Проф. Христова: Не изпускаме контрола върху коронавируса

Разхлабването на мерките се прие като липса на мерки
3 авг 2020 08:30, Нели Христова
14
Проф. Христова: Не изпускаме контрола върху коронавируса
Снимка: БГНЕС

Не изпускаме контрола върху коронавируса, но разхлабването на мерките се прие като липса на мерки. Това заяви зам.-шефката на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова в Сутрешния блок на БНТ.

Според нея на хората им е омръзнало да слушат за нуждата от дистанция и маски, което води до неглижирането на тези препоръки.

Няма гаранция дали ще засегне млади или стари, напоследък виждаме, че и повече млади се разболяват, каза проф. Христова.

Опасно е събирането на много хора на едно място, в крайна сметка вирусът се предава с пръски не само когато кихаме, но и когато говорим, допълни проф. Христова.

Тя заяви, че хората трудно могат да стоят затворени дълго време под драконови мерки, но пък спазването на дистанция и носенето на маски от двете страни е постижимо.

Повечето хора нямат симптоми, но не може да се предвиди кой как ще изкара вируса. Лекарите са най-рисковата група, тъй като колкото и да се взимат мерки, при тях рискът от заразяване е по-голям, каза още проф. Христова.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
АСЕН ИЛИЕВ преди 1 месец
ИСКАМ ГЛАВАТА НА БОРТНИКОВ! ОТРЯЗАНА В НАЙЛОНОВ ПЛИК. КОЙТО МИ Я ДОНЕСЕ,
ЩЕ ПОЛУЧИ ВЕЧЕН ЖИВОТ ЗА СЕБЕ СИ И СЕМЕЙСТВОТО СИ ОТ МЕН.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тревожно голям е броят на професорите от ГЕРБ България, които се занимават с плашенето на хората.
Подкарахме 6 месец с Ковид-19 , а с големи мъки и машинации на здравните власти починалите са колкото за 1 ден и половина от нормалната смъртност в страната.
Нито има епидемия, нито има пандемия!
Ковид-19 се превърна в бизнес за част от медицинската мафия в България, мафията с бели престилки. Тя ще продължи да ви плаши!
Пазете се, пазете и другите, спазвайте дистанция и добра хигиена, но се пазете и от лекарите дето все ви плашат от еврана и медиите. Техният бизнес процъфтява!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Протестъри-yбийци

Ами ... не си прав.
10
4
 
2
 
! Отговори
Сталин е жив в нас преди 1 месец
Да се забранят всички масови събирания на повече от 50 души,освен протестите против Правителството.Протестите в защита са забранени.Така ще постигнем демокрацията,която протестърите мечтаем-"Ние сме умни,вие сте пpoxcти,ще мълчите и изпълнявате!".Олигарсите и престъпниците около Резидента трябва да бъдат спасени от намеренията на Гешев да ги разследва и съди.Те са престъпници,но наши престъпници,а нашите не носят отговорност от 1944г. насам.Панятна!
9
0
 
5
 
! Отговори
Мориарти преди 1 месец
беше доста мрачен на последното интервю в събота. Упорито отказва да говори какво ще е след септември. Явно нещата не са за казване. Иначе наби шамарите на австриеца, дето плямпаше, че у нас 50% били заразени. Глупости - каза Мориарти.
8
7
 
2
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 месец
БЦЖ-ТО свърши работа !!! Иначе бяхте уморили хората !!! Това е истината!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
катранджиев и кунчев явно са на почивка по морето и са делегирали плашенето на хората на замесниците си. В същто време плешивият коремен хирург се е покрил по-дълбоко и от приятелчето си тулупа.
6
5
 
5
 
! Отговори
м,да преди 1 месец
Опасно е събирането на хора, пък Протестърите са си живи и здрави! Айде спрете се!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами щом тестовете са по 120лв., а в Германия са безплатни не е трудна прогнозата за вируса, ако има такъв де!
4
12
 
11
 
! Отговори
Протестъри-yбийци преди 1 месец
Няма как да се третират различно хората- щом могат по 1000 души да се гъчкат и крещят по жълтите павета няма как да забраниш на други да викат на футболен стадион или в дискотека. При това ниво на заразяване трябва да се забранят масовите мероприятия, но правителство веднага ще бъде упрекнато,че задушава демокрацията. Да си носят кръста протестърите, че наливат бензин в епидемията. Вчерашния брой новозаразени в България е колкото в Германия и Италия,а те са с по 10 повече население!
3
6
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Как ще сте изпуснали контрола над вируса, като НИКОГА не сте го контролирали !!!
Всъщност с една мярка, т.е. липса на мярка, Вие го допуснахте на територията на България и оттам нататък вече се разпростъранява лавинообразно !!!
Влизащите болни бяха оставени да го разпространяват на самотек, без качествен контрол и те така, карантините бяха смешни !!!
Край, вирусът отдавна вече е безконтролен, чак са ми смешни тези приказки за контрол !!!
2
9
 
12
 
! Отговори
От Плевен преди 1 месец
Народът иска да "живее", Бойко клекна, отвори всичко, за да се хареса на всички, не послуша лекарите и сега берем плодовете от това. Това е положението, когато превес взима простолюдието, отричането, конспирациите, философстването на форумните и диванни " специалисти", а се пренебрегват съветите на здравните работници.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велики последни думи.

Но изпуснахте контрола над хората.

Политиците и журналистите (медиите) са смъртните врагове на българите и на всеки мислещ човек.
Дойде денът, в който зад всеки ъгъл ще има бесило за предателите.

Смъртта Ви е тук.