Сдружения: Незаконно отнемат деца за осиновяване

Искаме промяна в социалното законодателство, заяви Христо Лафчиев
5 фев 2021 18:42, Анисия Иванова
28
Сдружения: Незаконно отнемат деца за осиновяване
Снимка: БГНЕС

За промяна на социалното законодателство "закрилящо" децата на България се обявиха от сдружение "Единение за семейството и децата" и сдружение "Български родителски централен комитет – Разбунена София". На пресконференция в БТА бяха изнесени две историите, чиито деца са дадени за осиновяване без съгласието на родителите им. Причината това да се случи е утежненото законодателство, както и произвола на социалните служби в Аспарухово и Алфатар, заявиха от сдружението.

При единия случай близначките са разделени без възможност да виждат братчета и сестричета си. Децата са взети от 4-членното семейство и 4 месеца социалните отказвали да кажат къде са дадени, по-късно се разбира, че са настанени в семейства, в които майчиният език не е български, а турски, разказа бащата Николай.

При втория случай Мария, която е самотна майка и работи във Варна, оставя сина си при родителите си в Силистренско. Детето също е дадено за осиновяване без нейно знание. Когато жената отива да извади акт за раждане от Варна, където е роден синът й, социалните казват, че детето не съществува при тях. По техни думи аз нямам дете, разплака се майката.

И на трите деца е съобщено, че родителите им са ги продали, съобщиха от сдружението.

Според организаторите на пресконференцията в случая има финансова изгода, защото НПО-тата, които са посредници, получават пари за работата си. Затова от сдружението поискаха да няма посредници между социалните служби и родителите. Големи пари отиват в доставчиците на социални услуги, заяви водещият Христо Лафчиев.

От сдружението поискаха още да се промени методиката, по която се работи, всеки документ, издаден от социалните, да стига и до родителите, по всички стари дела в съда да бъдат признати и родителите за страна, представители на социалните служби да носят наказателна отговорност при некомпетентно поведение.

По двата изнесени случай - какво ще бъде развитието им и дали децата ще бъдат върнати отново при родителите си, от сдружението поискаха отговори лично от социалния министър Деница Сачева.

 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Хм !? преди 4 седмици
И да се знае - отнемат се само деца на българи християни. На другите не смеят защото другите са организирани и продавачите от социалните служби и от НПО-та може и да не осъмнат живи. Те знаят, че само с българи могат да се гаврят защото българите все не знаят за кого да гласуват, харесва им да ходят за гъби, и вярват, че и да гласуват нищо не зависи от тях по един петстотин годишен навик.
19
1
 
2
 
! Отговори
Знае се! преди 4 седмици
Ето това е златния миг на Сачева - сега с продажбата на деца и тя подобно на строителния и земеделския министър ще прави пари защото всеки месец тези, които тя защитава ще и правят отчисления.
18
5
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 4 седмици
Това да си българин е проклятие,зла съдба,труднолечима болест,синоним на прост човек и роб.А страховете на роба са много защото е беззащитен и страхлив.Щом позволявате на разни нпо да ви взимат децата, заслужавате си дериджето.Ха да ви честито !!!
17
8
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 4 седмици
Да не би да вземат момченца за еничарчета,а ефендилер ? Рая сте били и рая ще си останете.За пара сте готови на всичко.
16
2
 
14
 
! Отговори
Подкрепям преди 4 седмици
Ако става въпрос за многодетни ромски семейства, в които родителите са от категорията трайно безработни и са или неграмотни, или малограмотни - на такива семейства им е предостатъчно едно дете, защото не сме им длъжни да им храним децата, ако са повече от едно.
Всички останали деца, които биха имали нахалството да създадат, да се дават
НА ЧУЖДЕНЦИ за осиновяване. Това да бъде регламентирано чрез Закон за защита на нацията!!!
15
3
 
22
 
! Отговори
НПО-та преди 4 седмици
ОТНЕМАТ ДЕЦА ОТ БЪЛГАРСКИ ХРИСТИЯНСКИ СЕМЕЙСТВА,

И ГИ ДАВАТ НА ИСЛЯМИСТКИ РОМСКИ И ТУРСКИ СЕМЕЙСТВА

ОСОБЕНО ТАКИВА БЕЛИ ДЕЦА МОМИЧЕНЦА СЕ ТЪРСЯТ
СРЕЩУ ОГРОМНО ЗАПЛАЩАНЕ ОТ РОМСКИ ДЖЕБЧИЙСКИ СЕМЕЙСТВА

ЗАЩОТО АКО ЕДНО БЯЛО МОМИЧЕ СЪС СИНИ ОЧИ, ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНО
ВЛЕЗЕ В ПРЕТЪПКАНИЯ МАГАЗИН

НИКОЙ НЯМА ДА СЕ УСЪМНИ В НЕГО

ТЕ ЗАТОВА !
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Реално децата са били продадени , не от родителите а посредниците си но купувачите реално са ги купили.Така че е вярно това че са продадени деца.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Христо Христов

Има случаи в които шантажират родителите,за да им отнемат официално децата или им поставят ултиматуми,с изнудване,гледах такива случаи в Тубата и биологичните родители,чийто деца отнемат са българи.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И в ромски семейства има дадени деца-банкоматчета, след което децата трудно учат, защото забравят българския език в такава среда.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защото правят търговия с тези деца, първо службите се натягат да взимат повече деца, защото им отпускат пари на бройка, а второ използват децата като банкоматчета,трето се използват връзки, четвърто се пита защо на бедни,но грижовни и образовани родители,не се дават парите на самите родители да си отлеждат децата?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Еш па тия... Млогу сте шашови бе!
Тука Пенъ съ чуди на кой дъ тропосъ нейноту куту са рОди, виа пъ...
9
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До Анонимен/2

"По тв ако излезе и е вярно ще ни изкара на улицата със сигурност." - а ще изкара... като кажат таквиз са правилата на Брюксел и всички тътеи зависещи от него, ще почнат да обясняват колко са умни и че само така трябва.
8
2
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До Анонимен/4

"Осиновяване не става без съгласието на родителите." - а не става?! Със съдебно решение всичко става, а у нас съдът пуска даже издирвани чрез Интерпол престъпници като Чатаев, ако партнерските НПО-та натиснат.
7
2
 
15
 
! Отговори
SS преди 4 седмици
СВИКВАЙТЕ,МАЙ ТАКОВА СЕ ОЧЕРТАВА БЪДЕЩЕТО И НОВИЯ РЕД.ЖАЛКО,МНОГО ЖАЛКО НАИСТИНА. Затова не бъдете овце! Въоръжавайте се кой с каквото може.
6
2
 
11
 
! Отговори
Чака преди 4 седмици
До SS

Това е европа-фъркайте свободно !!!!
5
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Те такива са ценностите на ес.

ПП. Ясно е, че преувеличават, но със сигурност има и доста истина в написаното.
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това ако е статия. Нищо не се разбира. Защо децата са били иззети от родителит Те не са ли било оведомени? Къде са били? Осиновяване не става без съгласието на родителите. Осиновени ли са или са настанени в приемни семейства? За какъв период? В какво се обвиняват родителите?
3
3
 
26
 
! Отговори
SS преди 4 седмици
България !!! Страна набутана в ЕС без референдум.Управлявана от демократи- бивши пребоядисали се комунисти.Най бедната и нещастна страна в Европа.Икономика- почти никаква.Кафенета,молове,обменни бюра,хотели,аутсорсинг,шивашки ателиета,производство на амфетамини и всякаква друга далавера.Известна с евтин фалшив алкохол и красиви и евтини прос.т.и.т.у.т.к.и. по черноморието .
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ужас! Това ако е истина...
По тв ако излезе и е вярно ще ни изкара на улицата със сигурност. Нечовешко
1
4
 
18
 
! Отговори
SS преди 4 седмици
България !!!!