На борсата: Търсят се шофьори, готвачи, лаборанти, военни...

Близо 500 свободни работни места на възстановените трудови борси
88
На борсата: Търсят се шофьори, готвачи, лаборанти, военни...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо 500 свободни работни места представиха 97 работодатели по време на 15 трудови борси, организирани в периода юни – август от териториалните офиси на Агенцията по заетостта. Срещите се проведоха след изтичане на ограниченията на извънредното положение, въведено през март 2020 г. във връзка с пандемията от COVID-19, и в условията на последвалата епидемична обстановка при спазване на активните противоепидемични мерки, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Тази ситуация наложи провеждането на трудовите борси с по-малък обхват на участниците. Въпреки това, 695 търсещи работа лица проявиха интерес към директните контакти с бизнеса и се запознаха на място с условията и изискванията за конкретните длъжности.

Трудовите борси се проведоха в градовете Исперих, Долни чифлик, Луковит, Провадия, Сливо поле, Каварна, Дулово, Генерал Тошево, Каолиново, Чирпан, Нови пазар, Стражица, Вълчи дол, Търговище, както и в с. Кирково.

Две специализирани трудови борси се проведоха за периода в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Те бяха организирани от бюрата по труда в Каварна и Долни Чифлик. В срещите се включиха 14 работодатели, които обявиха 165 свободни работни места за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки, администратори, пикола, миячи, хигиенисти, масажисти и др. Да се информират подробно за предлаганите оферти дойдоха близо 180 търсещи работа в тази сфера.

47 продължително безработни проявиха интерес към специализираната трудова борса, насочена към тяхната целева група. По време на мероприятията, проведени от бюрата по труда в Луковит и Каолиново, 16 работодатели обявиха 26 свободни работни места за лаборанти, техници, технолози, машинни оператори, формовчици на бетонни изделия, шивачи, лични асистенти, счетоводител, ръководител на проект, общи работници за поддръжка на сгради и други.

Единадесет от проведените през трите месеца на епидемична обстановка събития бяха общи трудови борси, организирани от бюрата по труда във Вълчи дол, Кирково, Търговище, Горна Оряховица, Нови пазар, Чирпан, Генерал Тошево, Дулово, Русе, Провадия, Исперих. В срещите се включиха 67 работодатели и близо 470 търсещи работа лица. Обявени бяха 273 свободни работни места за работници поддръжка, работници почистване на сечища, секачи, строители на сгради от сглобяеми елементи, мотокаристи, пакетировачи, пекари, шофьори, помощник-оператори, шлосери,   водачи на мотокари, технически сътрудници, пакетировачи, машинни оператори в производство на картонени изделия, шлосери, продавач-консултанти, готвачи, камериери, сервитьори, помощник-готвачи, пиколо в ресторант, миячи на съдове, рецепционисти, бармани, общи работници, строителни работници и др.

На част от събитията присъстваха също представители на Военни окръжия – Кърджали, Търговище, Варна,  Добрич и Шумен, които информираха заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в съответните военни формирования.


88
Още от Общество
Очаква ли се да има недостиг на противогрипни ваксини?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
търсат се висшисти с 2 езика на 20год и да имат стаж 10год смешни и жалки сте работодателчета герберасчета !!!
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Търсят, ама за миналата. Е, успех в търсенето! Балъците доста намаляха. А и границите са отворени, та кеф ти Германия, кеф ти Испания, кеф ти Франция, пък вие си търсете и се чудете защо ли няма читави хора да работят за "огромната" заплата от 600 лв, която давате за 6 дни по 12 часа.
74
1
 
13
 
! Отговори
селтак преди 1 седмица
Търсят работници ,но дават заплата от 450 до 800 лв. Не БЛАГОДАРЯ ВИ МИЗЕРНИ РАБОТОДАТЕЛИ !
73
0
 
0
 
! Отговори
Адмирал Канарис преди 1 седмица
До Съселянин

Абе клошар, 35 евро на час. За много квалифициран работник. За повече фирма.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Карапанчева
Пиши ме в списъка! Ще доведа и жената, децата бабалъка, тъщата и котката. За котката измисли нещо... Как в Англия има котка на държавен щат, а тука няма?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като стигнете до министър председател ми се обадете!
70
4
 
3
 
! Отговори
Съселянин преди 1 седмица
Малка част от ИТ-та сме програмисти. И печелим повече от 2000 чисто, не ни мислете.
За тези от академиите... имат 10-15% успеваемост, в компании като нашата не се наемат такива златотърсачи.
69
0
 
18
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
Постоянно едни и същи тъпи статии.Търсим работници.........ами търсете.Другото знаете.
68
9
 
10
 
! Отговори
Aз си търся преди 1 седмица
Някаква държавна работа. Писна ми от частия бизнес. 15 години съм в частния бизнес и не ми се бачка за жалките 3500 лева, като на държавно пак толкова ще взимам, че и отгоре.
67
1
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 седмица
Работим я бе Дуню! По 4-5 часа на ден не слизам от трактора. Полечка - без зор - мойта земица си работя. И дини ручаме от нея и доматки - че и за приятелите има даже.
66
0
 
7
 
! Отговори
един преди 1 седмица
До До 46

Аз заради това не съм и програмист, а съм по-скоро системен администратор. По-лесно е, научава се лесно и заплащането пак е добро. Виждам как някои мои колеги се пробват за програмисти, но следняколко месеца пак се връщат. Не е за всеки, човек трябва да си знае интересите и силите.
65
3
 
7
 
! Отговори
Дуню преди 1 седмица
Абе абдали,а за копачи,берачи,сеячи, пръскачи, защо няма места, кой ще обработва златната българска земя? Ей за това ще ручате дини от Пакистан и домати от Македония, уйгури булгаристански
64
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 седмица
Мен пари ми не требат. Язе си знаям как да си живея - ти кат си на дзор - ай юруш на заплатите. Ей ората борса ти направили да те кандърдисат да им работиш :)
63
7
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До диви малдиви

Бай Ганьо предпочита да не работи. Няма да има пари, но за сметка на това ще се оплаква.

Балкански трагедии, мила моя майно льо.
62
0
 
24
 
! Отговори
диви малдиви преди 1 седмица
Търся слуги . 24/7 на разположение. Без заплащане. Има ли желаещи ?
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 48

"Нормално ли е да тичат да те колят по улицата ... ? А достиженията са резултат от усилията на целия свят, а не само на "запада". Доста си объркан."

Явно се информираш за това как е в "концлагера" само от бомбастичните заглавия по медиите. Хората си живеят спокойно. Със сигурност по-спокойно отколкото в България, камо ли в сравнение с някои "райски" страни.

А постиженията, виж списъка с Нобелови лауреати и след това си пий хапчетата, че е балканска трагедия при теб.
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Протестиращи също се търсят
59
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 седмица
До 58
Ши риваааа хахаххах
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Бай Ставри

Не са комунисти, а нагаждачи. Комунизмът е една друга работа. Туй нещо в България го е нямало.
57
2
 
26
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 седмица
Все повече хора забелязвам търсят държавна работа, от 9 до 5. Да вървят стажове, осигуровки и да им е леко. Народът търси спокойствието, дори и за по-малко пари.
Частникът не иска да плаща, все мрънка, че няма приходи и не може да дава голями заплати. Затуй народът се ориентира към държавното.
Комунисти сте! Мразите соца, ама търсите левите идеи, социалното и сигурното.