Съботна ваксина: Десетки на опашки, за да се ваксинират

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране
31 юли 2021 23:15, Красимир Ангелов
140

Десетки хора се наредиха на опашки пред временните имунизационни центрове в София в днешния почивен ден.

"От много време искам да се ваксинирам, но изчаках да минат приоритетните групи, защото мисля, че така е редно и сега вече, с оглед на новите варианти, като се очаква и следваща вълна, най-подходящо е преди нея да се ваксинира човек", убедена е Ася Александрова.

Още по темата
Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро, предупреждават експертите.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", заяви Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране.

Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита, смятат експертите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Лилияна преди 2 месеца
:((( вече не
34
2
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 2 месеца
Лиляна, а за твойто цвете редяха ли се на опашка тогава момците?:) че сега не вярвам...
33
22
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
Десетки пирони в ковчега на антиваксърската секта. Топите се като лански сняг :)
32
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора,ваксинирайте се!Не се поддавайте на неграмотни профани избиващи комплекси на тема "свобода" и " интелект".Никой не ви лъже,убива,чипира,следи и т.н.Не слушайте опорките за изпитания на ваксината и всичко около медицинския аспект на казуса.Много по-умни и начетени хора са работили върху това.Защо вярвате на заварчика,когато ви говори за вирусология?!Какъвто и да е К19,факт е,че той е сред нас и убива хора.Ваксините ще ви предпазят от тежко боледуване и ще убият к19 за 36часа.Няма друг начин!
31
1
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 2 месеца
Надявай се да чакам, мишко такава.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 31 - ти още не си разбрал какво става, а
29
1
 
17
 
! Отговори
Лилияна преди 2 месеца
Ох носталгия, тия опашки ми нспомнят за соца, прекрасните ми млади години. Колко съм чакала забанани, и пак чакам :(
28
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
последни дни на безплатна ваксина и тестове. после файзера става 490лв модерна е по скъпа, ще тичате като обезумели и ще плачете за ваксина като новия щам почне да коси наред
27
2
 
25
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 месеца
До 27. Да ве шаблон, едно и също повтаряте от 2 години - пещери, бедни сме, прости сме ... Няма да се инжектираме и това си е. Никога не бих се обидил от такъв като теб, защото си елементарен биоробот. Все още не мога да си обясня феномена, че ви ообръщам внимание. Може би ще изкарам полза от това - ще усвоя изкуството да контактувам с нисковибрационни, без да се налага да се калибрирам след това. Вместо да бягам от вас като от чумави, ще ви изучавам.
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 27 - за 19 месеца - не познавам, нито съм чувал за познат на мой приятел, колега или съсед, който да е умрял от ковигрип. Знам за двама умрели 7-10 дена след псевдоваксина обаче.
25
18
 
6
 
! Отговори
До Кал-Ел преди 2 месеца
Четейки коментара ти, човек може да достигне до извода, че не си излизал от пещерата си в продължение на години. Ти не само болен от Ковид не познаваш, а изобщо други същества от рода хомо-сапиенс. Нека, стой си у вас, че точно такива като тебе разнасят простотии и вируси.
24
7
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 месеца
На вашето внимание предлагам новата ваксина срещу делта варианта наречена "Тен инчис тенис шийлд", която показва 101% ефективност срещу него. Подходяща за млади момичета и жени, ученички в 12 клас взели матурата както и студентки. 100% безвредна, без тромби и без миокардити. Запишете се за ваксина сега.
23
3
 
21
 
! Отговори
Лудия преди 2 месеца
И аз мисля да се евтанизирам в МОЛа, защото в парка и на плажа е много толо. Евтаназия и топло време е като да си болен от рак и освен това да те боли и глава.
22
10
 
16
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 месеца
До 16. Дреме ми за мнението ти и за лъжливите статистики. Не познавам болен или умрял от ковид, не познавам умрял българин от каквото и да било друго. Засега съм бил само на едно погребение, на пра-дядо ми, а комшията ми на 89 прибягва за рейса. Това, че имаме висока смъртност е мазна еврейска лъжа.
21
4
 
2
 
! Отговори
Истината е че преди 2 месеца
До сега най-много са 50-60, следвани от 40-50 и 60-70 като парабола, за последните 5 дни параболата се измести на 20-30 -226, следвана от 10-20 -200 бройки. Обаче без информация колко са хоспитализирани, може да не са разбрали изобщо.
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксините не помагат, напротив много вредят.
19
18
 
18
 
! Отговори
Venom преди 2 месеца
Ако се стигне до насилствено инжектиране и нямате избор, ще ви кажа какво да направите, елементарно е. Трябва ви възможно най мощния магнит който може да си намерите (скоро няма да ги има на пазара) ампула лидокаин, спринцовка, скалпел или осър нож. След инжектирането лепите магнита на убоденото място докато ваш близък пригови нещата. Отдръпвате магнита на разстояние, инжектирате лидокаина, правите разрез 1см и толкова дълбок, изстисквате и държите магнита на милиметри до раната, дезинфекцирате.
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези "експерти" говорят колкото да не заспят май. Те им дават статистика, че в щатите 75% от новорегистрираните случаи са на хора с поставени две дози ваксина, обаче нашите "експерти" казват, че възрастните хора не са уязвими, защото били ваксинирани.
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все още няма такива ,които са минали през болеста и да са заразени повторно. Има едни около 1 % от човечеството ,които никога не изграждат имунитет. Само те евентоално биха се заразили втори път. Тези неща се знаят от много години. Пише ги във всеки учебник по медицина.
16
11
 
20
 
! Отговори
До Кал-Ел преди 2 месеца
Ха, най-корави били българите, а с най-високата смъртност в света. Освен Ковид има много други болести и ако някои от нас са устойчиви на вируси, не означава, че не сме много здрави. Бедна и корумпирана държава, с близък до нула контрол върху хранителните стоки. Тъпчат ни с всякакви ***.