Ще бъдат ли въведени по-строги мерки за ограничението на COVID-19?

Собственици на заведения ще протестират във Велико Търново
2 сеп 2021 07:47, Нели Христова
33
Ще бъдат ли въведени по-строги мерки за ограничението на COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Днес здравният министър Стойчо Кацаров ще съобще дали ще се стигне до затягане на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в страната.

В понеделник главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предложи в свой доклад по-строги ограничения срещу разпространението на болестта. Здравният министър поиска становището на бизнеса и браншовите организации за направените предложения.

Някои от тях са представяне на "зелен сертификат" в различни търговски обекти и ограничаване на провеждането на редица обществени мероприятия заради струпването на много хора на едно място. Предложените мерки ограничават и работата на заведенията.

Същевременно собственици на дискотеки и заведения излизат на протестно шествие във Велико Търново. Недоволството е насочено срещу предложенията за по-строги противоепидемични мерки за бранша, които включват и затварянето на нощните заведения.

По време на шествието на протестиращите е предвидена 30-минутна блокада на ключово кръстовище в града. Шествието ще приключи пред сградата на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 20% ваксинирани, ние сме извън играта. Народ, който ни се води ни се кара. Кукловодите нямат интерес към нас. Живейте си живота и не му мислете толкова. Той е кратък.
28
0
 
7
 
! Отговори
Не преди 2 години
са нужни никакви мерки... Просто трябва България да излезе от ИГРАТА...
27
4
 
3
 
! Отговори
и те така преди 2 години
в името на спечелването на изборите от фигуранта строги мерки няма да бъдат въведени -бъдете сигурни . фигуранта знае че ако бъдат въведени строги мерки , вероятноста да спечели отива към 0 . за народа , който оцелее . това е жаждата за власт !
26
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Зозо (номер 26) Така е, ама това не го казвай тука, на нас. Ние това го знаеме вече.Кажи го директно на министър Стойчо Кацаров, щото той може би още не го е разбрал.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 23 Сигурно щото "Има нещо гнило в Дания", нали така беше казал класикът? Ама май в България има нещо много по-гнило. Така на мен поне ми изглежда.
24
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ваксинираните разнасят ли вируса? Разнасят. Нямам повече въпроси.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно е да критикуваш, ръсиш мозък, обвиняваш и съботираш някой отстрани. Тежко е когато ти трябва да вземеш трудно решение и поемеш отговорност. Насадил си едни антиваксърски и нихилистични към всякакви здравни мерки настрония и сега, когато ти трябва да приложиш същите "неадекватни"мерки става страшно. С твойте камъни, по твоята глава. Опитва се с регионални щабове да избегне отговорност и негативите. Ама болниците взеха да се пълнят. Каква е сега причинита за високата смъртност? А?
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опааа! На някой му припари на ***. Нали има план или каквото е на министъра на здравеопазването кога, какви мерки ще се предприемат? Нали критикуваха ГЕРБ, че няма предвидимост. Шефа на РЗИ София преди няколко седмици изпълнявайки този акт тръгна да затваря в София и бе бламиран от министерството! Нали обвиняваха ГЕРБ, че не са здравни аргументите, а политически за мерките им? Гръден хирург не бил компетентен, но сега търговци, артисти и какви ли не са компетентни за здравните мерки????
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания МЗ е приравнило т.н. Делта вариант към Летен грип.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз едно нещо не мога да спра да се чудя: Министър Стойчо Кацаров освободи пенсионирания вече професор доктор Тодор Кантарджиев, а защо още не е освободил и неговия колега - Ангел Кунчев? Какво чака още? Толкова ли няма по-млади хора за неговия пост? Като го гледам, и той вече е в пенсионна възраст, вместо да си гледа пенсийката, да дундурка внучета и да играе шах и табла в кварталната градинка с други пенсионери, той ми се кокори от телевизора и ми казва че съм евреин!!!
19
1
 
13
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 2 години
Кацарка, опичай си акъла!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще го тричат собствените му талибани и то съвсем заслужено. Само че това няма да ги предпази от вируса.
17
0
 
6
 
! Отговори
Клоуни преди 2 години
Ще бъдат въведени, но ще засягат само танзанийските кози. Много страдали от делтата добичетата.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако МЗ пита БСК как и кога да лекува Ковид, херния, оток, инсулт, псориазис, хрема - зарежи!
15
0
 
14
 
! Отговори
няма да има мерки преди 2 години
Идат поредни избори и мерките ще са само на книга,но така написани,че да не дразнят електората,а и контрол няма да се налага пак по същата причина.Кой умрял - умрял,който останал - останал
14
0
 
8
 
! Отговори
Циркаджии преди 2 години
Щели пак да къртят пейките, така чух.
13
1
 
7
 
! Отговори
Бай Киро преди 2 години
Смешно и трагично, че ще блокират улица в града , а не магистралата София -Варна! Търново, ревахте за Слави Трифонов и партиите на промяната и резултата е на лице ! Бизнеса става жертва на политически игри и това, ще го доведе до фалит !Велико Търново не е София , а малък провинциален град със застаряващо население !!!!
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то трябваше да протестират още при най-първото затваряне март 2020.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да въвежда в училищата-там имат опция ДО, бизнеса да работи, като няма пари, той ли ще ги храни!!!
10
9
 
16
 
! Отговори
Юда Искариот преди 2 години
Трябва !!!За на ви продаваме ваксините,да не залежават по складовете,че почнаха да ги палят...