Радев: Военната авиация винаги е била гордостта на нацията

43 курсанти получиха първо офицерско звание и дипломи
Обновена: 30 юли 2021 13:29 | 30 юли 2021 13:24, Красимир Ангелов
36
Радев: Военната авиация винаги е била гордостта на нацията
Снимка: Президентство

Днешната церемония по връчване на дипломи и присвояване на първо офицерско и сержантско звание на випускниците от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” е символ на възтържествуване на справедливостта и здравия разум и на утвърждаването на българската държавност, заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в приветствие към Випуск 2021 "Георги Стойков Раковски" на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) "Георги Бенковски", което бе възстановено през 2020 г.

Държавният глава присъства днес в Плевен на тържествения ритуал, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Военната авиация винаги е била носител на националните добродетели и гордостта на нацията, посочи държавният глава и допълни, че няма по-голямо удовлетворение от преодоляването на трудностите в името на висша цел, каквито са сигурността и въздушния суверенитет на Родината.

В Приветствието си Румен Радев изтъкна, че високият успех на курсантите доказва, че авиационната Алма Матер на България е поела по пътя да се изгради като център на авиационно знание, среда за развитие на иновации, която привлича способни млади хора. Във ВВВУ десетилетия наред енергията и дръзновението на младостта се срещат с опита и знанието на мъдростта, заяви още президентът.

"Днес вие получавате вашите пагони и това е вашият шанс да реализирате своите амбиции. Но офицерските пагони са преди всичко отговорност, защото днес вие се вричате на святата мисия за гарантиране на въздушния суверенитет и сигурността на Родината. В тази мисия може да имате успех само ако работите на предела на човешките възможности, защото във военната авиация среден път няма", обърна се към завършващите Румен Радев.

Пред курсантите президентът подчерта още, че тяхното поколение има честта и отговорността не само да модернизира военновъздушните сили и да трансформира системата на бойна подготовка и логистика, но и да докаже, че модернизацията на въоръжените сили не е еднократен акт по придобиване на нови оръжейни платформи, а сложен процес на трансформация, който може да бъде успешен само ако се осъществява от подготвени и мотивирани офицери и специалисти.

Убеден съм, че ще успеете не само заради вашата всеотдайност, но и защото няма да забравите, че зад вас стои задължаващият пример на българските летци, посочи още президентът.

Днес 43 курсанти, обучавали се в 8 военни специализации през настоящата учебна година, получиха първо офицерско звание и дипломи. На церемонията президентът прие почетния строй и връчи дипломата, пагоните и наградата на първенеца на тазгодишния випуск лейтенант инж. Александър Недялков.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шшш ой мишка, кви са тея грабливи птици дето си ги турил за министри Ла!!! Да ни се смее цял свят!!! Аре на есен сбирай панаира и да те няма!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
До Миро преди 1 месец
Тъгувай за Плевнята! Плачи, дете! А може да поплачеш и за пръскащия слюнки бракоразводен адвокат!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18Не си съвсем прав - Бойко Методиев стана генерал без да има никакво военно образование, дребосъчко Атанас Атанасов - също! Но Румен Радев е минал по всички стъпала на военната йерархия, завършил е Генералщабна академия, специализирана летателна висша школа в Щатите, летец-ас! Доктор на науките, навсякъде отличник! Стига с тъъъпите ви зелени чорапи, жалкари некадърни за нищо! Гордея с с него, влизам му в положението да балансира между правдата и факаното НАТО!
24
4
 
6
 
! Отговори
Миро: преди 1 месец
Радев, жалко за,теб,че си ни президент!!!За бъзов гребен не ставаш!!! Като президент не свърши никаква работа!!!Ти, не обедини нацията ни, напротив,разедини ни!!Не се изказа по важните НАЦИОНАЛНИ ВЪПРОСИ!Ето пожари в Турция-Ердоган взима отношение!!!А твоето отношение към обстановка в страната,а дори след избори,къде е? Много жалко,че беше наш президент!!!Не ставаш за нищо,Радев!!!
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме 5 самолета в движение, обаче всяка година дипломираме 43 летци.
22
7
 
10
 
! Отговори
Митев преди 1 месец
" Военната авиация винаги е била гордостта на нацията "! Но Радев съвсем не е гордостта за авиацията ни!!!
21
3
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Каква гордост? Имаме 5 счупени самолета от времето на Бай Тошо и единия взе че падна. Сега купихме още 5 американски бараки от същото време за не знам си колко милиарда. Ама още не са произведени.....Американците съвсем открито ни се подиграват с тази сделка! Целта е да ни покажат че сме едно нищо и те могат да си правят с нас каквото си искат.В същото време за българските деца събираме капачки от шишета. Не, няма как да се гордеем. Няма място за никаква гордост. Това е срам и позор.
20
7
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До: номер 16 (Бонго Бонго) Ти какъв самолет си карал? Предлагам ти да се качиш на един F-16, направи с него няколко кръгчета в небето, и тогава вече ще имаш правото да критикуваш президента Радев! Дотогава нямаш това право!
19
0
 
9
 
! Отговори
God преди 1 месец
До АнонименЕдин такъв "шофьор на самолет" - Димитър Списаревски се казва, е спасил доста животи като е свалил с таран друг "шофьор на смолет" при бомбардировките над София.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бонго, всички съвременни генерали са произведени в чин по партийна линия, а не по заслуги.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По скоро е военна аНимация. И тя е като фигуранта - въздух под налягане!
16
10
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Няма ли кой да му каже на Радев, че не е достоен за генерал от Българската армия?Разжалвайте го. И за старшина не става. Той е български предател и умел замазвач на истината. Ще му казвам Радев истината.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: номер 12 (Въобще) Потърсете най-новата книга на Алек Попов - "Мисия Туран" - в нея има много политическа сатира и основната тема е изчезващата българска нация и как политиците, правителството и президента търсят потомците на древните прабългари в Азия, за да ги натурализират и да запълнят бройката на липсващите български граждани!Който е чел бестселъра "Мисия Лондон" ще му оцени и новата книга!Между другото, филмът не струва...
14
12
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Жалкия фигурант onoзopи армията!!!
13
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМА "пилоти" като радеф са cpaм за нацията!!!!!!!!
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите по времето на Станишев закриха ВВВУ, Каракачанов го възстанови. А Радев е цар на празните приказки, но докато беше командващ на ВВС бяха останали 5 самолета да летят.
11
3
 
6
 
! Отговори
Въобще преди 1 месец
Не и пука на най- бързо изчезващата нация в света за военната авиация
10
0
 
6
 
! Отговори
Ромале преди 1 месец
Но да не забравяме, че авиацията е хората. С техните добри и лоши страни. Бъдете здрави.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само хрантутници!!! Не се наиграха на войници!!! И във властта влязоха!!!
8
2
 
8
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 1 месец
След тази трогателна статия тук ,спонтанно се провикнах:"Анатема и нега Господ да "поживи"Сашо Фашагата от СДС-то,чифута Пасито и Драгалевскиягърбат Ай дук!"