Лекари върнаха към живота българин след 92 дни интубация

Имал е 85 % увреждане на белите дробове
7
Лекари върнаха към живота българин след 92 дни интубация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След 92 дни интубация лекари върнаха към живота мъж, болен от коронавирус. Случаят е от столичната болница „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ“.

50-годишният пациент е бил приет за лечение навръх Никулден миналата година. Имал е 85 % увреждане на белите дробове и повече от три месеца е бил на апаратно дишане. След  всеотдайната грижа на лекарите мъжът започва да диша сам, изписан е и вече си е вкъщи.  

„Мъжът беше приет в болницата с дихателна недостатъчност. Възстановяването е много трудно и отнема много време. След интубацията използвахме вентилация по корем. В болницата мъжът прекара 99 дни. По време на механичната вентилация се налага да даваме на пациентите лекарства, които отпускат мускулите. Затова възстановителният период е свързан с рехалибитация”, разказа д-р Николай Увалиев,  ръководител на COVID отделението в болницата, пред Нова телевизия.

От началото на пандемията около 250 пациенти са преминали през лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Върнал го е архангел Михаил...Казал му е:- Пич,не ти е изтекло Времето още...И е отказал да му вади душата.Не отричам труда на лекарския екип и поклон пред тях, но 92дни в БГ болница, а накрая ЖИВ си е за Гинес.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С толкова фиброзирали дробове ще е един живот мани,мани.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам, ме не са му дръпнали кабела за да освободят място. Но за огромно съжаленке през личен опит мога да кажа, че и в сити клиник вече се лекува с обаждане по телефона и съпровождане от някоя селретарка до кабинета. Уж частна болница, но практиките от държавните добре са ги усвоили.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защочастните клиники се борят за живота на пациентите? Защото всичко са го обвързали със сметка към бюджета. В държавните си е социализъм на свободно падане - от прдня боя.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи речи 100 дни по 200лв долу горе на ден е 20000лв...майната му на парите поне се е спасил...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бербатов ще му е трудно в битката с Порточанов за шеф на БФС..