Балтов: Ще търся правата си в съда, отстраняването ми е политическо

За неудобните в "Пирогов" ще бъде направено така, че да напуснат
28 сеп 2021 09:30, Ния Христова
53
Балтов: Ще търся правата си в съда, отстраняването ми е политическо
Снимка: БГНЕС
Бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който беше отстранен от позицията си, завежда съдебен иск срещу болницата. Той смята, че остраняването му е политическо. 
 
"Три са основанията за моето уволнение, като и трите са по времето, когато съм изпълнявал длъжността изпълнителен директор на "Пирогов". Накрая обаче пише, че съм уволнен като заемащ длъжността лекар, ортопед и травматолог", обясни в ефира на bTV проф. Балтов.
 
Той категорично заяви, че не е нарушавал морални норми.
 
"Не съм допуснал нито някакви етични проблеми с пациентите, нито с колегите", каза още той.
 
Затова и смята, че уволнението му е на политическа основа. Не става въпрос за лични отношения, защото по думите му с проф. Иван Поромански преди това са работили добре заедно.
 
Проф. Балтов сподели още, че е излязъл в болничен заради тежка хипертонична криза. Тя е станала преди подмяната на борда на "Пирогов". 
 
"Всеки ден чувствах, че ставам по-зле. Реално съвпада с деня, в който стана вписването в Търновския регистър на новия изпълнителен директор. Тогава вече получих много високо кръвно налягане - 240/130. Веднага ме настаниха в интензивния сектор и започна лечението. Беше необходимо три-четери дни, за да се възстановя. Психическото свръхнатоварване беше прекалено", каза още проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Балтов е прав - като те отстранят няма как вече да взимаш пари по нереални клинични пьтеки и тои иска едно чекмедже като вожда сиВьв сьдьт и адвоката да настоява да бьде вьзтановен докато не напьлни поне едно - чекмедже или повече
49
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Всички знаем, че зеленият чорапогащник Радев се саморазправя с всички, които пребориха пандемията и му осуетиха преврата още миналото лято! От куха Фуражка ...само реваншизъм! Такъв примитив, ход назад не познава!
48
1
 
1
 
! Отговори
Реалистт преди 2 години
До Анонимен 29 Касиер ли му беше?
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати менте лекарят е този клоун. Сам не може да се излекува от едно кръвно, а тръгнал да лекува ковид епидемия и да приказва по телевизиите....................Взеха му лекарството "пари" и той се разболя от безпаричие и че ще харчи от милионите си на влог.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пий си лекарствата, симуланте..................Взеха му парите и той вдигна кръвното като клоун. Спрял е да си пие хапчетата, за да влезе в болница да прави циркове пред медиите.............Парите са най-доброто лекарство за всички болести........................... Милионерството е здраве!
45
3
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 години
Големите началници в България / директори и т. по./обират парите на тези ,които вършат работата и им подхвърлат трохи , а за тях милиони !
44
4
 
6
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тоя мошеник със 70 хил лева заплата !
43
4
 
2
 
! Отговори
Едва ли преди 2 години
Балтов е казал ЧЕТЕРИ ДНИ :-))) Деца, научете правописа.
42
6
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Балтов е един крадец и доносник.Трябва него да съдят
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си беше останал лекар! Всички политици решихте да ставате. Артисти, певци, лекари и всякакви други....
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един лекар реши, че ще влиза в политиката, трябва да е готов за всичко. Мутафчийски не се обвърза с никой политически и когато усети накъде вървят нещата се оттегли. На него просто му е достатъчно да бъде лекар...Балтов и Ангелов, обикаляха медиите, не само от грижа за населението, но градяха авторитет, известност и разчитаха, че хората са овце и вече са готови за гласуване. Но винаги се появява едно но...., и може много години да се оцелява с игрички, но винаги истината излиза наяве.
39
8
 
7
 
! Отговори
нормално е преди 2 години
Борисов за 11 г. подмени всички във админисрации и служби до ниво чистачка--сега за да няма постоянно саботиране 5-тата колона трябва да си отиде ,пък ако ще и да са най-кадърните ,защото ново кабаре не се прави със стари труженички . Те хората затова искат да ви изчегъртат ,защото вие не сте дошли на местата си почтено ,а със ,,препоръки,, Вярно е научили сте бая чалъми ,ошлайфали сте се ,ама адио Рио и това е ,ако не ви сменят номерата ви ще са ежедневие....
38
12
 
9
 
! Отговори
ТАКА Е! преди 2 години
Г-н Балтов, като си търси правата, нищо не може да направи, докато не бъдат отстранени от държавните структури метежниците на Радев. И това ще стане, изисква се търпение, защото всичко е до време...
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавай с кръвното! Такъв е живота, веднъж си горе, после долу.....при нас. Не е приятно, но всички се справяме и ти ще успееш!!!
36
6
 
7
 
! Отговори
ти си политик преди 2 години
Щаба ви беше също политически ,пример Ангелов . Няма начин да застанеш и да прикриваш решенията на Борисов като решения на щаба -- защото той винаги така си работи --решенията си ги взима сам ,но винаги се покрива зад колективен орган ,така не можеш да го барнеш ,че действа еднолично . Само ,че това са чалъми и всички като Балтоев после мърморят ,те сами са си виновни ,като са избрали ролята на паравани .
35
6
 
10
 
! Отговори
До Рожен преди 2 години
А доноса до ДАНС как е? Ще пише ли Балтов нов?
34
11
 
7
 
! Отговори
Рожен преди 2 години
Спрете се с тая вила, че ставате смешни! За Тази апаратура и десет гаража няма да стигнат, за да я поберат. Мало?умни ***! Натикали са ви устите някакви малоумщини и ги повтаряте като папагали.Доходът му е 70 000 ГОДИШНО! Пиша бавно, за да успеете да го прочетете - 70 000 ГОДИШНО!!!!Ама то само с четене не става, трябва и акъл!
33
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е гнусен.
32
4
 
8
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
Сигурно е прав че уволнението е политическо. Да не забравяме че политическите уволнения е похват който изключително силно беше използван при управлението на Борисов. Това предполага че ако си подкрепял Борисов ще се наложи да обереш негативите в тази ситуация. Когато един професионналист подкрепя политици е в много добра позиция докато партията е във възход. Премине ли върха тази партия го повлича на долу ще трябва да плаща за грешките на вождовете. Това е историческа истина
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига рева бе.Отворя хладилника и оттам Балтов -уволниха ме,включа БТВ,пак Балтов-уволниха ме,По НОВА същото.Абе ако ще ги съдиш , съди ги ,но не превръщай това уволнение в турски теливизионен сериал.