Яйца полетяха по социалното министерство, майки атакуват с димка

"Системата ни убива" отново излезе на протест
Обновена: 26 окт 2020 15:47 | 26 окт 2020 15:13, Камелия Цветанова
139

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Майките от "Системата ни убива" протестират пред Социалното министерство, предаде БНТ.

Те замеряха сградата с яйца. Запалиха и една черна димка, която беше изгасена от охраната. Поводът за тяхното недоволство са предлагани промени в Закона за личната помощ.
Още по темата


Тази година право на личен асистент имат 80 000 души. От следващата - броят им щеше да нарасне в пъти - до 670 000 заради закона, който дава право на всеки човек с увреждане да кандидатства за личен асистент.

За да избегнат това от социалното министерство предлагат промени.

 


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Системата ги убивала. Ееех навремето каква система имаше.....
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно тази система е много калшава след като толкова време ги убива и още не е успяла
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой им гледа "децата"на тези? Те са постоянно по площадите?
112
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали нямат пари и искат непрекъснато, защо тогава хабят храна? Тези жени така и не разбраха, че ги използват.
111
0
 
16
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 месец
Яйцата, дето се мятат по сградите съм чул, че ги снася Бабичкян.
110
0
 
16
 
! Отговори
Ил3 преди 1 месец
Писна на всички да слушаме за майки те горки те.От кръчмите не излизат.За Бойко че е виновен за СПИНА в Европа пак той е виновник Втора Световна война. За Нинова как мисли за всички особенно за нейният електорат.ЗаБабушкян ,заМадурян,за Хаджи-манджи. Кой е виновен за нашето положение -ние,защо защото ние ги избираме..,,,,,,,, и какво само ПЛЮЕ М и защо защото сме си такива.
109
0
 
17
 
! Отговори
Ил3 преди 1 месец
Стига с тия майки,само те са били майки а майките на нашите майки.АЙСИКТИР.
108
0
 
21
 
! Отговори
65 преди 1 месец
С яйцата свикнахме ,ама майки с димки?-малко хулигански ми звучи.Що не се хванат тия майки и да забъркват един голяяяям омлет.Например за някой старчески дом.Или за приюта в Нови хан?
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
106 - два пъти седмично по 1 час тогава, когато има поледица. През лятото обаче такива хора имат нужда от помощта на асистент само от дъжда на вятър.
Освен посочените в коментар № 106 два крайни примера, има още много други, които са междинни. Затова трябва да се обмислят всички варианти. Майките на лица с тежка инвалидност да не изтъкват само себе си и нуждата от това, някой да ги отменя в определени дни и часове.
106
0
 
7
 
! Отговори
Има разлика, някои преди 1 месец
не могат дори да се самообслужват - нито могат сами да се изкъпят, нито са в състояние да излизат от дома си, нито е по силите им да вършат и най-леката домакинска работа. Те имат нужда от постоянна помощ.
Има и други, които живеят сами, почти всичко могат да вършат без чужда помощ, но не може например да се качи на стълба, за да си измие прозорците или да свали нещо от висок рафт, не може да излезе в поледицата и някой трябва да му пазарува,
значи 2 пъти седмично по 1 час някой да му помага.
105
1
 
4
 
! Отговори
Тачева преди 1 месец
Няма контрол,дава се на хора който тия потребности,а тия които имат ги лишават.пък ако почна да си търсят правата сумати и документи им се искат.мафия.
104
2
 
20
 
! Отговори
гнус !!! преди 1 месец
Тези .... не системата, а шакънията и алчността ги е убила.
103
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Личният асистент е тотална измама! Знам за поне 2 случая, които са си проучили симптомите и са успели да излъжат за получават тия парички.
102
1
 
8
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
Хахаха
А представяш ли си боят между предложената за аситент и жена му?
101
1
 
25
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 1 месец
Проф Иво Христов каза че 80% са ***. Но 650 хиляди асистенти ще са крайно недостатъчни. Предлагаме всички останали 20% да бъдат социални асистенти на тия 80%. За асистент на Радев предлагаме Мая Манолова
100
6
 
38
 
! Отговори
отвратен преди 1 месец
спрете им парите на тия нарекли се майки ! системата ги убивала , коя система ?! до като бсп управляваше колко пари взимаха , с кви асистенти разполагаха , кви привилегии имаха ? що не протестираха тогава ? тия са жалки , нагли , врякащи женици ! тия са по нагли и от ромките дето просят с дете в ръцете ! майките дето раждат нормални деца какво да кажат , на тях пари за децата им , не им ли трябват ?
99
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тази държава само псевдо инвалиди с фалшиви телкове и асистенти. Ай сиктир. А тези, които плащат данъците, за тях среден пръст! Евалата на Валери Симеонов!!!
98
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смени ли са тактиката- "протестират" През деня, че вечер много хладно бе. Цигарите трудно се пушат на студено:)))))))))))))

Трябва на всички да им направят едно лицево разпознаване и да им спрат всички помощи, заради вандализма им. И тогава ако не ги убие системата, ще ги призная.
97
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ е виновен! Арест и съд за т.нар. майки, които нарушават закона. Има ли държава?
96
3
 
29
 
! Отговори
Систематика преди 1 месец
А да ми припомни някой.
По време на комунизъма имаше ли социални асистенти? Или просто нещастните деца си измираха скрити по домове и сиропиталища, щото то такива работи има само на запад?