БСП чака отговор на покани за разговор към ДБ и ИБГНИ

Нинова: В ИТН срещнахме диалогичност, ще видим състава и ще решим
Обновена: 29 юли 2021 15:03 | 29 юли 2021 14:18, Веселина Йорданова
39
БСП чака отговор на покани за разговор към ДБ и ИБГНИ
Снимка: БГНЕС

До този момент нямаме отговор на поканите за среща към "Демократична България" и към "Изправи се БГ!Ние идваме!". Това съобщи председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в парламента.

Тя посочи, че вчера са отправили писмени покани "Демократична България" и към "Изправи се БГ!Ние идваме!" и очакват отговор от двете парламентарни сили.

Корнелия Нинова коментира, че нямат информация за разговорите между ИТН и ДБ и ИБГНИ. "Какво се случва между другите потенциални партньори за подкрепа на едно правителство не е наша работа. Нека се разберат помежду си, нека седнат и да разговарят", каза лидерът на БСП. И сподели опита на левицата от разговорите с ИТН досега. Срещнахме абсолютно разбиране, диалогичност, подготвени хора отсреща и разговаряхме по конкретни неща, за които като партия сме поели ангажимент към нашите избиратели, добави тя.

Когато "Има такъв народ" обявят състава на Министерския съвет - събираме Националния съвет на партията и решаваме окончателно подкрепяме ли или не, заяви отново Нинова.

Тя съобщи, че вчера са стигнали до съгласие за осем приоритета в сферата на икономиката. Нинова посочи, че разговорите с ИТН ще продължат, като днес е срещата за съдебна реформа, борба с корупцията и външна политика, предаде БТА.

Постигнахме съгласие Българската банка за развитие да не се приватизира, а да се преструктурира така, че наистина да стане банка на малкия и среден бизнес, каза лидерът на БСП за разговорите с ИТН.

Тя посочи, че са се разбрали за намаляване на лицензионни и разрешителни режими, допълнително от експерти ще се уточнява на кои. Ще се изготви национална карта "Образование и икономика" за нуждата на кадри на българските фирми, каза Нинова. Съгласихме се в бюджета за следващата година да отделим специален фонд, който да бъде насочен към изоставащите региони, посочи тя.

Постигнахме съгласие част от данъците да остават на разположение на общините, както и да увеличим капитала на Българската агенция по експортно застраховане за малки и средни фирми, за да подпомогнем за износа на българската продукция, каза лидерът на БСП.

Относно "Мини Марица-изток", Нинова посочи, че са се разбрали следващото редовно правителство да отправи искане пред Брюксел за удължаване на срока, като през това време се намери общо решение в полза на работниците от региона, както и за запазване на ядрената енергетика, добави тя.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 1 месец
Защо си губят времето с *** въобще?
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това може би се опитва да ни внуши, че ИБИГУ и ДБ са нещо различно от комунисти??????
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей, много ухилена тази леля. Изтъргувала е някоя облага от Слави Трифонов
33
1
 
6
 
! Отговори
дърта к....а преди 1 месец
Ще чакаш, къде ще ходиш, като си жадна за власт. До второ пришествие ще чакаш, само да си докопаш до държавната софра. Хората в селото не я искат, тя за поповата къща пита.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не си интересна изобщо Куронелия. Но браво, че съсипваш БКП, тази престъпна организация.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корнелия е като ***. Има я, но няма нужда от нея
30
1
 
6
 
! Отговори
червената пр***ня преди 1 месец
пак оцапа кълките
29
1
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 месец
Дъртата чака оплождане.
28
1
 
2
 
! Отговори
От ДБ преди 1 месец
Корнелия клекна на чалгаря. Не ни интересува. Няма какво да си говорим с нея
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошеее,Тоше-като ти са къси краката,кому *** търсиш в реката?
26
1
 
5
 
! Отговори
Иванова преди 1 месец
Много се интересувам кой преплува реката-Слави или Корнелия.Защото преди изборите през май Славчо се кълнеше,че няма да каже и "добър ден " на БСП,защото са на противоположните брегове на реката.А сега и двамата-Корнелия и Негово Височество-в преносен и буквален смисъл-Тошето Йорданов, се гледат влюбено и от тях по-сговорни няма
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП е една морално остаряла партия която си замианва. Просто електората и се стопява по демографски причини.
24
3
 
6
 
! Отговори
спрете се вече преди 1 месец
И аз чакам отговор на въпроса: Докога ще лъжете хората? Кога ще имате чест и достойнство(ако знаете какво е това) да кажете истината на народа? Всички знаем шмекериите ви и жаждата ви за власт,която гледате да не изпуснете без значение от цената.Стига вече,защото станахте за смях и на децата вече с тия измислици.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хили се Нинова,защото с 65 депутата без нея Тошко ще види управление през крив макарон.Това да не е да се плезиш по телевизора,на луд го направиха старите пушки.Голям го извади в началото ама ...мек.
22
0
 
4
 
! Отговори
Хц преди 1 месец
Росенец беше театър за наивници. Уви, наивниците се оказаха умните и красивите.
21
1
 
2
 
! Отговори
Imeto преди 1 месец
Тези Изправи се не бяха ли с друго име, кога го смениха и защо?
20
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 1 месец
Докога ще разигравате хората с вашите манипулативни сценарии...направо за книгата на Гинес сте вече. ИТН не можеха да ви понасят, сега изведнъж за всичко за разбрахте.Ако всичко това беше истинско,нямаше да изглежда така,нито щяхте да се държите по този начин.Не може да се заобичате за няколко дни, кого заблуждавате. Нито сте новатори,демократи,протестъри и каквото там ви хрумне.Вие сте едни манипулатори за своя сметка, скоро всички ще разберат истинските ви цели и господари.Сладка е властта..
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо без ИТН, за какво ще си говорят, освен, как да извият ръцете на ИТН? Послушковците от чалга партията, са понякога твърдоглави, оказва се.
18
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 1 месец
До вчера не можехте да се гледате...ама нали е за кокал и пари...вече се обичате.Сега се прегърнете,целунете и ...Дано скоро свършат наивниците,които гласуват за вас и ви вярват на лъжите. Как изведнъж всички станахте честни и почтени, само другите са корумпирани и крадливи.Засрамете се, пред цял народ станахте за смях с вашите :" обичаме се, мразим се"....цирк, цирк..за пред народа, а в действителност. Ако наистина държите на това,което обещавате и вие и останалите,сега всичко щеше да е наред
17
2
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
И как да имате *** като всеки бяга от тебе като дявол от тамян.