По-голяма свобода, каквато е днес, не е имало

Малкият Иванчо се промени, но не изневерява на своя характер, смята Ивайло Нинов
21

Как от най-злободневната тема на деня можеш да сътвориш карикатура, която да усмихва?

"Отдавна не се е случвало някой да отговори на критика. Някои са по-лесни за рисуване, други по-трудни. Но важното е да хванеш поведението на даден политик, иначе образът може да го направи всеки студент по рисуване", обясни в "Денят ON AIR" карикатуристът Ивайло Нинов и допълни: "Някои тъкмо се научиш да ги рисуваш и те вземат, че ги сменят".

"Мечтая си да съм чиновник, да съм на такова работно време", заяви още той.

"Малкият Иванчо се промени, но не изневерява на своя характер за своите 30 години. Чрез репликите му може да се направи анализ за характера на българина. Характерът на тези рисунки е да бъдат актуални, без значение дали са толкова остроумни. Няма човек, който може сам 30 г. да се справи с тази работа", обясни Нинов.

По думите му никога работа като неговата не е била лесна и хората на изкуството почти навсякъде живеели трудно.

"Трябва много упорство, само късмет не стига", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"Свидетел съм на много работи. По-голяма свобода, каквото е днес, не е имало, по мое мнение. Виждам как се говори срещу тази власт, но не знам... може би аз не довиждам нещо. Кой ще ми се обади по телефона и ще ми каже "нарисувай това или онова...". Ако се случи, пускам го във Facebook и се вижда от 100 000 души, което е по-голям тираж от всеки вестник. Карикатурата нe предлага отговори, тя има задача да замисли", посочи още събеседникът.

Според него в тази професия се иска постоянство и труд. Тя обаче малко по малко си заминавала, а младите искали всичко, сега и веднага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Придворен илюстратор - това е Нинов! Свободен в близането.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободията не е свобода. За какво ни е тази свобода на словото, като няма никакви последици от изговореното?Кучетата си лаят, керванът си върви...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свобода няма, когато човек не може да си осигури жизнения минимум без унижения.На територията на половината ни страна хората имат възможност да работят само при недостойни условия, ограничения от всякакъв род; от избягалите в чужбина също поне половината са в унизителни условия.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега имало най-голяма свобода на приказване. Има, което не е признак на култура. Култура значи граница. Да има човек умение да цени другия. Именно умението да се разпознава, да се признава доброто и градивното. Те не стават от самосебеси, на живите същества е заложена първична енергия за унищожение, за да оцелеят. Голяма част от хората са се развили дотук. Нататък е човешкото и културата.
16
0
 
2
 
! Отговори
Ивайла преди 3 години
Само ще допълня, също така, че и в България се гладува почти 30 години!!! А ООН мълчат и не ни броят эа държава!!! Целта е иэпълнена, сега всички спокойно към моргата!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До гражданин/14 За слугите на тиквата, страх няма, но в провинцията общинските служители и половината частници не смеят да изразят недоволството си от мутрите от страх да не си загубят работата.
14
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Егати ограничения придворен шут. Все едно милко балев да каже, че през 80те сме били най-свободни.Най-голяма свобода имаше 90та.
13
4
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Всяко нещо с времето си.Сега можеш да злословиш против Бойко, да хвърляш яйца, развалена риба.Като разправяш че те е страх и да не можеш да обясниш от какво . . .Важното е държавата да има свободата да провежда своята политика и да не зависи от шепата хулигани на пРезидента.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЪ КЪ ДА НЯМА СВОБОДА- НЕ ХАРЕСАЛО НЕЩО НА ЧЕРЕПА И ИЗПРАТИЛ 100 ДУШИ С ЯЙЦА ПРЕД ТЕЛЕВИЗИЯ, АГЕНЦИЯ, ОФИС А ТЕ СЕ ОБАЖДАТ НА ПОЛИЦИЯТА НЕМЕДЛЕНО ДА ГИ ОХРАНЯВА, АКО НЕ, ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ- И ПОСЛЕ ПРЕД ПОГЛЕДИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ МЯТАТ ЯЙЦА НА ВОЛЯ, ПОСЛЕ РЕДУВАТ- ЩОТО ПОЛИЦАИТЕ СА ЕНИЧАРИ И ТРЯБВА ДА ГИ БИЯТ- Е КОГА И КЪДЕ ИМА ТАКАВА СВОБОДА НА ПРОТЕСТИ....
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като я пуснеш във фейсбук, няма да получите хонорара, който получавате във 24 часа.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Показаните тук карикатури са единствено угоднически на Борисов.
9
0
 
0
 
! Отговори
Gosheto преди 3 години
Ivailo Ninov - ne si na nivo ChichoPa I nikoga ne si bilKqde se vresh??
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако се случи, пускам го във Facebook и се вижда от 100 000 души, което е по-голям тираж от всеки вестник."100 000 души? Тоя за кой се мисли? Billie Ellish?
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Грешката на Франия е, че се огъна там. Трябваше да посипе с олово няколко терористични града на групировките, па да видим, каот Абдула знае, че за бомба, над неговата рода ще паднат 200 такива, дали ще прави бомби ...
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОПовечето *** си мисля, че щом можеш да напсуваш бойко в кръчмата и 10 човека да кажат наздраве, а гераджийте да се подхилкват, значи имало свобода на словото. Я почни да пишеш статии, да изнасяш факти против правителството, да тръбиш из европейски медии и институции, за висските далаеври, гледйа как те уволнява, как ти спират сайта, как те съдят за каквото им кефне ...
5
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Да кажеш, че свободата ти е много или достатъчно, значи да си плюеш на достойнството и да целунеш Г.З. на управляващите.... Съжалявам, че съм толкова прям.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивайло Нинов...посредствени карикатурки...
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм, че такава свобода като сега никога не е имало.
2
9
 
8
 
! Отговори
До Обективен преди 3 години
Не си разбрал. Опитай пак!
1
18
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Подложка на статуквото :((((