Борисов: Карантината 10 дни, децата трябва да ходят на училище

На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове, каза премиерът
Обновена: 16 окт 2020 11:54 | 16 окт 2020 11:54, Елка Василева
322
Борисов: Карантината 10 дни, децата трябва да ходят на училище
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че карантината в България ще бъде намалена на 10 дни. Той уточни при пристигането си за участие във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, че е дал съответните нареждания тази сутрин.

Разпоредил съм, че децата трябва да ходят на училище, допълни премиерът.

На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове, добави той.

Най-после имаме общ план за действие от Европейската комисия, този път са се потрудили доста, посочи Борисов по повод обсъдените общоевропейски мерки срещу пандемията от COVID-19.

Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията, отбеляза Борисов, цитиран от БТА.

Той обобщи изказванията на своите колеги, че носенето на маски предпазва от заразяване с новата болест, макар и не напълно. В България трябва разписаните от министерството на здравеопазването изисквания да ги спазваме. Тогава няма да се налага да се предприемат други мерки. Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората, посочи премиерът по повод мерките срещу разпространението на заразата в ЕС.

Още по темата

За преговорите по т. нар. "зелена сделка" - европейските усилия за по-чиста икономика и намаляване на вредите за природата - премиерът заяви, че е представил проблемите на България, заедно с други държави, които използват въглища за производство на енергия. Той отбеляза, че някои държави от ЕС не са съгласни средствата за "изчистване" на икономиката да подкрепят ядрени проекти.

По неговите думи въпросът ще бъде обсъден отново от Европейския съвет през декември. Той добави, че може да се очаква ЕС да се споразумее за намаляване до 2030 г. на замърсяването с 55 на сто спрямо равнищата от 1990 година. Много бързо трябва да се подготвим с алтернативи за след 2030 г., много трудно държави като България, Чехия, Полша, ще се справят, посочи Борисов.

Много работа ни чака в България, без популизъм и партийност, защото това ще стане. По какъв начин - дали от вредните емисии от автомобилите, дали от централите, дали от други сектори на стопанския живот. Това е решение на ЕС и ще бъдат много стриктни, добави министър-председателят.
 


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелената сделка това е тежък проблем за Българиязеланите и БСП пак си вкараха автогол
272
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова е генерал, колкото му е и козируването.С помощта на мафията, без никакъв ценз и качества го направиха генерал, затова и не знае как да козирува. Един редник първото нещо, което го учат е как да марширува и как да козирува.
271
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега го чакам "умника" да обяви карантината 5 дни, после един ден.Освен че е специалист по всичко, трябва и акъл да има за да се разпорежда така.Явно по 1000 заболели на ден не му говори нищо.
270
1
 
1
 
! Отговори
Без аутопсии преди 1 година
Бойко Методиев Борисов носи отговорност за много престъпни решения, прокарани зад паравана на корона-кризата. Например, разпореждането да не се прави аутопсия на починали, за които има съмнения, че са били заразени с Ковид 19. Кой е издал тази заповед, на коя дата и под какъв номер? Ако няма такава заповед, който ще отговаря за тази антимедицинска практика? Колко криминални престъпления, откази за лечение и лекарски грешки с фатални последици са прикрити поради липсата на аутопсия?
269
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всека зима боледувам от грип, при младите не толкова опасноБойко Борисов не ми е виновенВ Полша няма толкова много комунисти и за това са много по напред
268
1
 
3
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
''Генерале'', кога се козирува на гола глава в армията!
267
1
 
0
 
! Отговори
do 269 преди 1 година
До Анонимен....kolega,otlichen komentar !
266
2
 
0
 
! Отговори
niama li koi da go преди 1 година
...varje toia bee ?!?!!
265
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да видя Бойко Борисов СРЕД НАРОДА,НО БЕЗ ОХРРАНА!!!Да обясни защо се СЕ СТРАХУВА от протестиращите!!!
264
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Брюксел успешно се прави на луд. А всъщност си е такъв.
263
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Брюксел всевишния козирува на всеки срещнат .В България не съм го виждал да отдава чест.ЛУД е.
262
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ ще ни доведе до тотална криза! Докато не измрат половина над 60 год. НЯМА да се успокоят. Това ще бъде добра новина за управляващите (сегашните и следващите), защото няма пари за пенсии и много пари отиват за болниците...
261
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече го каза и Мангъров:Ако кихнеш, ако се закашляш случайно, маските могат (евентуално) и да спрат аерозолите.Иначе не. В общия случай.Но ако си здрав, не кихаш и не кашляш?
260
4
 
15
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Мутрата от Банкя - в затвора !
259
2
 
16
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Нещо съвсем се обърках... бoko пожарникар ли е или епидемиолог? Защото ако е пожарникар как може да решава медицински въпроси? А ако е епидемиолог защо досега ни тормозаеха със по-строги карантини?
258
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка бе!!!
257
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ванката ми да плащат бе те са провокатори защо да ги мислим, нямат признаци, няма да ходят в чужбина, но отиват да се изследват.Защото ако са положителни няма да ходят на работа , но ще са в платена отпуска предполагам или в болнични.и. И в двата случая плаща обществото или работодателя, това са хитреци, хич не ги мисли, мисли себе си.
256
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "В момента имаме" Сухите съчки да си стоят у дома и по малко да брицат до получаване на ваксина.Същото се отнася и за хронично болните и затлъстелите да ходят с маски те а не здравите и нормалните. Спазвайте дистанция тя не струва пари поне.
255
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога няма да мога да разбера защо хората отиват да се изследват ако нямат признаци и не са болни. За мен това са чиста проба провокатори или използвачи които не искат да ходят на работа но искат да си получават заплатата. Каква е тая изолация предполагам че не са болнични а платена отпуска.
254
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента имаме 10 000 активни заразени, т.е. установени, карантинирани или в болници. Тъй като 80% карат безсимптомно значи имаме към 100 000 заразени, които всеки ден, час, минута и секунда разнасят заразата. Тя удря по сухите съчки, както казва доц. Мангъров.След половин година заразата сама ще си иде, тъй като ще е минал през основната маса от хора.