Подписваме договора за присъединяване към ЕС на 25 април

Официално страната влиза в евроблока на 1 януари 2007 г.
13 яну 2005 16:00,
“Предвижда се България и Румъния да подпишат договора си за присъединяване към ЕС на 25 април”, заяви холандският посланик у нас Хенриет ван Линден пред парламентарната комисия по европейска интеграция. Тя представи приоритетите на люксембургското председателство пред членовете на комисията и депутати от различни парламентарни групи.

“България ще се присъедини към ЕС на 1 януари 2007 година, като мониторингът върху прилагането на законодателството, съгласно европейското, ще продължи”, посочи посланикът. “България е поела ангажименти за реформи в съдебната система - бих ви подтикнала да ги продължите по начин, който намерите за добър, но така че България да изпълни поетите задължения”, се обърна Хенриет ван Линден към депутатите.

Подобряването на инфраструктурата в региона беше сред основните проблеми, поставени от депутатите. Върху това акцентираха председателят на комисията по външна политика, отбрана и сигурност Венко Александров НДСВ/ и съпредседателят на ПГ "Народен съюз" Анастасия Мозер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание