Мечтата да си шампион: Младеж с аутизъм търси треньор по гребане

Гребането поддържа Божидар активен
1 окт 2023 15:24, Анисия Иванова
10

Дете с аутизъм си търси треньор по гребане. Божидар е на 16 години и вече има няколко отличия със своя каяк, но сега тренира сам и се нуждае от някой, който да го подготви и да го наставлява.

Божидар започва уроците по гребане с каяк като терапия и забавление. Впоследствие научава техниката и тънкостите на гребането, а всяка година трупа постижения.

"Моите цели са да взема медал и да стана олимпийски шампион. Тренирам. Трудя се. Трупам сили, за да бъда по-добър", сподели момчето.

Гребането поддържа Божидар активен, а комуникацията му с околните се подобрява. Но за да може да преследва първите места, му е нужен треньор, който да бъде с него във водата и да го напътства.

Божидар се нуждае и от гребен тренажор, с който да тренира в студените зимни дни.

"Тези деца водят определен начин на живот. Те имат изградени навици. В случая при нас е спортът. И всъщност той е примерът, че нещата са възможни. Това, което го е постигнал, е пример, че нещата са възможни и трябва да се продължи в тази посока", каза бащата на Божидар - Васил Гроздев.

Вижте повече в репортажа на Дейвид Караиванов по Bulgaria ON AIR


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В случаят репортажа е по-скоро пречка!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на момчето, дано се намери някой да му помогне.
3
6
 
3
 
! Отговори
прозтаг преди 2 месеца
аз пък търся треньорка по грЕБАНЕ!
2
9
 
0
 
! Отговори
L. преди 2 месеца
Не ви е срам, тука коментиращите! Момчето е с аутизъм. Трябва да се чувствате виновни, че е в такова състояние, особено ако беше от Окрайна. И тя идеята си дойде сама - да се пише украинче и държавата ще му осигури най-добрия треньор от Сахара.
1
4
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 месеца
Копейките разбират само от гребане с лъжицата :)