Рокадата в ДАБ: Мариана Тошева е новият председател на Агенцията

Петков предложил освобождаването на Първанова заради незадоволителни резултати
5
Рокадата в ДАБ: Мариана Тошева е новият председател на Агенцията
Снимка: БГНЕС

За нов председател на Държавната агенция за бежанците е назначена Мариана Тошева, която сменя на поста Петя Първанова, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Тошева има близо 30 години професионален опит в работата с бежанци. Започва като координатор на проект на ВКБООН „Местно заселване на бежанци в България“ през 1993 г., по-късно се присъединява към Български хелзинкски комитет като заместник-директор на Програма за правна помощ на бежанци и мигранти, а от 2007 г. до съвсем скоро е изпълнявала длъжността програмен мениджър на Бежанско-мигрантска служба на Българския червен кръст.  

Мариана Тошева умее да управлява и координира екипи и проекти, тя е позната със своята толерантност и способност да общува с хора от различни култури и среди, притежава опит в работата в мултикултурен екип. Владее немски, английски и руски език, посочват от МС. 

В съобщението се казва още, че премиерът е предложил освобождаването на Петя Първанова от поста заради незадоволителни резултати.

Петя Първанова бе освободена от поста си с решение на МС днес заради незадоволителни резултати през годините, недостатъчна технологична и експертна обезпеченост и готовност за справяне с бежански кризи. Въпреки че само през последните 3 години на Агенцията са били осигурявани средства в размер на 50 млн. лв. както от европрограми, така и от държавния бюджет, липсва изграден капацитет и ресурси за управление на ситуацията с разселените от Украйна лица, заявяват от правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
новата преди 2 години
мрежов кадър от БХК отвратително , спецално отношение към роми и лгбт от украйна
1
2
 
2
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Другарката Първанова голямо мислене му удари. Месец във война мина...