Пенсионерите избраха влаковете и за тези празници

Над 12 700 допълнителни места по основните маршрути
Обновена: 14 апр 2023 17:42 | 14 апр 2023 17:42, Елка Василева
9

Хората, които няма да пътуват с автомобили през празничните дни, могат да се възползват от допълнителните влакове, осигурени от БДЖ. До 18 април ще има над 12 700 допълнителни места по основните маршрути.

Руска Георгиева е пенсионерка от Варна. С приятелка почивали във Велико Търново и днес се прибират обратно за Великден. Пътуват с влак, тъй като за разлика от автобусния транспорт билетът е много по-евтин.

"За нас е много удобен, защото нямаме коли и се движим с жп транспорт, ползваме намаление. От Велико Търново до Варна е 25 лева, а ние за 15 - отиване и връщане", споделя Руска.

Други пътуващи ползват влак, тъй като нямат никаква друга транспортна връзка до селищата. Пътниците обаче не пестят критики за условията във влаковете.

"Той е удобен, обаче влаковете вече са много стари, трябва да се сменят", смята Руска.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Спрямо цените на билетите БДЖ предлага добра услуга.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2С влак е по-добре да се пътува.Голям процент от междуградските автобуси в България нямат работеща химическа тоалетна и отказват да спрат ако им кажеш че искаш да пуснеш една вода понеже гонят график. Затова ако ми се наложи да пътувам с автобус слагам един памперс за възрастни и след това обувам боксерките и дънките, за да съм спокоен.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влакът беше един от най добрият транспорт през 70-те и 80-те години. Преди две години го ползвах до пловдив и останах разочарован. Мъ рсотия и жега което прави пътуването АД.
3
12
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
С влак е най-добре. Качват се самотни жени, които искат да палуват с мъже. Ох колко съм оправил по купетата.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влакът е безкрайно по-удобен от автобуса. Можеш да станеш да се поратъпчеш. До тоалетна да отидеш. По-модерните вагони имат контакти, може лаптоп или телефон да си заредиш. Жалко че не навсякъде има ж.п. линии.
1
12
 
6
 
! Отговори
щото преди 1 година
за тях всичко в тоя живот е безплатно,изпиха кръвчицата на света тези из ча дия