Сачева подозира: Не протестират майки, политически провокации са!

Противопоставяли се едни хора с увреждания на други с партийни различия
Обновена: 2 авг 2020 16:40 | 2 авг 2020 16:34, Веселина Йорданова
449
Сачева подозира: Не протестират майки, политически провокации са!
Снимка: БГНЕС

За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания.

Това каза пред журналисти днес Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, по повод участието в протестите срещу правителството на членове на движението "Системата ни убива".

Още по темата
Това не е протест на майки на деца с увреждания, това са политически провокаци. Видяхме злонамерен хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита на хората с увреждания, каза Сачева.

По думите й общо, с пенсиите които се отпускат, българското общество дава за хората с увреждания близо три милиарда лева.

Сачева уточни, че в тази сума не влизат парите за патронажна грижа и други социални служби.

Това, което става на улицата, не е това, от което се нуждаят хората с увреждания - те се нуждаят от конкретни политики и програми, които ние разработваме с тях, каза Сачева. Вера Иванов, от движението "Системата ни убива" , участва в изработването на тези политики, каза Сачева, цитирана от БТА.

Веска Събева, зам.-председател на Националния комитет на хората с увреждания, каза, че при тези акции за пореден път има противопоставяне на на едни хора с увреждания на други, но с различни политически виждания.

Ние искаме да работим за доброта на нашите деца и за нашите деца, каза Събева. Подобни тези изказаха и представители на Съюза на слепите и Съюза на глухите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари