Сигнал от Helpbook: Лекарят отказа да ме прегледа

Молбата е здравните власти да извършат проверка по случая
17 авг 2022 17:30, Анисия Иванова
47
Сигнал от Helpbook: Лекарят отказа да ме прегледа
Снимка: Pixabay

В платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал, адресиран до няколко институции с надеждата да се извърши проверка и да се предприемат санкции към медицински лица. Нашата потребителка се почувствала изключително зле и постъпила с висока температура за преглед в болница в град Сандански. Вместо това, тя била неглижирана и последвал отказ от дежурния лекар да я прегледа, след което я отпратил. Крайно разочарована тя ни пише следното: "Тъжно е, много тъжно! Сблъсках се с един от тези доктори, който показа точно такова безразличие към човешкия живот. Въпросният д-р Лалев е млад доктор, който още от сега е забравил за хипократовата клетва, а представете си по-нататък какво ще му е отношението към нас, хората в нужда! Какво прави там този човек?

Държеше се сякаш съм му длъжна и защо по дяволите е събуден в 04:00! Възмутена съм!

И после, защо смъртността е толкова висока? Еми ето затова, защото, влизайки в лечебно заведение с един проблем, излизаш с друг. Пълно е с измислени доктори, които нямат знанията, компетентността и желанието да ни помогнат, а ни лекуват на сляпо.

А в някои случаи не те и преглеждат - иначе са на първа линия! Не говоря за всички доктори - поклон пред много от тях, но има и такива, които е най-добре човек да не ги среща!", завършва сигналът.

Наред са Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО), Министерство на здравеопазването, Столична регионална здравна инспекция и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да извършат незабавна проверка на случая.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С висока температура - в спешното, остава да не я изгонят.
27
4
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Такива понякога попадат на който трябва и се появява поредната статия за бит "невинен" лекар, който в последствие щял да "бяга на запад"...
26
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се беше ваксинирала, нямаше да търчиш в спешното по сред нощ.
25
9
 
4
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Тая, с високата температура, дето не са я прегледали, не е умряла.Е, значи не е била спешна!Спешен е този, който ако не е прегледан ще умре.
24
4
 
8
 
! Отговори
Мерси преди 1 година
Следващия път като пръднеш, върви се прегледай в 3 през нощта,щото то в тази държава, всеки може да се преглежда за всичко по всяко време, абсолютно безплатно!!!Щом се бил преценил, като спешен!Няма никакви критерии за спешност! !!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не се е ваксинирала?
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откога като вдигнеш малко температура тичаш в спешното? Парацетомол, ибупрофен, аналгин.......не знае ли? А инсулт, инфаркт, апендицит, кръвоизлив, и прочие ще чакат, защото лекарят трябва да мери температурата на госпожата ли?
21
1
 
7
 
! Отговори
Мерси преди 1 година
Следващия път като пръднеш, върви се прегледа в 3 през нощта!
20
2
 
5
 
! Отговори
Благодаря преди 1 година
Лекарите сами са си виновни, че се хващат на работа в тази държава, ама няма да е за дълго
19
13
 
5
 
! Отговори
Здравей преди 1 година
Имаш температура, защото си болна от ковид и не си ваксинирана!!! Плати си прегледа и се преглеждай колкото щеш, намерила, че се ......., неблагодарници!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 - Явно комунизмът не си е отишъл, съдейки по претенциите и.
17
3
 
12
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 1 година
Така,че не винаги е истина това,което казва пациентът.Ако го излекуваш и му решиш проблемът на момента,дори да го спасиш от смърт,никога няма да те похвали!Ако е обаче да ти направи мръсотия и да те докладва на разни псевдооргани,ще си счупи краката да го направи.От друга страна има и такива колеги,които наистина трябва да ги лишават от права да упражняват тази професия,защото всеки когато е изпаднал в беда,заслужава хуманно,професионално и навременно лечение.
16
1
 
7
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 1 година
Селадорът отключи веднага и за първи път видях този възпитан испанец,хладнокръвен като немец,да губи нерви и да повиши тон.Момичето нямаше вина,че бащата е *** и ограничен човек.Ухото и беше толкова възпалено,че не даваше да се докосне ушната мида.Въпреки това видях и установих каквото ме интересуваше.Попитах ги искат ли да поставим мускулно лекарство за болката,простака пак взе да вика,че не дава да се поставят инджекции.Изписах лечение,той почна да вика,че не сме премахнали болката веднага?!
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се доктора да има ответна реакция към тази жена и да се защити, а най-много се надявам да се махне от тази държава и да зареже всички нас в Сандански. Вдигнала вчера температура и решила да отиде в 4:00 до спешното, защото са й длъжни
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Комунизма си отиде. Спете спокойно". Това искахме, това получихме.
13
7
 
17
 
! Отговори
Здравей преди 1 година
Като имаш висока температура, за парацетамол, не си ли чувала ***, да си вземеш едно хапче, какво ще ти стане до 7 сутринта, че безпокоиш доктора в този час!!! Ако всички с температура го потърсят, знаеш ли че ще стане опашка до луната!!! НА ЗАПАД ЩЕ ТЕ ПРЕГЛЕДА ДОКТОР ЗА ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА ПОСРЕД НОЩ , ТОЧНО НИКОГА. ЩЕ ЧАКАШ ЦЯЛ МЕСЕЦ ТАМ, НЕБЛАГОДАРНИК ТАКЪВ. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПАРИ ПЛАЩА ТВОЙТА дЪРЖАВА,НА ЛЕКАРИТЕ ЗА НОЩЕ ТРУД - 1 ЛЕВ!!!!! НЕБЛАГОДАРНИЦИ!!!!!
12
7
 
20
 
! Отговори
ескимос преди 1 година
Високата температура се брои за спешно състояние само при деца! Тази хипохондричка, ако е на запад, щяха да я обрулят с яка глоба. И да напомня - там е стандарт чакането за преглед в спешното до 8-12часа, освен ако не е катастрофа, авария или подобно.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Температура на един ден? няма как да си развил хрипове и пневмония. Спешното не е затова. Пиеш вкъщи 5 дни антипиретици и ако не ти мине, при личния. Така е в нормалните държави .
10
17
 
8
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НЕ МОЖЕ да си лекар в Спешното и дори да Не прегледаш и преслушаш болния за хрипове - съответно бронхит или бронхопневмония и да Не изпишеш съответно лекарство! Последно платих 120лв на частна Бърза помощ да дойде вкъщи - дойдоха на 25та минута и прегледаха възрастен човек. Не безплатно. Не!
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
плащам осигуровки, а моя личен като чуе за мен и бяга