От Helpbook: Поредният терен готов за строеж в Синеморец, въпреки забраните

И още сигнали - кофите в Рударци преливат, горене на боклуци във "Възраждане"
30 ное 2021 19:10, Анисия Иванова
16
От Helpbook: Поредният терен готов за строеж в Синеморец, въпреки забраните

В платформата на Helpbook.info получихме снимки и видео към сигнал, касаещ незаконно строителство в община Царево. Ето какво пише нашият потребител: "От лятото на тази година в сила е закон за спиране строежа на всички нови сгради, къщи или хотели в с. Синеморец община Царево. Причината за това е изходните води, които замърсяват морето, защото са прекалено близо до брега, законът е до второ нареждане или отстраняването на проблема с мръсната канализация на това прекрасно място. Но тук далеч не е така! Безкрайно много нови къщи и хотели се строят в момента. Въпросното място, заради което пиша, е на улица "Велека" в с. Синеморец до църквата. Там има изкопи за нещо наистина голямо дали хотел, или сграда не се знае. Прилагам снимки и видео към този сигнал". Молбата е отговорните органи да извършат проверка и предприемат санкции.

С грозна гледка се сблъскахме от изпратените снимки от село Рударци, община Перник: "Здравейте, отново сигнализирам, че контейнерите за смет на ул. "Ерма" № 2 в с. Рударци са постоянно препълнени и се извозват нередовно (подобно е положението и на още няколко места за смет в селото). Първоначално съм подал сигнал през юли, този е втори. Единствената разлика оттогава е, че се появи още един счупен контейнер, който лежи до първия, т.е. два от четирите налични контейнера са неизползваеми. Контейнерите преливат, но не се извозват, хората започват да трупат боклук около тях. Боклуците започват да се разпростаняват по цялата улица, както и в близката рекичка, появиха се и бездомни котки и кучета, които се хранят от кофите“, твърди авторът на сигнала.

С молба за проверка от район „Възраждане“ ни писаха поради редовното горене на незнайно какви отпадъци в частен имот. Коминът на сградата бълва черен и задушлив пушек с неприятна миризма, който допълнително замърсява въздуха в квартала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До Иван Асен: Що Синеморец бе, то кое друго място не е ocpaнo?
15
0
 
4
 
! Отговори
Само питам... преди 1 месец
Има ли служ. правителство?Уж промяна, пък то си е същото.
14
1
 
3
 
! Отговори
Слави преди 1 месец
Лакомията е сериозно болестно състояние.Но рано или по-късно се лекува.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А стига риеахте де
12
1
 
9
 
! Отговори
СА НИ НАЯДОХА преди 1 месец
ТИЯ КРАДЦИ > ЩЕ ЗАСТРОЯТ ВСЯКО ПО-КРАСИВО МЯСТО !
11
2
 
12
 
! Отговори
Иван Асен преди 1 месец
Не бях ходил в Синеморец никогатази година направих грешката!Отвратително място и все още не разбирам какво му харесват?!?Абсолютна клоака!
10
1
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 1 месец
За милиони няма закони!
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Веселинъ 7112136860 2 - Виж кво - имотите НЕ СА НА БЪЛГАРИЯ, а са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Осъзнаваш ли го? Знаеш ли каква е разлиакта? Всичките ей такива като тебе, крайно ляво или крайн дянсо настроени сте една и съща пaплaч - все рев, вес някой някъе кякак си им прави проблеми, все за родинита и народа милеете, ама не сте направили ЕДНО добричко дело, освен ако не е ибло, за слава и пари. Ами изкупи всички имоти в Цалапица, бе!!! Изкупи ги и ги дари на България!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до ВеселинЪ - Тоя е за трепане.
6
0
 
5
 
! Отговори
до ВеселинЪ преди 1 месец
Веселинчо, успокой се малко, дете невинно. Ще си докараш я инфаркт, я инсулт, я кръвна захар че вдигнеш. Че ти подарим едно портретче на Баце, да го ближеш и да се успокояваш малко
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом се бутне някои пачка, забрани няма. Тая игра я играем бая години вече.
4
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Линч за турко-еврео-цuranuте от ПП ! Айде бе,Радев,nyтко руско-турска,аз гласувах за теб и изисквам да признаеш публично,че си едно шубе,нагодено към турско-руският антибългарски оферти. Ти си б..ок..лу..к. ,който няма мъжеството да бъде Военен. Ти си шuбаna провинциална koмплексирана nyтка ! Самоубий се ,прасе анерикано-турко-руско! Същият rовняр си като другия комплексср-Борисов. Лаuna!
3
5
 
7
 
! Отговори
МЛАДО ГЕРБЕРЧЕ- ТРОЛ преди 1 месец
Президентина Радев ги праи тиа безубразиа
2
2
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
А какво да кажем за село Цалапица,което е превзето от цuranu и турци,крадящи имотите на Българите ? Дрога . Фалшив алкохол. Турска пропаганда. Заплахи към млади невръстни момичета от Български семейства ,за да бъдат к..Ур..ви на турци и цuranu. Опити да бъдат превърнати Български невръстни момчета в neдерастu. И отново поставям въпрос пред хилавите морално "български" ченгета. Къде сте бе,ченгета простил и посредствени? Къде сте да арестувате турците и цuranuте както в Цалапица,така и в Днес Бг?
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната се отменя...