Манолов: Това е полуспоразумение

Подписаха енергетици, не и миньори
3 окт 2023 21:22, Стела Стоянова
14

 

"Трябва да го наречем полуспоразумение, защото половината го подписаха, а другата  половина не. Подписаха енергетиците, но не и миньорите. Проблемът е в огромното недоверие на хората. Имат своите основателни причини. Идеята, която дадох, да се приеме специален закон за енергийния преход, не срещна разбиране. Надеждата ми е в това, че повечето от депутатите оцениха идеята", коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR".

Има твърде много нерегламентирани неща, каза Манолов. "Това, за което говорим днес, спокойно може да бъде пътната карта, която да бъде включена през такъв закон", уточни гостът.

Според него не е ясно какво точно ще бъде изпълнено от договорените шест искания на протестиращите.

"Всичко остава на добрата воля на едната страна. Имам всички причини да не съм доверчив. Участвал съм в подписването на подобни споразумения, някои от които като реализация са се случвали на 180 градуса от смисъла на подписаното. Преди 2 години Кирил Петков и Асен Василев отидоха в Раднево и се подписаха под една петиция за спасяване на "Марица Изток". Отидоха пак по избори, както е сега. Когато единият стана премиер, а другият министър на финансите участваха в създаването на План за възстановяване и устойчивост, различаващ се на 180 градуса от подписаното в Раднево. Той не беше консултиран с никого. Най-вероятно други биха постъпили по същия начин", каза президентът на КТ "Подкрепа" пред Bulgaria ON AIR.

Единственото, което може да прилича на гаранция, е да стане закон, настоя той.

"Днес отсъстваше само парламентарната група на БСП, другите бяха там. От парламентарните групи, поддържащи (не)коалицията, се съгласиха. Те трябва да напишат такъв закон", добави Манолов.

Той коментира и информацията, че ако се изтеглят плановете за териториално развитие, ще загубим пари.

"Не може да загубиш нещо, което нямаш. Достатъчно е да си спомним какво стана с "Козлодуй", метнаха ни едни пари, ние го затворихме и се закопахме. Тук, ако го направим, няма да стигнем до обикновено закопаване, а ще бъде ритуално самоубийство, ако затворим външната енергетика", категоричен е президентът на КТ "Подкрепа".

Манолов е на мнение, че най-голямата сила на ТЕЦ-овете, за което алтернатива не е измислена, е, че "ТЕЦ-ът може бързо да ни пусне ток".


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
за Витков преди 2 месеца
Абсолютни алабализми. Гледах интервю, водещата ,болезнено досадна герберистка, синдикалиста единствено внушения и нула факти. Къде бяхте синдикалисти досега,защо не бихте камбаната и не блокирахте пътища 2019-та когато се взеха тези решения и можеше да се преговаря?!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И защо само КТ Подкрепа ходи на преговори,а КНСБ не с тия дето се извъртват и измятат както им дойде по няколко пъти,нали сте ги видяли,че на 180 градуса се завъртяли и изметнали когато са съчинявали преди,че още по преди ротационните им дружки съчинявайки също инак щяха да ви го покажат плана предварително и те,че и тия от подържащите сглобката без въобще да имат участие уж само като стоят и зяпат заедно с тях,а сега ще съчиняват,че ще добавят сякаш са пратили плана на чернова с повече листове.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо тогава подписвате. Оставка ш да ходят на избори!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти откога се сети, ч е дишаш отрова, от вчера ли?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зайко многознайко.До сега къде дремеше?!Развихри се предизборно за пачки.Излишни.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тецовете са обречени. Никой не иска да плаща скъп ток и да диша отрова.
6
3
 
15
 
! Отговори
СИНДИКАТИ-ПРЕДАТЕЛИ преди 2 месеца
СЪЩАТА РАБОТА КАТО СЪС ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ! Протест, синдикатите се "договарят" с правителството за неща, които НИКОЙ от изпратилите ги там, НЕ ПОДКРЕПЯ и после протестиращите гледат като препикано мушкато и всички - и правителство и синдикати ги убеждават, че "това е невероятен успех и страхотен компромис, а и да не е - мандалото е хлопнало, край вече, разотивайте се, няма какво да направите"! ИМА - ПРОТЕСТ ДО ДУПКА И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ... ТУК СГРЕШИХТЕ! ПРОСТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДО СПАСЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ!
5
0
 
16
 
! Отговори
боби преди 2 месеца
Някой пак се нагуши , а работниците пак ги преметнаха !
4
3
 
14
 
! Отговори
Virtuozzo преди 2 месеца
Подписали с доказани лъжци и предатели .......няма да се оправим ей !А тия синдикати са агенти на режима !
3
3
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
За жалост герб и борисов който подписа за-40% намаление на парниковите емисии от страна на бьлгария са абсолютно виновниНо пачките в чекмеджето тежьт
2
4
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Тецовете трябва да продьлжьт работа от кой ще внесем ток зимата след като - турция и румьния до сега купуват от нас тока от козлодуй
1
2
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
И ти защо подписа бре ***... Блокаж до дупка и гасене му е майката на разковничето.... Както винаги синдикатите се оказаха продажници... ===)))