Пчелите ли са изненадващия бич за коронавируса?

Според апитерапевта д-р Пламен Енчев, пчелните продукти балансират имунитета
14

Китайско изследване, което включва близо 5000 пчелари в епицентъра на заразата от COVID-19 в Ухан, докладва за нито един заболял или развил симптоми.

Апитерапията, включвайки всички пчелни продукти, в частност лечението с пчелна отрова, подобрява имунитета. Всички пчелни продукти, най-вече прополисът, блокират така наречените ACE 2 рецептори, чрез които вирусът прониква в организма. Това обясни за "България сутрин" апитерапевтът и специалист по вътрешни болести д-р Пламен Енчев.

"Има такова проучване и може да му се доверим. То е проведено в края на февруари, началото на март. Около 5115 пчелари в провинция Хубей, от тях 723 са в град Ухан. Най-същественото е, че никой от тези пчелари не е проявил никакви симптоми на заболяване", каза още апитерапевтът.

Според него апитерапевти, които са лекували пациенти, също не са проявили никакви симптоми на коронавируса. Относно начина на лечение чрез апитерапия, д-р Енчев обясни, че тя рядко се прилага самостоятелно.

"Апитерапията може да се използва и самостоятелно, но в по-големия процент от случаите се използва в общия план на лечението. Апитерапевтът, когато е лекар - в България сме лекари, използва всички методи за диагностика и едва тогава, когато нищо друго не може да помогне, прилага апитерапия", уточни той за Bulgaria ON AIR.

"На Запад под апитерапия разбират повече лечение с пчелна отрова, но истинското приложение и правилното определение на апитерапията е изкуството да прилагаме всички пчелни продукти", добави терапевтът.

Д-р Енчев отбеляза, че апитерапията намира приложение при лечението на ставно-дегенеративни заболявания.

На този етап начинът на живот на пчеларите - пчелна отрова и пчелни продукти, оказват влияние за защитата от COVID-19, подчерта той.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
5
 
! Отговори
Уйхан преди 1 месец
Китай произвежда много качествен и евтин мед но НЕ е от пчели.
12
1
 
3
 
! Отговори
44 преди 1 месец
До 11, би ли споделил от къде черпиш информация, че Китай не си избива пчелите? Написано по този начин звучи като "една лелка ми каза на пазара"....
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но в Китай не си тровят пчелите,което значи пчела и да ужили пчелар не е натровена и не натравя пчеларя с ужилването му от нея,което възможно да е здравословно как и продуктите създадени от пчелите,а в местата където постоянно пръскат отрови от всякакъв вид по разни причини свързани с конкурентни външни и вътрешни начинания с оправдания или между вътрешни по ниви без да им пука за контрол за живи то и живота на пчелите е под въпрос,че и продуктите от тях като пчелите не падат изведнъж от зараза.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето я ваксината.
9
9
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
дрън, дрън - та пляс!
8
12
 
16
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Всеки ден консумирам пчелни продукти - мед, цветен/ пчелен прашец и прополисова тинктура, месо не консумирам 27-ма година, затова и ако и да хвана някой грип го изкарвам без никакви проблеми!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавието е такова, че след като го е видял, човекът от интервюто сигурно е пожелал искрено да се самоубие. Днес.бг не е медия, а поприще за изява на най-закъсалите и спрели селяни, които са стигнали до поста журналист или редактор с фелацио и облизване на дупе.
6
1
 
8
 
! Отговори
Рошко преди 1 месец
Яжте мед за да ви не лови виросо.
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега от тази измислица ще вдигнат медът както беше с джинджифила. Само глупости мислят, край няма тази простотия (19)
4
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
това пък на мен ми говори , че този вирус е измислица и има психологическа война
3
3
 
10
 
! Отговори
е и какво преди 1 месец
какъв е извода тук? Какво да ядем мед ли или да пием пчелна отрова ли какво? Нищо не се разбира>
2
0
 
44
 
! Отговори
89781 преди 1 месец
Хад стига със стари новини! Един от първите оздравели в Ухан беше британец, който се самоизлекува с мед и уиски. Но това е повод да се замислим от какво измират пчелите по целия свят и да спрем тяхното унищожение. да си припомним, леля Ванга предупреждаваше да пазим пчелите, заото с тяхната гибел нстъпва и нашата.
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доказано е че пчеларите имат по-висока средна продължителност на живота.