Втора игла с РНК ваксина след първа с "Астра Зенека" – на 84-я ден

Богдан Кирилов: Ако трябва трета доза – най-рано в края на годината
22
Втора игла с РНК ваксина след първа с "Астра Зенека" – на 84-я ден
Снимка: БГНЕС

Разгледахме казуса с хората, които не искат да си поставят втора доза от препарата на "Астра Зенека". С Националния ваксинационен щаб взехме решение да бъде поставяна втора доза от РНК ваксина след 84-я ден, заяви пред Нова телевизия директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Официалната препоръка на ЕМА и на Изпълнителната агенция по лекарствата е да се следва кратката характеристика на ваксината на "Астра Зенека". През следващите седмици предстои да бъдат оповестени изследвания, които да покажат какъв е ефектът от подобно смесване на ваксини, каза още Кирилов.

Още по темата
Производителите на ваксини провеждат и изпитвания дали ще е необходима и трета доза от ваксината, за по-голяма защита срещу COVID-19. "Най-рано в края на годината се очаква да бъде необходимо поставянето на подобна трета доза. Все още предстои да се изясни дали тя ще е многовалентна – тоест, да съдържа много разновидности на COVID-19 или да съдържа само най-актуалния към момента щам", заяви Кирилов.

По отношение на ваксинирането на деца срещу COVID-19 той посочи, че "Пфайзер" вече е предоставил данни за клинични изследвания на ваксини при лица между 12 и 17-годишна възраст. "В момента ЕМА извършва оценка на тези данни, като се очаква становището да бъде готово след средата на месец юни. Тогава ЕК ще може да направи промяна в кратката характеристика на медикамента, за да може той да бъде прилаган за тази възрастова група. „Модерна” също предстои да предостави подобни данни", посочи той.

По думите му недоверието на голяма част от българите по отношение на ваксинацията е преодоляно с информационната кампания, която е проведена по отношение на имунизациите.

"Наблюдава се повишен интерес към ваксините, който постепенно нарасна от миналия октомври", заяви Кирилов.

Той посочи, че до края на месец май от четирите разрешени ваксини очакваме около 2 млн. дози, а до края на юни – 2,5 млн. дози.

Ваксината на "Пфайзер" ще е с най-голям брой дози. РНК ваксините ще имат най-голям дял, ако производителите изпълнят ангажиментите си”, категоричен е директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
IQ преди 2 години
Мурманският филиал на Университета по криогенетика и трансхуманизъм в Ейск е провел анкета сред 1005 специално подбрани респонденти, доктори на физико-математическите науки. На въпроса дали ще се ваксинират с препарат срещу Ковид-19 в близките три години, 98.11% са отговорили с Не. Допълнително изследване разкрива, че отговорилите с Да в един или друг период от научната си кариера са били уличавани в плагиат.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Наблюдава се повишен интерес към ваксините, който постепенно нарасна от миналия октомври"Това което наблюдава поредното корумпе, не е повишен интерес към райския нектар, а хора които са принудени от ковид-вакс мафията. чрез мръснишки номера
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А могат ли да се пият ваксините щом вирусите навлизат през устно-носовата кухина и е нужно да се изгради първа защита,инак какъв е този кръг на въздействие от мускулно през рамото до кръвоносносъдовата система и белите дробове,че по нататък според мутациите.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станалото станало, но на натегачите ще има да им става до десето коляно. Бумеранг бе, Уили. Само приготви камерата.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам най-ефективно е да се омешат ваксините на Астра,Пфайцер,Модерна,Джонсън, Янсен и Спутник в една доза. Тогава няма да има нужда от втора игла.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛешаКазваш "натифриз" им слагат. Ех тая неграмотност!
14
13
 
11
 
! Отговори
Неумрял преди 2 години
Не нося маска и не слагам ваксина!Смятам да умра от друго...Скрийте си измисления вирус!5 години смъртоносна пандемия...Смешници!
13
5
 
12
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До ПуркоИронията е за победителите, вие падате яко, ама яко в резултата. Ако и един българиин сме отказали да се инжектира, ние сме победители. Има си стотици сайтове в които пише истината, например humansarefree, и ги четем милиони, кофти ли е?
12
7
 
13
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
До Леша Всеки който слагаа ваксини и този който преглежда хората и им измерва кръвното в кабинета взема по 10 лв на игла.Това се отнася и до джипитата ,затова се надуват и търсят балъци да се ваксинират,те получават и пари за работа с опасни в-ва и приложението им
11
6
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
До ЛешаТи само на пазара ги научаваш тия "новини". Недей да ги споделяш, моля те, защото са тайна!
10
6
 
12
 
! Отговори
питанка преди 2 години
Защо до миналата година ваксината срещу грипа беше само една игла, а сега една, че две, че и три игли? Май нещо намирисва на пари и то много пари!А хората и техният живот .....ами да си еват мамата1
9
8
 
10
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 6Вярно е, но платените нямаха право да пропагандират отрови. Трябва да си понесат отговорноста.Знаете ли, че в САЩ за геноцида Ковид, обиконовенните сестри в болницата са взимали по 10к долара на седмица, колко ли са взимали лекарите? Колко взимаха тук? Списъци са нужни, списъци и бърз съд на всички които се облагодетелстваха от този геноцид. Стискам палци да се дестабилизира целия свят, за да ги съди военен съд!
8
6
 
13
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
А защо тоя папук не каже как само у нас НОЩ, МЗ и Правителство НЕ НАПРАВИХА ВАКСИНАЦИОНЕН ПЛАН! В цяла Европа ваксинираха първо уязвимите-възрастните и персонала в домове за възрастни, а тук ги ваксинираха с по...50 лева. Да ви се връща!
7
3
 
15
 
! Отговори
ddd преди 2 години
Вчера реших да сложа на колата бензин и дизел. Върви с 300 без проблем
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са ментета ,имате глави на раменете
5
5
 
11
 
! Отговори
Ковидар Зомби преди 2 години
Искаме по 11 ваксини на година, за да е ритуално. Датите за биене да са на 01.01, 02.02, 09.11, 11.11 и тнт. Часовете също. Моля се да е направо окултно, за да си разградим душите и да изчезнем в 13-та плътност.
4
9
 
24
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Не вярвам тези които се инжектират с отрови и преди това се подписват, че не им пука за живота им, да са развълнувани каква им е следващата доза. Може да им боднат и натифриз - вся тая.
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако първите две дози са 75% ЕФИКАСНИ - то вече с третата си на 112% ЗАЩИТА - и пролетта на 2022г като ти хакнат четвъртата доза, ще изцеряваш хората около тебб с аурата си. На пета-шеста доза ще бъде възнесението и канонизирането.
2
2
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
при мен е 33-та Игла!
1
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Cамоубийци!! Това не е вирус, а най-сериозния тест за интелигентност в историята!!