Предприемач: Най-интересните компании се създават в криза

В момента бариерите за навлизане на пазара са много ниски
13 окт 2020 23:42, Анисия Иванова
9
Предприемач: Най-интересните компании се създават в криза
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента бариерите за навлизане на пазара са много ниски и сега е най-доброто време за стартиране на бизнес. Това заяви предприемачът Петър Лозанов, в рубриката на Bloomberg TV Bulgaria интервю с водещ Вероника Тонева.

"Секторите на туризма и организирането на събитията буквално за месеци бяха сринати и в някои индустрии изобщо нямаше възможности да се оперира“, каза Лозанов.

От друга страна той изрази мнението, че до известна степен случилото се е и положително, защото е ускорило процеси, който отдавна е трябвало да се случат.

Гостът също така заяви, че в условията на пандемията много хора, останали без работа, са се обърнали към предприемачеството, а сега има и най-много разполагаем капитал, за да се започне бизнес.

"Историята е доказала, че най-интересните компании се създават именно в криза", добави гостът.

Проблемът с неуспеха в намирането на финансиране в повечето случаи Лозанов обясни с наличието на дисбаланс между това, което предприемачите очакват да получат, и това, което предлагат.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria бе обявена за пръв път и идеята BattlePass startup studio. Петър Лозанов обясни, че това е компания, която е създадена, за да разработва други компании. Това, което компанията предлага, е различно в зависимост от нуждите на съответния бизнес, на който помага.

Лозанов заяви, че си поставят за цел през 2021 г. да развиват BattlePass на регионално ниво с офиси в Гърция, Румъния и Сърбия.

Вижте целия разговор във видеото.


9
Още от Общество
Отбелязваме Световния ден на зрението
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 6 дни
Най-досадните хора се казва Лозанов.
7
0
 
5
 
! Отговори
лЕгЕндата Е тука преди 6 дни
Хубаво нещо е да си бачкаш от къщи, не си губиш времето в пътуване до и от работа, свеждаш срещи и комуникации с празноглавци до минимум и отделяш по вече време на децата си. А да, може да си подремваш през деня и да си хапваш обяда с биричка. Който за каквото е учил е казал народа, ама тая приказка не е много валидна в измислени държавици като булгаpиcтан
6
1
 
9
 
! Отговори
Знам ги аз преди 6 дни
За да успееш в бизнеса трябва да излъжеш 4 групи хора.

1. Трябва да излъжеш работниците си че заплатката която им плащаш е реалната стойност на техния труд.

2. Трябва да излъжеш клиентите си че имат нужда от твоя безполезен продукт и той наистина струва толкова много.

3. Трябва да излъжеш държавата че нищо не печелиш и постоянно работиш на загуба че да не плащаш данъци.

4. Трябва да излъжеш семейството си че всичко което правиш е напълно законно и морално а ти си много честен и почтен човек.
5
1
 
4
 
! Отговори
Знам ги аз преди 6 дни
тез бизнесмени. Бизнес е *** дума в България. Да си бизнесмен и да си измамник-крадец е едно и също.

Крадецът краде разни неща като вещи и пари. А Бизнесменът ограбва труда на работници и парите на клиенти.

Отделно че всички бизнесмени до един крадат и от държавата а сега и от фондове.

Няма как нормален и честен човек да успее в бизнеса. Това е работа за изпечени мошеници които умеят да кроят ефективни и хитри схеми за едновременно ограбване на работници, клиенти и държава.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В тази криза обаче единствените преуспяващи компании ще бъдат погребалните бюра!
3
2
 
9
 
! Отговори
Handel преди 6 дни
А бе защо думата "тиkвоч" е цензурирана? Да не би журналистите от Диpа да правят някаква гнъсна асоциация с някой? Какво подсъзнание само имат!
2
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 6 дни
Какво съвпадение. И Пеевски, и *** са много доволни че има криза. А пък шефът на НОЩ бъка от скрито самодоволство - "вие ме смятате за празноглавец, но гледайте сега аз как ви го начуквам!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аре стига ревахте цял живот не плащате осигуровки и криете данъци отделно че хвърляте по едно коматче хляб на робите които мачкахте за кеф по цял ден.Сега пищите за държавна помощ.Какво казвате на служителите си ?Като не ви изнася -ето там е вратата и по-бързо си тръгвайте че други чакат. Аре сега и вие да видите малко дебешия мили бизнесмени и предприемачи пазарна икономика нали така.Като не можете да си плащате кредитите продавайте мезонети,джипки разпускайте кохортите от любовници и фалирайте