Лечева регистрирала "Движение Трети март" в Патентното през 2023 г.

Таня Найденова: Решението за регистрация е в противоречие с два закона и КТ
Обновена: 2 фев 2024 12:59 | 2 фев 2024 12:58, Анисия Иванова
42
Лечева регистрирала "Движение Трети март" в Патентното през 2023 г.
Снимка: БГНЕС, архив

Търговската марка „Движение Трети март“ е получила регистрация от Патентното ведомство на 5.12.2023 година. Документите за нея са подадени още на 4.08.2023 г. от Весела Лечева, съобщи Таня Найденова, бивш председател на Патентното ведомство относно регистрацията на търговската марка.

Темата се обсъжда масово в националните медии през последната седмица. Тази регистрация може да се разглежда като нарушение на Кодекса на труда, два закона, практика и морал.  

„Трети март“ е Национален празник, записан в Кодекса на труда на Република България (чл. 154). Националният празник е най-важният официален празник на всяка държава. Той се чества тържествено и е на дата, която обикновено има най-важно за нацията (и държавата) значение в нейната история. Той е на всички граждани.  
 
Решението за регистрация е в противоречие с два закона - Закона за търговските марки и промишлени образци и Закона за марките и географските образци.  
 
От архива на Патетното ведомство от 2014 година е видно, че регистрация на същата марка е поискал Николай Бареков, но е получил отказа заради противоречие на Конституцията и Закона. Сега се регистрира на същото основание.

"Как се е изменило тълкуванието на тези разпоредби от 2014 година насам, когато е спрян опит за регистрация на „Коалиция Трети март“, пита Найденова.

Съгласно изброените абсолютни основания за отказ от чл.11 ал.1 на Закона за марките и географските образци, знаци, които частично водят до заблуждение, такива които са противоречащи на обществения ред и добрите нрави, знаци запазени за използване от държавата (например гербове), публични институции или международни организации, също са изключени от регистрация поради обществен интерес.

По думите й е скандално и неморално, че регистрираният от Лечева национален празник е подаден от нея да се използва за: услуги за политическо набиране на средства и финансово спонсориране, всякакви видове реклама и комуникации, търговска цел, икономическо прогнозиране, проучване на общественото мнение, консултации човешки ресурси
 
По думите на Найденова председателят на Патентното ведомство Владя Борисова е назначена още на първото заседание на служебния кабинет на президента Радев през август 2022 година. Без институцията да има каквато и да е връзка с провеждането на изборите. Без Борисова да отговоря за изискванията за 10 години трудов стаж в сферата на индустриалната собственост. Има обосновани съмнения и за образователния й ценз за заеманата длъжност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи ,... на следващите избори , всички за трети Март , .... да премахнем смърдящите краварски *** , ..... да върнем България на децата си ! Знам трудно ще е срещу фалшификациите на посолствата , но не трябва да се птедаваме !
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еее, хубава идея за събиране на електорат, пак патриоти, само патриоти.:)):))
34
1
 
1
 
! Отговори
ПУТИН ПИНК ФЛОЙДА преди 2 месеца
На моят любимец Рамзан Кадиров съм му подарил Пълна Колекция от албумите на Пинк Флойд да не му хрумне да става ОБРАЗОВАН Съветски Червеноармейски ОФИЦЕР като ДЖУХАР ДУДАЕВ,Шамил Басаев НАГРАЖДАВАНИ от Вождовете на КПСС с многобройни АРМЕЙСКИ военни МЕДАЛИ,НАШИВКИ,НАГРАДИ обучени от ссср-армията да боравят с бомби и взривове....................Милиционер Путин сега воюва.......Да не е ПОЛУДЯЛ........Дори Борис Елцин му подари РУСИЯ защото е МИЛИЦИОНЕР И НЕ Е ВОЕНЕН
33
1
 
1
 
! Отговори
НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИ преди 2 месеца
ЧЕРВЕНОАРМЕЙСКИЯТ ЦЕСЕКАРСКИ ТРИУМВИРАТ ДЖУХАР ДУДАЕВ,ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА,ШАМИЛ БАСАЕВ се ЗАВРЪЩА под егидата на САЩ да доизтребят армейскодивашкият военноварски РУСКИ етнос чрез ВОЙНИ както каза водещ политик от САЩ още през 1991..........Краят на 1998 година Президента на РУСИЯ Борис Елцин извиква бившият МИЛИЦИОНЕР Владимир Путин и му казва че ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НА СССР извършва ГЕНОЦИД НАД РУСНАЦИТЕ чрез АРМЕЙСКИ НА СССР ОФИЦЕР ДЖУХАР ДУДАЕВ и назначи МИЛИЦИОНЕР ПУТИН ДА ГИ СПАСЯВА ОТ Ч.А.-терора
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това ще е следващата партия която ще управлява.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И те ще ви грабят , а вие ще ги издигате като Слънце пред очите си....Левски
30
3
 
2
 
! Отговори
АНГ РУСОФОБИЯ преди 2 месеца
Около 10 ноември 1989 съм слушал ПРОФЕСИОНАЛНИ АНГЛОЕЗИЧНИ ДЪРТИ РУСОФОБИ твърдящи че на територията на СССР НЯМА НИТО ЕДИН РУСНАК а това са ГЕНОЦИДНИТЕ УНИЩОЖИТЕЛИ НА РУСНАЦИТЕ които умишлено се преструват че са руснаци...........................По късно около 1991 водещ политик на САЩ май беше Хенри Кисинджър заяви:"НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЖАЛЯВА АКО РУСНАЦИТЕ ИЗЧЕЗНАТ ЗАЩОТО ТЕ СА ВОЕННОДИВАЦИ и ВОЕННОВАРВАРИ които през цялата РУСКА ИСТОРИЯ САМИЧКИ СЕ ИЗТРЕБВАЛИ
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не протестира срещу "Демократична България"?
28
8
 
10
 
! Отговори
Радев е лъжец! преди 2 месеца
Пишман натовският офицер, с менте партия! Митрофанова може да се похвали с "успех"! Колкото българи е имало при подписване на Сан Стефанският договор/ нито един/, толкова българи има и в тая партия! Отдавна са продали жалкият си "патриотизъм" за жълти копейки!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма оттърване от комунисти и ДС деятели.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хвала на 3-ти март!
25
6
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
Е има си хас другарката Лечева е изпълнителна,а кой само седи на онази ХИТ СНИМКА на маса с нея Радев и Радевица,Гергов и Герговица ,Веселка ,а този трябва да е Ушев/ много интересно именце/ и колко са доволни и усмихнати че вече имат,,ДВИЖЕНИЕ....,,
24
9
 
8
 
! Отговори
пРезидент Корупция преди 2 месеца
Служебните правителства създадоха корупция по руски образец!
23
0
 
6
 
! Отговори
та така преди 2 месеца
парите на мъжът и се връщат на тези дето са му ги дали но няма да минат през нинова :)
22
3
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
БКП и тази дата приватизираха
21
6
 
11
 
! Отговори
отговор преди 2 месеца
"Как се е изменило тълкуванието на тези разпоредби от 2014 година насам, когато е спрян опит за регистрация на Коалиция Трети март, пита Найденова. е как как , другаря радев е наредил .
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя ще издигне добър министър председател, дано Възраждане запалят с 80 обратно по селата и ги забравят и децата, къде се намират?
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТЕ ТОВА СА ПАТРЕОТИТЕ!
18
6
 
18
 
! Отговори
Ангелов преди 2 месеца
Шефката на патентно то бюро веднага на съд. Нарушила е най малкото 2 закона да се разследва дали няма натиск от към президентството или връща услуга на рунд ю които я назначи в разрез с закона и изискванията за тази длъжност. Прокуратурата да се самосезира стига е спала какво като е зима те да не са мечки.
17
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая умирисана кokapджа , задействана от Фигуранта ще е "подгряващ" изпълнител докато мандатът на юмруков изтече. Презентацията на партията ще се състои на 3 март, 2026 г на три локации -Шипка, Бузлуджа и Рожен, където последните оцелели съветофили ще вдигат старческите си юмрученца крякайки Xaил Радев Xaйл трети март