Родители в неплатен отпуск могат да получат социално подпомагане

Сачева: Обхватът на програмата "Запази ме" ще бъде увеличен
3
Родители в неплатен отпуск могат да получат социално подпомагане
Снимка: БГНЕС

Родителите, които ще ползват неплатен отпуск, за да гледат децата си, могат да кандидатстват в Агенцията за социално подпомагане.

Още по темата
Програмата "Родители в заетост" също ще продължи да действа, като чрез нея през Бюрата по труда могат да бъдат наети детегледачи, каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Обхватът на програмата "Запази ме" ще бъде увеличен с оглед на новите противоепидемични мерки, които ще бъдат въведени в страната от 22 март до края на месеца. На този етап допълнителни мерки за затворените бизнеси не се обсъждат, добави тя.

"Сумите за родителите, останали вкъщи, за да гледат децата си, ще бъдат изчислени пропорционално", заяви Сачева, цитирана от БНР.

След излизане на заповедта за новите мерки на Министерството на здравеопазването ще бъде издадена и заповед от социалното министерство за кодовете на бизнесите, които могат да се възползват от програмите за подпомагане.

Кандидатстването трябва да стане в началото на месец април, като заявката е до средата на месеца те да бъдат изплатени.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Няма да получат, всичко отива в ЧЕКМЕДЖЕНЦЕТО на ОНЯ...
2
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
650 лв. за месец??? Има хора в неплатен отпуск, които плащат осигуровки на 3000 лв., за тях среден, А?
1
0
 
13
 
! Отговори
42 преди 1 месец
Браво бе! Пак само за държавните чиновници.А за хората на своб.професии, с дребен бизнес или просто наети в частната сфера, кой ще ги пусне в неплатен?Партия ГРОБ мерзавци.