Сигнал от Габрово: Счупих колата си, след като минах по ремонтиран път

И още от Helpbook - незаконно строителство, боклуци край кофите...
10 юли 2021 20:45, Анисия Иванова
53

Снимка: Helpbook

С куп въпроси и за откровени нередности ни писа наш потребител от град Габрово в платформата на Helpbook.info.

Ето за какво става дума: "Интересувам се дали е ремонтирана улица "Баба Зара" до най-горната си част, където се разделя? С огромно разочарование установих, че паветата са махнати, правено е нещо и после е насипан чакъл, а паветата си седят на "тротоара" незнайно с каква цел. Защо "ремонтът" е спрял дотам, защо не е асфалтирано? Нека поне пътят там стане така, както беше преди "ремонта"! Контрастът с асфалтирания път е потресаващ и пътят е неизползваем. Вие бихте ли се качили по този "красив път"?

Преди седмица там скъсах предна дясна пружина (може да видите прикачената снимка). Кой ще ми покрие щетите? Освен това по-нагоре има голяма купчина с камъни, оставена след "ремонта", която е възможно да се срине в гората долу. Моля Ви да се махне, за да не загрозява иначе китния Бакойски баир. Нека някой контролира докъде са си свършили работниците работата. Или пък такъв е бил планът... Също ул. "Елховска" е в изключително лошо състояние. Живея там и всеки ден аз и другите живущи използваме този "път"... Последната прикачена снимка е от "Елховска". Огромни кратери зеят. Снимките съвсем не могат да покажат реалното положение, каня Ви лично да се запознаете с красивата ситуация."

Получихме сигнал, адресиран до директора на ДНСК гр. ВеликоТърново, относно евентуално незаконно строителство в град Стражица, което включва изграждане на навес с масивни бетонни колони, тухлена зидария и покрив, покрит с цигли, външна тоалетна също изградена от тухли и бетон, и незаконно заградено дворно място с бетонна ивична основа и метална мрежа. Молбата е за извършване на проверка, становище и предприемане на адекватни мерки.

Изпратиха ни снимки от столичния район „Младост“, на които се вижда ужасяваща мръсотия около кофи за боклук. Огромни купчини с отпадъци от всякакво естество „красят“ гледката в квартала, като създават предпоставки за завъждане на гризачи, смрад и болести.

След катастрофа в квартал „Люлин“ 5 ограждащите елементи на булевард в района са трайно повредени и се нуждаят от спешен ремонт, както може да се види от изпратените снимки.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като му е стара колата, защо му взимат данъци и такси???
33
0
 
5
 
! Отговори
пътища преди 2 години
Защо да не се оплаче човекът? Пътят е отвратителен, това се вижда ясно. Ама колата му била стара, ама там имало 10 къщи. Щом плаща данъци, има право да поиска хубав път, или да попита защо няма хубав път!
32
6
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Бакойския байр, бахтиТашака чупил ми колата тиЕба бедняка нека ти се чупи длавата
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,кой ще му покрие щетите,,?Ами застраховай се нормално и няма да питаш.Ама те не застраховат толкова стари коли.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Габровецът си е габровец.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Радев.
28
2
 
3
 
! Отговори
мхмхмхмх преди 2 години
Не е трябвало да минавате от там ! Вие сте си виновен !
27
2
 
2
 
! Отговори
Емиии... преди 2 години
шофьорът е габровец. Мисля, че това изчерпва темата.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,к***иш,Габрово,Бургас и София са градовете,от които жителите им нямат право да се оплакват от към подобрена инфраструктура ! Кви Баби Зари ? Там живеете 15 човека.Няма кой да ви направи магистрала до там ! 4км път за 4 къщи и в Дания би изглеждал не много ок.Кво вече търсиш преси и национални акценти .Ходи в общината и сподели ! Специално Таня Христова( без да съм ГЕРБаджия ) е изключително деен и отговорен човек,веднага би реагирала.ОК,имате проблем,но не е за национално мрънкане.Стига !!
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален хаос при Зеления чорап...
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народна Индийска Република България
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека вместо да се оплаче че кара 21 годишен кошник пътищата му виновни и с тая резервна гума за стойка и пред блока ремонт така ще е
22
0
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Одеве нашта Мара от съседния двор беше в къщи на гости и си пият с жената ликьор и си приказват.По едно време Мара вика: Абе добре си нашта снаха на полето-вятър подухва, сенки има да седне си почине, вода има студена...а пък щерката горката изгоре на морето цяла неделя... Ами ний ей затуй не ходим на море бе-седнем и са облещим и са чудим какво там правим... за едната солена вода да бъхтиш път до там...Инак, тоя човек кой го кара да върви в дупките и той не знай...
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Какво очакват Габрово ,от Томи Пенков Дончев и електронното правителство за 2,5 милиарда -Гарантирано от ГРЕБ ? Колкото електронно правителство ,толкова и ....Пък и Габрово ,Заедно с Враца ,Видин ,Монтана ,са най умиращите градове в ,,демократична България ,,***
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голф 4 и кола в едно изречение нямат работа и скъсал си пружина щото голфа е НА ДВАЙСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ пич не това виновен пътя,хаха смелчага
19
4
 
5
 
! Отговори
Нет преди 2 години
От интернет мога да ви извадя снимки бол иииии???? Някой бухал е решил че си е счупил колата ако тая тоал,,,на може да се нарече кола и снимал ли снимал. Добър опит скакалец другия път подбирай снимките, врабче без крила си ти!!!!!!
18
3
 
7
 
! Отговори
Б. Методиев Б. преди 2 години
Пак ли мен ште турнете виновен? Като ви се чупят колите, купете си *** танк. Така де...
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оплачи се на боку.
16
2
 
15
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Ходи пеша бе, ходи пеша!!!
15
4
 
6
 
! Отговори
МРАЗЯ РАШКОВ преди 2 години
Научи се да караш