НСТС реши: Мярката 60/40 продължава и през юли

По какъв ред ще става подпомагането?
5
НСТС реши: Мярката 60/40 продължава и през юли
Снимка: БГНЕС

Схемата за запазване на заетостта, известна като "60 на 40", ще бъде продължена за месеците юни и юли. Това реши на заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Още по темата
Предвижда се фирмите със спад на приходите от 40 и повече процента да получават компенсации за заплатите - 60 процента от осигурителния доход за април тази година, а при спад над 30 процента - компенсацията да е 50 на сто.

В момента изискването за всички компании е да докажат спад на приходите над 20 на сто, предаде БНР.

Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев коментира, че срокът за влизане на постановлението в сила ще бъде от 1 юни 2021 година. Всички процедури, които текат по одобрение на работодатели, кандидатствали по старата мярка "60 на 40", ще бъдат изпълнение по сегашния ред.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев поиска подкрепата по мярката да бъде разширена и към работниците, които са назначени през първото тримесечие на годината.

"Нямат право на такава подкрепа тези, които не са били на трудов договор преди 1 януари 2021 г. В проекта, който разглеждаме, нашето предложение е също да бъде 1 април 2021 г.", каза той.

Социалните партньори бяха информирани от финансовия министър Асен Василев за готвената актуализация на бюджета и обявените намерения пенсиите да бъдат преизчислени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
А свободните професии отидоха в 19та глуха от м.май още и вече нищо не получават дори по тая мярка!
3
0
 
1
 
! Отговори
Подмяна преди 2 години
Това ли е промяната или сега ние сме наред да лапаме?
2
1
 
11
 
! Отговори
Хм преди 2 години
ама нали нямаше пари ?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам и позор и на тия ,същите като герб,раздават нашите пари на техните хора ,кви мерки и защо не н ужно да подарявате на милионерите това 69 на 40 вирус няма ,предатели духайте супата и вие