Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите

Всеки пациент с температура е с COVID, други вирусни инфекции няма
2 апр 2021 14:53, Елка Василева
147
 Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите
Снимка: архив, БГНЕС

"Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и той имунизира българското население. Ваксинационният процес катастрофално изостана". Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София.

Той подчерта, че това е на много лоша цена, която е 5% смъртност.

Още по темата

"Промяна в съотношението ваксинация - вирус едва ли ще настъпи", прогнозира лекарят и уточни, че са необходими 2,5 милиона ваксини, с които в близките около два месеца да се ваксинират 2,5 милиона българи, което според него ще е достатъчно количество за постигане на колективен имунитет, защото голям процент от хората в България са с имунитет след боледуване с COVID-19.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1-ви април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия. "Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи", смята д-р Янев.

Общопрактикуващият лекар сподели, че лекарите са на предела на възможностите си.

Той обясни, че Спешната помощ изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи. Той даде пример с пациенти, чакащи за линейка по 6-7 часа, което по думите му е разпад на бързата помощ, които физически не могат да поемат случаите.

"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
6
 
! Отговори
Пълни глупости! преди 3 години
"Само дето след три месеца половината от тези, които са го прекарали пак няма да имат имунитет и ще се разболеят отново."Че аз и първия път нямах антитела, а изкарах само лека хрема. Все смятам, че вторият път ще е по-леко. Все пак имаме не само антитела, но и клетки на имунната памет. Стига сте плашили хората с тоя глупав вирус и си заврете убийствените ваксини знаете къде!
121
1
 
2
 
! Отговори
Пациньо преди 3 години
До 89:Какво ще стане, ако отида и след това ми няма нищо, *** ***? Ще ми предпишеш ли цялото си имущество, ако се случи това, хипохондрико?
120
1
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
С.НАТО като някой твой близък умре от вируса,ще повярваш. ---------Може и да повярвам, но засега никой не е умрял, въпреки, че жена ми отнякъде има антитела, а цяла година спим в едно легло. Освен това всяка вечер посещавам баща ми, а през ден се разкарваме заедно с моята кола - понякога до болница, понякога до село,, не носим маски, ядем на една маса, масажирам му врата и гърба, водя го у нас на гости и се прегръщат с децата и о, чудо! - още не сме умрели.
119
2
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
С.НАТО или по-точно САТА НАТО,ако наистина не вярваш, аз съм лекар и ела в нашето ковид отделение и си свали маската за 10-15 минути и по-дишай дълбоко. След 10 дни ще говориш друго, а след още 10 трето.-------Ако имаше нещо сериозно предвид, щеше да си напишеш името и в кое отделение да дойда.
118
1
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 3 години
Самият министър Ангелов каза:Не знаем при какъв брой антитела се получава имунитет.Освен ти в домашни условия да си достигнал до тези изводи------Той може да не знае, лабораторията са го написали - потенциално протективен титър 1050
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да станат 2.5 милиона ваксинирани. На доктора му се иска да станат.Обаче друг път ще станат.Иска ама няма.
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже ни смятат за овце,за това казват стаден имунитет.
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето след три месеца половината от тези, които са го прекарали пак няма да имат имунитет и ще се разболеят отново. За какъв стаден имунитет говорим изобщо щом можеш да се разболяваш всяка пролет и есен от това нещо.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Ха-ха,браво колега много точно изказване.
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега заразените са 346327 човека, а излекуваните са 262095 човека, което е 75,68% от заразилите се. Правете си сметката какво ви чака, ако се заразите.
112
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 3 години
По официални данни преболедувалите вируса са 346327 човека, главно на средна възраст. Други данни няма. Ваксинираните с две дози са 97 хиляди. Как ще станат 2,4 милиона за два месеца?! Това са по 100 хиляди ваксинирани на ден, а сега слагат по 13 хиляди дози на ден.
111
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последствие, да не се окаже, че Вирусът е по-бзопасен от Ваксините?
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашисти!
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Geselshaft"Herr Handel, толкова ли не можете да схванете иронията в думите на лекаря?"Схващам я разбира се - същата ирония, когато тиkвоча казва, че най добре се справял в европата и най-хубави магистрали строил.
108
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПодСуратка"Синът, нищо че е двойкаджия, иска да става доктор, то по-малко щял да учи, че само една болест имало сега"Пък е лесно се диагностицира - имаш ли температура, болен си. Ще се стигне до там "заразените" да вадят от джоба си 1200 лв и да плащат на болницата, само и само да не ги прибират в инфекциозното и да ги "лекуват"
107
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста народ измряха от КОВИД.Друг е въпроса че управниците са нефелни понеже се чудят как да реагират понеже има избори.Простия човек не може да прецени съветите които му дават докторите специалисти ,труда на лекарите и е склонен да бъде негативист.Когато обаче легне болен работата става друга.От писанията се вижда че на прости,безработни хора не трябва да се дават компютри .Некадърника е озлобен и неблагодарен човек научен че всички са му длъжни.Но времената се смениха.
106
11
 
10
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
-Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите-Другарю Янев, това че повечто бългалгари ще получат имунизация по есттествен път- дори без да усетят- няма да ги спаси от 'доброволното' ваксиране, към което ще ги принудите.А това че други вируси нямало? Ами няма- както няма и починали от други болести. Всички умират от това, за което се плаща на такива като теб.
105
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не вярва във ваксините да не си слага.Който не иска да вярва че го има вируса ,да не вярва.Но всички да спазват мерките.И като се разболеят да не ходят на лекар,а да си умират сами у дома.
104
5
 
1
 
! Отговори
Geselshaft преди 3 години
До HandelHerr Handel, толкова ли не можете да схванете иронията в думите на лекаря?
103
6
 
10
 
! Отговори
ПодСуратка преди 3 години
Синът, нищо че е двойкаджия, иска да става доктор, то по-малко щял да учи, че само една болест имало сега