МО отговори на ГЕРБ: Не политиците дават данни за трагедии в армията

От ГЕРБ-СДС поднесли неистини и манипулации от трибуната на парламента
Обновена: 14 сеп 2021 17:00 | 14 сеп 2021 17:00, Веселина Йорданова
96
МО отговори на ГЕРБ: Не политиците дават данни за трагедии в армията
Снимка: БГНЕС

Демократичните норми на правовата държава изискват не политиците, а компетентните разследващи органи да дават обективна информация по трагичните инциденти в Българската армия.

Това заявяват от пресцентъра на Министерството на отбраната в отговор на обвиненията на ГЕРБ-СДС, че е прикривано убийство от "Военна полиция".

Още по темата
Според нова версия от разследването ст. лейтенант Тодор Манчев, който беше открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово, не се е самоубил, а е бил убит.

След тази информация днес от ГЕРБ-СДС призоваха за освобождаване на шефа на Военна полиция.

От Министерството на отбраната обаче посочват, че от трибуната на парламента са поднесени поредните неистини и манипулации с цел предизборна пропаганда.

"Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба "Военна полиция" водят разследването по случая, са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи", се посочва в съобщението.


96
Още от Общество
Центърът на Русе - мръсотия, тревясали тротоари, незаконна стоянка...
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Добри Джуров преди 5 дни
Има една поговорка, която всеки от МО трябва да си припомни: НАКЪКАН НЕ ЧУРУЛИКАЙ!!!!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 5 дни
Съвестта е това, което нямате! Наказанието е това което ще получите за убийство на момчето.
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Иво Инджев е завършил в Москва, самият той го каза в едно интервю. Отделни беше кореспондент на Българсйата Телвизия в Бейрут 1988 г. И той като Дайнов е ситуационен демократ.
91
0
 
2
 
! Отговори
Гибс преди 5 дни
Е....да така е...Само военната прокуратура знае истината...Има нещо гнило,както винаги.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 88 "И каква според теб секретна информация ще разчетат от теб северноазиатските варвари ?" Хехе, ама ти си мислиш, че Радев изпраща кутията за да се разчете някаква инфромация ли? Кутията се изпраща, да се предложи версия, която напълно изключва отговорността на руснаците, а ако може да го извъртят така, че да се използва срещу НАТО по някакъв начин И това ще направят. Друга цел това изпращане няма, най-малкото пък НИЕ да получим някаква "полезна" информация.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ама в интерес на истината нито МО , нито никой изнесе информация за американското нахлуване в цеха . Ако собственикът не беше бил тъпана , нямаше и да разберем . Че и в този случай така . Компетентните органи не информират хората за разследването около смъртта на служещия . Защо става така ?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 86. И каква според теб секретна информация ще разчетат от теб северноазиатските варвари ?
87
1
 
4
 
! Отговори
до анонимен келеш преди 5 дни
явно си доста невеж щом можеш да кажеш за Инджев комунист. Не можеш с нищо да потвърдиш че не е русофоб и че е комунист
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До до 81/83 Пич, не иксам да те притеснявам, но нито германците, нито поляците, нито румънците дават на скапаните северноазиатски варвари да им бърникат по самолетите, включително и черните кутии. А ако си толкова некадърен, че не можеш да осигуриш лентов кабел, по-добре не се захващай с техника. Това е от мен, ако си разбрал, разбрал, ако не руснаците с удоволствие чакат на гюме такива като теб да ги разпорят.
85
3
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 5 дни
Иво Инджев и Евгени Дайнов са Русофоби само за пред суверена.Иначе са Комунисти в червата с родители комунисти и завършили комунистически профили.Някой оня ден на 10.Септември им каза в парламента на групата ДБ.Какви десни сте вие където родителите ви вчера ходиха на манифестация и празнуваха.Визира се точно Христо Бойкикев и шофьорът му Мирчев-новото Шиши.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ама що ми цъкате минуси бе абдали, да не съм му сложил аз думите на Инджев в устата. Самият той заяви че Радев е приемлив за Запада с про западните си инициативи и коментари за Руско Турски поток на Баце
83
0
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 5 дни
абе чук, ако можеш да осигуриш лентовия кабел вътре в кутията между електронния модул с паметта и комуникационни куплунг бегай го занеси да го слагат във ВВС и да четат.
82
2
 
2
 
! Отговори
към 80 преди 5 дни
русофоб, за Иво Инджев говоря
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До до 69/79 "абе чук тя и в България ще се разчете ама е повредена" Ако е повредена и ГОСПОД не може да я разчете. Не е "повредена", не знам откъде си се назобил с тая невярна информация.
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
алооо гробарите, дори най големия русофоб в Бг тази вечер каза, Радев е без алтернатива, той припомни след загубата на Боко посланиците на САЩ и Германия с кого демонстративно се здрависаха, Радев.
79
0
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 5 дни
абе чук тя и в България ще се разчете ама е повредена, а сервиз за черни кутии още нямаме.
78
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Да не забравяме,че другаря Румен Радев е лична кандидатура на натиерния от България КГБ генерал Леонид Решетников.Че къде да отиде тогава тази Черна кутия,ако не в Москва?
77
2
 
9
 
! Отговори
до анонимен келеш преди 5 дни
ми на кой бе, чук, на САЩ ли, като е руска кутията ясно че там ще я дадат
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Как ще дадеш черната кутия на боен самолет на врага си?"Правилно и затова не беше дадена на НАТО
75
8
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 5 дни
До АнонименКак ще дадеш черната кутия на боен самолет на врага си?Става само със служебното правителство на фуражката Радев.