Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес е и срокът за заявления за подвижна кутия
14 окт 2023 11:21, Елка Василева
6
Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес
Снимка: архив, БГНЕС

Днес е крайният срок, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък за местния вот на 29 октомври по настоящ адрес. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия за изборите.

Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. То съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис.

Гражданите могат да подадат и електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място е извършена най-малко шест месеца преди изборния ден - 28 април т.г. и населеното място от регистрацията им по постоянен адрес към същата дата е различно, чрез интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството - https://regna.grao.bg/.

Избиратели с трайни увреждания, които не могат да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си също до днес, 14 октомври. Това става в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния или настоящия им адрес, в случаите, когато своевременно е направено искане за гласуване по настоящ адрес.
(БТА, Елена Николова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От щ ПП че имат от три села кметове )за градове надали ,големи мошеници и крадци да тия
3
2
 
1
 
! Отговори
369 ойро заплата преди 8 месеца
Да гласувам за някой, който ще прибира хилядарки месечно?!Ааааа, не........
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Cnoko, бe! Бxapaтитe oщe лятoc им извoзиxa kaтyнитe no мecтorлacyвaниятa...
1
3
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Защо се спъват хората да гласуват с разни измислици по отседналост по адресна регистрация Защо в чужбина всеки който отиде с лична карта може да гласува Защо тези блокиращи правила не се прилагат в чужбина Кой създава такива спънки за гласоподавателите и защо