COVID-19 започва като пневмония, но продължава като сърдечно-съдово заболяване?

Има статистика, която показва, че хората, които имат FH са млади, посочи проф. Иво Петров
30 мар 2021 13:55, Ния Христова
84
 
Последствията от COVID-19 сериозно влияят на живота и здравето ни. Сблъскваме се с различни усложнения по време на боледуване и след това. Имаше и напрежение около ваксината на АстраЗенека - след поставянето ѝ се стигна до фатални инциденти заради образуването на тромби. Дали образуването на тромби се дължи на спецификата на всеки един човешки организъм или на генетични заболявания, които не са установени?
 
Какво представлява фамилната хиперхолестеролемия (FH)?
 
"Немалко нарушения се дължат на генетична предизпозиция. При такава генетична предизпозиция, както при фамилната хиперхолестеролемия (FH), хората, които са засегнати от нея, имат много високи нива на лошия холестерол с ниска плътност. Те са значително по-податливи на ранно и много често фатално развитие на усложнения от сърдечно-съдовите заболявания", заяви пред Bulgaria ON AIR кардиологът от "Аджибадем Сити Клиник" проф. Иво Петров.
 
FH проблем е съществен проблем заради високата смъртност. От думите на проф. Петров стана ясно, че би трябвало да му бъде обръщано съществено внимание от всяка здравна система.
 
"Има статистика, която показва, че хората, които имат FH са млади. Защо? Защото няма възрастни, възрастните вече са починали", посочи кариологът.
 
Според проф. Петров е изключително важно да бъде популяризиран горепосоченият резултат и да се вземат мерки като ранно диагностициране и таргет терапия.
 
"Колкото по-рано хванем този контингент от хора, които са носители на FH, но все още не са ни пациенти, толкова по-голяма е вероятността да продължим техния живот по-дълго време и те да бъдат абсолютно нормални членове на нашето общество", обясни кардиологът.
 
Какви увреждания нанася COVID-19 върху сърцето?
 
"Това е много актуална тема. За съжаление, когато протича тежко, COVID инфекцията започва като пневмония, но всъщност продължава като бурно сърдечно-съдово заболяване, тъй като цитокиновата буря в голяма част от случаите уврежа и съдовете", посочи събеседникът.
 
Проф. Петров призова всички, които имат съмнения за сърдечно-съдово нарушение в следствие на COVID-19, да потърсят лекарска помощ. И отправи апел към всички, особено таргетни контингенти като легари, възрастни, хора с придружаващи заболявания и най-вече със съдови - тези хора трябва масово да се ваксинират, за да бъдат предпазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖулTъпo. Дай нещо по-умно. Не ЧАК толкова пpoст.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами какво стана със заразяването чрез ваксините?
65
2
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Супер докторите те лекуват за пневмония в ВМА с доказан PSR тест. Обвиняват те нагло за престъпник само лекувал се и те гонят обратно вкъщи. Нахалният председател на Лекарски съюз кърджалийска гешефтар ка Едноличен пишман търговец иска да се плащат 10лв за издаване на Ковид сертификат.На съюза търговци като не им харесва в България да хващат света там ги чакат с дебело неокастрено да мият чинии. Тук са или доктори или да слагат белите престилки и да запретват ръкави, че ще имат работа за 3
64
1
 
14
 
! Отговори
555 преди 3 години
Най-добрия начин за справяне с пандемията е нашата собствена съвест да работи на висота , което е нормално при интелигентния човек.
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би да, но по-вероятно, може би не.Пневмонията си е пневмония, сърдечно-съдовите са си сърдечно-съдови.Измислени вируси да не се бъркат.
62
7
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
На това, че вирусът бил тръгнал от животни, не вярват вече и гаргите.На 19 октомври 2019 Бил Гейтс кани представители на клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. на банкет. https://youtube/watch?v=Vm1-DnxRiPM&t=0s. И по време на почерпката, така, между другото, дискутират какво Би станало, ако се появи нов пандемичен вирус. И не щеш ли, само месец по-късно такъв вирус се появява!А в това време в Ухан вървят световни военни игри. Пуска се, участниците да го разнесат и после се обвинява Китай.
61
6
 
12
 
! Отговори
.!. преди 3 години
значи пред ида си биеш ваксината си добре! След това 3-4 дена след като си се ваксинирал умираш и разбираш ли се оказва, че то това е от някакво такова заболяване което не се е проявило до сега от 50г (ако сте на 50г), *** сега се е проявило ама ваксината не е виновна! Еми АЙ СИКТИР БРЕ ДРАГИ ЗРИТЕЛИ!!!!!!!
60
6
 
11
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Проф. Петров, въпреки отправения апел да спрете да призовавате към масова ваксинация , Вие продължавате( дано да не е срещу заплащане). Първо - ваксините не са проверени и никой , дори и Вие не знаете как действуват и какви са страничните ефекти. Второ - призовавам всеки , който се ваксинира с придружаващи сърдечно - съдови заболявания и получи усложнения ( не дай боже) да насочи иска си директно към Вас , като взел информирано съгласие възоснова на Вашите твърдения и призиви.
59
1
 
7
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
...на някои многознайковци: 9 дне не взех нито антибиотик, нито темхепатуропонижаващо, но ставах все по- зле. Един ден след антибиотик с пробиотик започнах да се подобрявам. Това е истината да пием или не антибиотици. Вземах и вит. С, Д и цинк като комбинация. За температурата и главоболието помага само Хексалиин на капки.
58
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Без оръжие и честност можеш да бъдеш само чистач и келнер, но не и неграмотен гангстер.
57
2
 
6
 
! Отговори
obiknoven abonat преди 3 години
Кови19 кризата не свършва, въпреки положените адски усилия от граждани и правителства, което ми говори само 1. Вирусът е изкуствено създаден с цел да се редуцират популациите с рецесивни гени, диабетиците и болните със сърдечно-съдови заболявания. Ако хората не се ваксинират, е съвсем реално кардиолозите като д-р Иво Петров да изоставят инвазивната зала и да започнат да лекуват с ТЕЛЕмедицински консултации
56
3
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Сега има хубави къщи за гости, които успешно могат да играят ролята на предишните санаториуми.
55
5
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
До д_р ХаусВярно е, че туберкулозата се лекуваше в санаториуми, ОБАЧЕ, тя не е ли заболяване на белите дробове и не се ли лекуваше с антибиотика биомицин, ? Тя също беше много заразна и въпреки това, никой не е носил маски.
54
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
До древен соц.доктор. Всичко, което казваш е истина. Само, че ти говориш за сезонни заболявания _ летен и зимен грип. А това сезонно ли е да те разтоварят вкъщи една година и повече без да си болен и да откачил до толкова, че да влизаш в болница за една лека кашлица.
53
4
 
9
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Глупости. В някои случаи започва и атакува ДИРЕКТНО сърцето. Дори при деца.
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утрепаха се да всяват паника! Сигурно получават нон-стоп пари за всяка статия. Ако за всяко заболяване и всеки един симптом почнат да ни дават подробна информация, ще се свършим всички психически само за две седмици.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче вирус го има и е истински. Аз, жена ми и детето го изкарахме. Аз кашлях една седмица и това ми беше. Нито съм вдигал температура, нито съм губил обуняние. ------- Е, тогава защо твърдиш, че има супервирус, който трепе наред? Ти си бил болен от обикновен грип. И се пише обОняние.
50
3
 
2
 
! Отговори
Педpo Аналec преди 3 години
Аз всеки ден си бия ваксина,а по три пъти дневно ми правят тестове за уханска кихавица по китайския метод и съм здрав като на биче *** му.
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитокинова буря може да се получи само от лекарско престараване с медикаменти
48
3
 
4
 
! Отговори
Приятелю 55, преди 3 години
Това че имаш някаква диплома, не ти дава основания да се имаш за най-умният във форума. Във всеки един от коментарите по надолу има по частица истина и всеки може да си извади необходимите поуки. Ако пък си лекар и така обиждаш хората, нищо чудно скоро да сервираш и чистиш тоалетни , защото същите тези които обиждаш може да ти спрат хранилката НЗОК