Води ли до по-голямо заразяване при децата британският щам?

Редно е да има одобрени ваксини и при децата, но след строг контрол
Обновена: 30 мар 2021 22:35 | 30 мар 2021 22:34, Ния Христова
18
Води ли до по-голямо заразяване при децата британският щам?
Снимка: Pixabay
Британският вариант на COVID-19 води до по-голямо заразяване на децата. Това обясни пред bTV д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология в болница "Токуда". 
 
"Европейската агенция за инфекциозните заболявания установява, че от 30% до 70% е по-голямо количеството на вируса н носоглътката н адецата и дава възможност по този начин те да разпространяват заразата и да се заразяват по-често", обясни още тя. 
 
Според нея 42% от децата се заразяват в семейна среда, 8% на тържества и рождени дни и само 3% в детските градини. 
 
Докато при щама от Ухан едно болно дете заразяваше от едно до три деца, сега при британския вариант този процент е много по-висок, отбеляза лекарят. 
 
Д-р Масларска уточни, че децата с хронични заболявания са по-уязвимата група и често се налага да бъдат хоспитализирани. "Това са децата с хронични заболявания на белия дроб, с бронхиална астма, с бъбречна недостатъчност, недоносените бебета и новородените деца", уточни още лекарят.
Още по темата
 
"При новородените COVID-19 протича без симптоми при 95%, но един малък процент от тях са застрашени с лош толеранс към храненето, невиреене и това подължава много дълго време след заразата - до два три месеца. В острия стадии се налага хоспитализация", обясни тя. 
 
Според нея при британския вариант все повече деца получават инфекция на дихателната система и развиват пневмония.
 
"Това е един мног омалък процент - само 0,16% от децата са в критично състояние. Повечето от тях са или без симптоми, или с леки симптоми, които могат да бъдат овладени в домашни услония", заяви д-р Масларска.
 
тя е на мнение, че трябва да има одобрени ваксини и за децата, но те трябва да минат през строг контрол за безопасност и ефикасност.  
 

18
Още от Общество
Ваксина срещу COVID-19 за бременни само със съгласие на гинеколога
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Емпирично се доказа преди 2 седмици
Не знам, но който си пусна детето есента беше първи. Сега пролетта същата история. Децата го карат леко, но се зарязават бързо. Отделно, за какви мерки може да говорим в детска или училища? Като дойдат 25 деца как ги разделяш да ядат на 5 масички без да сложиш по 5 на масичка. Въобще детските и училищата са си инкубатор, колкото и министъра да искаше да бори вируса с отворени прозорци.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според нея 42% от децата се заразяват в семейна среда, 8% на тържества и рождени дни и само 3% в детските градини.

Докато при щама от Ухан едно болно дете заразяваше от едно до три деца, сега при британския вариант този процент е много по-висок, отбеляза лекарят. ........

Нещо си противоречи сама дакторката от Токуда, хем 3% пък къде ги намира тез многото деца.
12
1
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 2 седмици
До Анонимен 15 Не бързай да се хвалиш. Има време.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И как ги засяга като всички се разболяхме с тоя щам тъй като сме в Лондон а двете деца на 7г. и 2г. дори не кихнаха...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В ютуба една докторка обяснява, че ваксините водят до стерилитет.
Ако оживеят децата , дали след години няма да са стерилни.
Ако искаха нашите управляващи да живеем дълго и щастливо нямаше да вдигат възраст до 67 заз пенсиониране, а който се е пенсионирал да си чака смъртта с 200 лв в джоба.
9
6
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 2 седмици
Британският щам засяга много по-често децата, отколкото предишния щам. Сякаш е ъпдейт. Учените го сравняват като мега мутант на вируса. Но когато дойдат в България другите щамове (защото това е неизбежно) има вероятност новите да изместят като сила англ.щам. Световни учени го казаха още от първите седмици, че този щам засяга преди всичко младите хора и най-вече децата.Бебета поваля както се видя преди дни. Най-опасното е, че засяга сърдечно съдовите органи.Родителите не искат да повярват.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 10
Това прави ли английския щам по-малко заразен и опасен за децата?
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дори и да допуснем,че 42% от децата се заразяват в семейна среда.Инкубационният период е много дълъг. Докато проявят първите симптоми ще са минали поне 10 дни или 15 дни.През това време те ще са посещавали ДГ и ще са контактни с другите деца от групата.Контактни на 100% ще са и с помощник възпитател и двете учителки.Тези деца ползват общи санитарни помещения.При децата не може да се спазват мерки поради специфика на възрастта.Учителите са на см. от лицето на детето.Те ги подпомагат в дейностите.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Мъж

Успя да ме разсмееш. Теб все едно са те хванали от някой протест или от някоя май-мунска агитка :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Според нея 42% от децата се заразяват в семейна среда, 8% на тържества и рождени дни и само 3% в детските градини." Това е абсолютна лъжа. Децата колко време престояват по рожденни дни? Колко пъти за година сте водили детето си на рожден ден в пандемията? Колко време децата са в къщи? Точно толкова - колкото и в ДГ. Те обичайно отиват на ДГ към 7:30ч. и престояват до 18:00 или в най-честите случаи може да отиват в 7:45 и до 18:15 са в ДГ заедно с 28 други деца, помощник възпитател и 2 учителки.
3
6
 
3
 
! Отговори
Глобален Сатанист преди 2 седмици
всичките сте Вирусни Инкубатори на Китайска БелоДробна ЧумоПроказа от Ухан, както й казваме накратко Уханска Спиноза!
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Мъж

Ти да не си вирусолог? Или си атакист?
1
5
 
16
 
! Отговори
Мъж преди 2 седмици
Децата не закачайте, ще се обърне каруцата