лечението. Апитерапевтът, когато е лекар - в България сме лекари, използва всички методи за диагностика и едва тогава, когато нищо друго не може да помогне, прилага апитерапия", уточни той за Bulgaria ON AIR.

"На Запад под апитерапия разбират повече лечение с пчелна отрова, но истинското приложение и правилното определение на апитерапията е изкуството да прилагаме всички пчелни продукти", добави терапевтът.

Д-р Енчев отбеляза, че апитерапията намира приложение при лечението на ставно-дегенеративни заболявания.

На този етап начинът на живот на пчеларите - пчелна отрова и пчелни продукти, оказват влияние за защитата от COVID-19, подчерта той.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
5
 
! Отговори
Уйхан преди 11 месеца
Китай произвежда много качествен и евтин мед но НЕ е от пчели.
12
1
 
3
 
! Отговори
44 преди 11 месеца
До 11, би ли споделил от къде черпиш информация, че Китай не си избива пчелите? Написано по този начин звучи като "една лелка ми каза на пазара"....
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Но в Китай не си тровят пчелите,което значи пчела и да ужили пчелар не е натровена и не натравя пчеларя с ужилването му от нея,което възможно да е здравословно как и продуктите създадени от пчелите,а в местата където постоянно пръскат отрови от всякакъв вид по разни причини свързани с конкурентни външни и вътрешни начинания с оправдания или между вътрешни по ниви без да им пука за контрол за живи то и живота на пчелите е под въпрос,че и продуктите от тях като пчелите не падат изведнъж от зараза.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето я ваксината.
9
9
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 месеца
дрън, дрън - та пляс!
8
12
 
16
 
! Отговори
славянин преди 11 месеца
Всеки ден консумирам пчелни продукти - мед, цветен/ пчелен прашец и прополисова тинктура, месо не консумирам 27-ма година, затова и ако и да хвана някой грип го изкарвам без никакви проблеми!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заглавието е такова, че след като го е видял, човекът от интервюто сигурно е пожелал искрено да се самоубие. Днес.бг не е медия, а поприще за изява на най-закъсалите и спрели селяни, които са стигнали до поста журналист или редактор с фелацио и облизване на дупе.
6
1
 
8
 
! Отговори
Рошко преди 11 месеца
Яжте мед за да ви не лови виросо.
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега от тази измислица ще вдигнат медът както беше с джинджифила. Само глупости мислят, край няма тази простотия (19)
4
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
това пък на мен ми говори , че този вирус е измислица и има психологическа война
3
3
 
10
 
! Отговори
е и какво преди 11 месеца
какъв е извода тук? Какво да ядем мед ли или да пием пчелна отрова ли какво? Нищо не се разбира>
2
0
 
44
 
! Отговори
89781 преди 11 месеца
Хад стига със стари новини! Един от първите оздравели в Ухан беше британец, който се самоизлекува с мед и уиски. Но това е повод да се замислим от какво измират пчелите по целия свят и да спрем тяхното унищожение. да си припомним, леля Ванга предупреждаваше да пазим пчелите, заото с тяхната гибел нстъпва и нашата.
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Доказано е че пчеларите имат по-висока средна продължителност на живота.