България с потенциал за дестинация за голф туризъм

Реклама ще популяризира възможностите у нас
47
България с потенциал за дестинация за голф туризъм
Снимка: Министерство на туризма

През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа и имаме потенциал за развитие в тази посока. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Българската голф асоциация.

Изработихме специален рекламен клип, който ще популяризираме в социалните мрежи, тъй като голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши, уточни тя.

Вицепремиерът информира, че този вид туристически продукт е за платежоспособни туристи и може да се съчетава със ски, морски ваканции, бизнес мероприятия, балнео и СПА. Има възможност да се правят туристически пакети, включващи вино- и гурме обиколки, събития и посещения на културно-исторически паметници и природни забележителности, смята Николова.

Тя добави, че перспективен сегмент представляват и услугите в тази област, насочени към децата, тъй като могат да се организират детски лагери, турнири и уроци по голф, съобщиха от Министерството на туризма.

От думите на министър Николова стана ясно, че в България голф курортите се посещават от туристи от Русия, Великобритания и Ирландия, Украйна, Македония и Румъния, а близостта им до морския бряг и планината ги превръща в още по-търсени дестинации. Тя коментира също, че голям интерес към голф туризма у нас е бил проявен и по време на работното ѝ посещение в Кралство Саудитска Арабия.

От своя страна представителите на Българската голф асоциация заявиха, че е нужна цялостна стратегия за развитие на голф туризма в България. Според тях румънският пазар е много важен и е нужна специална рекламна кампания, която да промотира голф туризма в северната ни съседка.

От бизнеса коментираха още, че туристи от скандинавските държави и Германия също идват да играят голф у нас и в тази връзка е важно участието на България в местните туристически изложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
БОГ да е на помощ на БГ туризъм ако 4ака на голфъри да му помогнат да си стъпи на краката, и на тези които раз4итат на него в няква степен.Тя старата министърка на туризма бе6е зле ама тази май също не лъже
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха по няколко голф игрища има близо до всеки голям град и хората ходят всеки уикенд чак пък за едно голф игрище да ходят в държавата на мутрите е странно освен министърката да ги предразположи с перфектният си шокиращ английски език хахаха
41
0
 
7
 
! Отговори
Има потенциал преди 3 години
Богатите туристи да ги водят до Перник да ги повозят на Голф двойка и да си купят по един винкел за спомен.
40
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Голф туризъм, мухахаааа. И ние, като един слугинаж със средна заплата 600 юро ще им носим топките?....
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая на кой свят живее...? Какъв потенциал за туризъм има в България? За да имаш туристи най- малкото трябва добра инфраструктура и транспорт. След Балчик голф хотели има, ама тоя турист с какво да се придвижи до Варна или до Бургас? Автобус йок! Да се качи на някой корабче...пак йок! Да не говорим, че има мноооого да се работи за отношение и обслужване на клиенти/ туристи.Масово всички са злобни, незаинтересовани да те обслужат, че даже и ядосани, че ги занимаваш.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37 глопашки изпълнения са , такъв им е потенциала а и схемата
37
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
А въййййййй
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая на какви наркотици е?
35
1
 
9
 
! Отговори
i'm преди 3 години
Абе стига с тия глупашки изпълнения... пак някоя хубава поляна да усвои някой бизнесМан. Абе вкрайте производство, нещо да се произвежда и да има продукция. Хората да имат работа.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България и голф туризъм.. Мисля си на глас, България и голф туризъм.. Хмм. Туризъм, голф, в България?
33
2
 
5
 
! Отговори
Бананова република преди 3 години
Чумата ще премине колеги , нали западните ни нови "приятели" трябва да отмарят някъде и да си цъкат голфпчето.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън,дрън ярина.Празна глава,празни приказки хортува!Туризъм по време на "чума" Абе тая нормална ли Е?
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая кокошка не спря с тъпизмите си! Туризмът е мъртъв бре моме,и това ще е така поне в близките десет години!
30
1
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЩЕ НАПРАВИТЕ ГОЛФ ТУРИЗЪМ ГА МИ ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ
29
1
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
БЕЗСРАМНИЦИ !!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че разнасят топки - като нямат топки така е със слугите
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марианче, след 2 месеца, като не си министърка, ще ходиш да косиш ливадите по голф-игрищата, а "патриотите" с маркуча - могат да ги поливат
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, ще открият десетина работни места за оператори на моторни косачки. Все сте недоволни коментиращите :)
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за това да се закрие министерство на туризма.Това е сектор на икономиката без никакъв стратегически потенциал. България на туристическата сцена винаги ще бъде мястото където хората ходят защото нямат пари да отидат на по-добро място. Заплатите в сектора на туризма винаги ще са като в Египет. А голфът напълно противоречи на местния менталитет. В България се инвестира като за 5 звезди и след това се оставя на самотек - справка всички хотели. А голф игрище изисква постоянна грижа.
24
0
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Покрай голфа ще цъфне целият бг туризъм, поне така се надява англоговорящата министърка. Интересно, кой направи рекламно клипче и колко струва, и кой ще строи голфигрища, сигурно "наши" хора. А в бъдеще предлагам да развием типично за България ръгби, и в него нЕкой гл.пак ще намери потенциал.