Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството

Мениджърът на алпиниста: Цял участък на К2 не е бил обезопасен
179
Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Още по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
2
 
! Отговори
ангажимент преди 3 години
Б.Б да поеме ангажимент и да съдейства за протеза на отрязания крак на мъжа от Горна Оряховица . Да не се лутат тези симпатични хора немили-недраги ./ съпругата на мъжа е учителка /
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце раздава нашите пари като топъл хляб. Да не говорим, че за ваксини похарчиха близо 2 милиарда. Той се има за цар, бе хора, какво си мислите вий?
147
0
 
11
 
! Отговори
рихо преди 3 години
всеки път едни и същи глупости от невежи хора. Нито му е работа на премиера да се занимава с глупости, нито някой му е длъжен да "обезопазява" каквото и да е. А това с "въже с плат от дрехите си" просто е върха на сладоледа, верно госпожата не е пипала алпийски инвентар през живота си и плещи глупости, ама чак толкоз глупости вече е за психиатър
146
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако, недай си Боже, някой от нас или наш близък човек загине в чужбина, познайте кога ще видим каквато и да е било помощ от правителството за транспорт
145
0
 
20
 
! Отговори
яяяя преди 3 години
А може ли да напишете сумата или ви досрамя, защото става дума за хиляди евро? Някак си за пенсии, социални дейности и прочие пари нема, но за авантюристите - винаги. Някак си не е редно.
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Схемата е следната - застрахователите вместо да платят примерно милион, бутат примерно 200 000 на Борисов, а той разписва платежно от името на Българската държава. При това си прави малко предизборен пиар. Българите са му позволили да харчи безотчетно и от него се иска само да си измисля благовидни предлози за тичене на хазната.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така медицинските фашисти са му позволили да си рискува живота, нали са длъжнинда ни пазят?
142
2
 
28
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Ето какво разбрах от тази статия:1. Един самоубиец си е сложил край на живота! Каква воля, какъв подвиг???2. Чекмеджан Барселонски, известен още и като Асфалт Бабаит и Суджук Паша, си мисли, че си прави голям PR, и народа ще го гледа с умиление! Да,да, ама НЕ!Писна ми и от Скатов, и от Чекмеджан Барселонски!
141
0
 
18
 
! Отговори
джави преди 3 години
Не желая да чувам повече следните имена. Скатов,Джобс и Таков.Прекалихте вече
140
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От коментарите тук се вижда душата на нашенци. 99% завист, критика, злорадство, и сметки за застраховки и транспорт. 1 на 100 казва една добра дума.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СметкиЗа Боян не зная, както и условията на застраховките. Говоря за кампаниите, които ще се повявят за подпомагане на семейството, като тази за Милен Цветков, а такива ще има. За тези пари говорех.
138
0
 
38
 
! Отговори
nina преди 3 години
К2 е най-трудният и техничен връх,един на 5 алпиниста умират там,тази за какви необазопасени участъци говори??
137
0
 
27
 
! Отговори
Сметки преди 3 години
До АнонименДруже, уви - на засуканата лелка дето циври при Б.Б. дано й излязат криви сметките при този развой. Ако се събират пари най-добре да идат за детето.А дано... ама надали. Тоя цирк дето го разиграва "жената до..." и мениджърката със сигурност ще им докара някой лев .Я се позаинтересувай на жената и детето на Боян колко им дадоха от застраховката и колко отодоха при неговата "жена до..." .
136
0
 
33
 
! Отговори
Пак язе Анонимния преди 3 години
До Анонимен... шерпите носят багажа на "великите алпинисти" , понякога им помагат в направата на лагера и водят туристите ... упс , имах предвид алпинистите да им показват пътеките до върха .Въжета, оборудване, куки,стълби, кислородни бутилки.... си ги приготвят самите алпинисти.И в зависимост колко си си платил на фирмата за да си наемеш шерпи има... или няма екстри .Ако си стиснат бедняк ... блъскаш се сам. Ако си паралия - могат и на ръце да те качат на върха . Парица-царица .
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СметкиДруже, уви - на засуканата лелка дето циври при Б.Б. дано й излязат криви сметките при този развой. Ако се събират пари най-добре да идат за детето.
134
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименШерпите не са виновни,защото те не са случайни хора а професионални алпинисти които имат поне 20 изкачвания на тези върхове с най-различни експедиции от цял свят . А къде ходят до тоалетна ? ... ами има много документални филмчета по темата . Ходят зад палатката .... ядат и хвърлят огрризките и опаковките зад палатката .... празните кислородни бутилки се изоставят . Както и ненужното и повредено оборудване ... Ангажименти-няма. Спонсорите така си намаляват данъците.Нищо повече.
133
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-интересно е как точно технически шерпите или който и да е, монтират тия въжета, стълби, кой качва палатките, храна, вода, кислород, по височините, къде ходят до тоалетна, с извинение, жените по височините нямат ли цикъл, как пазят лична хигиена...?Спонсорите срещу какви ангажименти дават пари? Застрахователите какви премии искат, за да застраховат потенциални самоубийци?
132
0
 
29
 
! Отговори
Сметки преди 3 години
Германския застраховател бави плащането... държавата поема всички разходи... отделно дето ще се съберат кинти от приятели и познати... фондация дори може да се отвори уж да се пази паметта на загиналия а иначе за събиране на още париИ когато германците платят .... чиста печалба, щото всички разходи вече ще са покрити .... КОЯ ли ще е тази която ще прибере застраховката?"Жената до Атанас" или бившата му жена и бившото му дете ..... а може би засуканата му мениджърка ? Времето ще покаже ...
131
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия алпинисти нали са с мисия, природозащитници, биолози, доктори се пишат? За какво са им мениджъри? Тая работа си е чиста далавера - спонсори, екипировки, въжета, шерпи, застраховки и накрая едни самоубийци, на които народът им плаща сметката чрез данъците си.
130
0
 
38
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Какво значи с помощта на правителството?Значи с нашите пари.При положение,че има застраховка.Ако има помощ от правителството тя трябва да е да задължи застрахователите да не се правят на ударени.Явно доста рушвети играят и тук