Без туристи кацна последният полет от Русия този месец

От туристическия бранш настояват за спешни действия на българската дипломация
106

Без туристи кацна самолетът от Русия, който е и последният планиран полет за този месец. Час по-късно с него за Русия отлетяха 163-ма пасажери, предимно руснаци, които имат имоти и живеят в България.

Всички останали полети са отменени. Засега няма яснота дали планираните полети за юни и юли ще се осъществят. От туристическия бранш настояват за спешни действия на българската дипломация, за да не изгубим руските туристи и това лято.

"Живея в България 10 години и отивам на гости при сина ми. Така се получи, че отмениха полетите, добре че на 9 май остана. Обратно ще пътувам евентуално чак след месец, ако не отменят полетите. Надявам се нашите отношения да се изгладят и в края на юни да има чартърни полети", сподели Вера Сизова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Сложно е да се каже защо са отменени полетите. Мисля, че е и политика, но и пандемията попречи. Следващият месец се надявам да полетят самолетите, но нямам достоверна информация", каза Вечислав.

"Който обича активния отдих, мисля, че ще дойде на море в България, а руснаците обичат Турция, защото там има повече хотели. Нашите консулски центрове в Русия ще започнат да издават туристически визи след 15 май", заяви Данаил.

Руснаците, които имат имоти имат едногодишни и двугодишни визи.

"Трябва за две седмици да замина по работа в Москва и затова нямам проблем, но ако е за туристи, които искат да дойдат - има проблем", смята Владимир.

Възможно е властите на Русия да направят нещо, за да има нормален сезон. Следващата седмица ще стане ясно и дали България ще бъде включена официално в списъка с неприятелски държави на Русия.

"Руски туристи на фона на това, което се случва с нашето отношение с руснаците с този политически скандал, не очакваме. Тези полети са повече хората, които имат апартаменти, много малко са групите", каза хотелиерът в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

"Засега няма индикации за канселиране на полети за активните летни месеци – юни, юли и август, със сигурност ще имаме повече туристи, защото предната година беше буквално колапс", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

За месец юни от Русия за Летище Бургас са планирани 136 полета, а за Летище Варна - 46.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82Глупако анонимен, БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА има векове преди тези нещастници от североизток да си обръснат брадите! Има я и ще я има България! Всички окупатори, които са ни завладявали през вековете, отдавна се разпаднаха. Няма византийска империя, няма турска, няма съветска, НО България я има!
76
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо българския туризъм чака рашките да дойдат и Русия да помага...Защото за 30г. не можа да се преориентира към по-платежоспособните туристи от цял свят, а си остана предимно алкохолно/проститут/нарко дестинация.
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сто и четиридесет години неблагодарност към Русия ако не е била тя отдавна да сме изчигъркани от тая земя и то и без друго ще стане това с новите изборни правила, чума ви тресна депутати родоотстъпници в оставка От какъв зор Русия ще помага на туризма на евронатомутрофашизма.....
74
2
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
В септември месец или в края на август может да има полети между Русия и нас... А защо руснаците трябва да правят нещо за нас -да не фалира "бранша", от какъв зор.. трябва да помага на държава която обвинява... и гони ручки дипломати и аташета !!!?
73
2
 
1
 
! Отговори
антиджендар преди 2 години
До 91 АнонименИзключително болен мозък от ежедневно дрогиране ! И сега май си се надрусал в ранни зори , налиГендер ?
72
3
 
2
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
Да идват, мигрантите....с доларите!РУБЛИТЕ ЗА ***-20
71
0
 
2
 
! Отговори
Дай пак, Боже..... преди 2 години
АМИН!!!!!!
70
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Възможно е властите на Русия да направят нещо, за да има нормален сезон".....................................Щом опре до слугуване на пиндостански интереси и провокации срещу Русия, ние сме сред първите доброволци, а щом трябва да се спасява българският туристически сезон, ние хапейки устни, чакаме безпомощно властите на Русия да ни протегнат ръка за помощ.Кажете ми една причина, поради която руснаците трябва да го направят.
69
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минималната заплата в Русия е 120 долара Цените са същите като у нас Виждам ги постоянно в клиповете на блогерите дето ходят по техните магазини и търсят хран. стоки с изтекъл срок на годност - това в Русия е голям проблем На почивка в чужбина могат да ходят само разни типове забогатели незаконно или дър. служители с големи заплати
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За каква дипломация става на въпрос на чест бе другарите от духовата музика или пардон духовитата муза както би се изразил поета лирическия герой сценариста и цялата пасмина пардон грешка не че би се изразил ами станал за резил пардон станал зарезан *** все тая.
67
6
 
14
 
! Отговори
до мазепа преди 2 години
Каквото и да значи това име, но Робите драги сме ние европейците, на нас ни налагат Маски и какви ли не безумни ковид ограничения локдауни и есемеси вечерни часове и ваксинационни паспорти така че преди да критикуваш себе си погледни защото роба май май си ти маскирани сни...
66
0
 
16
 
! Отговори
до 81 преди 2 години
Нелегалните мигранти пак взеха да преминават транзит през Бг и бизнеса пак потръгна. Един комшия който беше шофьорче трафиканче предишната мигрантска криза пак взе да изчезва за по няколко дена а мутресата му яко го порти..
65
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера при цялата неблагодарна говорилня към Русия как е възможно изобщо да очаквате да дойдат руснаци по нашето желязобетоние, което скоро няма да е наше и Бг едва ли ще запази излаза си на море то в речите си комшиите открито си заявяват интересите само дето колегите депутати не са чували тия речи и не са ги разбрали. Те градовете директно са посочени но депутатите уважаеми колеги са предатели. Нов берлински конгрес ни чака с новите приятели и с тея иначе хитри но продажни депутати
64
8
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Че нелегалните си щъкат ехе,откога,но за Гърция и Германия,та гърците затворени за туристи,а афромигрантите не ги оставят.При нас отвреме навреме хващат заблудени и в бежанските лагери,наплив е несериозно.Отдавна в Сирия и Афганистан не е розово,там си е кошмар.Като гледам обаче Слави как се заинатил да сваля прокуратурата в удобна и зависима под ръка с ДБ,а се прави че свалял ГЕРБ,то пак е вярно,но целта не е точно ГЕРБ,а да има широко поле да изкорми НПК набързо и без забележки от опоненти
63
1
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
Добре сме, но ние ти казваме това онова а ти ако си умен вземи провери вместо да слагаш минуси от различни устройства. За мен беше чест а ти попрочети няма да ти навреди българин си.
62
9
 
4
 
! Отговори
Мълчат като путки преди 2 години
от пасольството.
61
9
 
12
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
ванка с танка НЕ ми е братИдиот.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли руснаци по морето?
59
4
 
22
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Заради Захариева щото е много отворена.Най добрите туристи.
58
20
 
10
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
Гасударя забрани на робите си да почиват в Турция, сега забранява да ходят и в България. Робите ще ходят там където господарят им каже - в Крим.