Какво е състоянието на пострадалите в катастрофата край Панчарево?

Жена и три момичета са в тежко състояние
Обновена: 7 сеп 2022 08:40 | 7 сеп 2022 08:30, Нели Христова
23
Какво е състоянието на пострадалите в катастрофата край Панчарево?
Снимка: Facebook

Един човек загина, а други девет са ранени при тежка катастрофа близо до Панчарево. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили три автомобила.

Повечето от пострадалите са млади хора на възраст до 25 години.

Още по темата

"Пострадали са 2 деца и двама пълнолетни възрастни, макар че единият пострадал е на годините на дете - 18 години. Състоянието на едното момче, което е прието при нас, е с голяма травма на главата, която е обработена. В момента няма опасност за живота му, но е в детска неврохирургия за наблюдение и някои изследвания. Вероятно ще постои малко при нас. Другите две момчета са обработени в шокова зала. Установено е, че няма тежки наранявания и са освободени за долекуване вкъщи след разговор със следователите", обясни на брифинг пред медиите директорът на болницата д-р Валентин Димитров.

"В много тежко състояние е 29-годишна млада жена, която е комбинирана полифрактура, със счупвания на долен крайник - коляно, глезен, таз, многотъканни наранявания. До момента е претърпяла операция за спиране на кръвоизливи в коремната област. Тя все още е в хирургична зала и в момента се обработват счупванията. Какъв ще бъде изхода - времето ще покаже", допълни той.

В болница "Света Анна" са докарани три момичета - на 18, 16 и 14 години с тежки съчетани травми, каза директорът на болницата Д-р Славчо Близнаков.

"18-годишното момиче е настанено в неврохирургия с травма на мозъка, трявма на лицевите кости, фрактура на ръка. То е в стабилизирано състояние. Има 16-годишно момиче, което е в крайно тежко състояние. То е докарано в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди, корем, фрактури на двете бедра. Проведени са реанимационни мероприятия, възстановени са дишането и сърдечната дейност. Оперирана е от коремните хирурзи с голямо количество кръв в стомаха, отстранен е далакът. В момента тя е в реанимация. Има още едно момиче, което също в реанимация, с гръдно-коремна травма, дренирана, с фрактура на тазобедрената става. Две от момичетата са с реална опасност за живота, а едно от тях е в крайно тежко състояние", обясни той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
0
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
НА снимката тежка катастроф аслед нагло престъпно увреждане на двамата водачи с дигитлано хологрмано оръжие ..Обемен ПСИ БЛОКАЖ е техниката за убиване чрез дигитално холограмни оръжия.. В Случая проникващ пси блокаж вероятно са им залепили нагло престъпни дгитално холограмни "ЕКО СТИКЕРИ"..Експерти на МВР помолиха преди месеци за срочни експертни оценки..Получили остро главоболие и блок съзнание след НЕЗАКОНН ЗАЛЕПВАНЕ НА "еко СТИКЕР" на предно стъкло.. НА 28 юли ми залепиха подържам главоболи
11
1
 
7
 
! Отговори
Лекомислието преди 1 година
дава сила на простотията! Резултатът е видим!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо за *** няма в закона присъди със срок за убийство?Тези неща, които правят безумните водачи си е чисто убийство!
9
2
 
33
 
! Отговори
33 г такси преди 1 година
Що не пишат всеки път когато шофьорите са младежи какви са родителите им ,щото си мисля ,че родителите им си имат вина !
8
5
 
30
 
! Отговори
33 г такси преди 1 година
Сина ми изкара книжка и още не знаеше къде е, но веднага започна да върти гуми и да дрифти след това му ударих няколко задвратника и излезнах аз виновен ,нищо не съм разбирал от възпитание ,наранил съм го и никой няма право нищо да му казва ! Докато е така региони ,боя си е универсално средство за възпитание ,бои и бачкане ,първо човек да стане ,после да се прави на мъж !!
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са били родителите на тези 16 годишни деца?
6
4
 
12
 
! Отговори
33 г такси преди 1 година
Гарантиран ви ,че това ще продължи до безкрайност има начини да се намалят произшествията но управляващите които са взимали решенията до сега не са минали 2 500 000 км градско като таксита и знаят само или ( им отърва да вдигат глобите ) !
5
2
 
42
 
! Отговори
Тук преди 1 година
от години няма държава. Синове на полицаи, баровци и прокурори газят безнаказано и всичкото чудо за три дни. В САЩ не кой да е, а Майк Тайсън лежа в затвора за недоказано изнасилване, а тук пияната руска 0трепка Стависки даже и час не изсара в ареста и то за убийство и тежка телесна повреда.
4
3
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Язък за младата жена. Сега цял живот ще куца. Най-деликатните и сложни части на крака са точно коляното и глезена. Много хора без никаква травма започват да ги болят колената и куцат, а какво остава при травма. Лично аз не съм виждал някой с травма на коляното да не куца. А много съм виждал. Понеже и аз съм чупил подбедреница при падане с мотор, та се нагледах на всякакви като мен в болницата. И никой не се възстановява напълно, когато коляното и глезена са счупени
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 Що си мислиш, че някой работи?
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кое е виновното за катастрофата келеменце? Трите имена, какво и къде работи...Докато няма ПУБЛИЧНОСТ за убийците на пътя, оправия няма да има!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото търсили - намерили...... Има да се вайкат сега родителите , но късно... Да им помага Бог да оздравеят!!!