Кръстьо Петков напуска Коалиция за България и става независим депутат

В писмо до председателя на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев от днес Петков посочва мотивите за решението си.
18 апр 2005 12:40,
Кръстьо Петков напуска Коалиция за България и става независим депутат
Кръстьо Петков Снимка: Булфото

Лидерът на Обединения блок на труда и депутат от левицата проф. Кръстьо Петков напуска парламентарната група на Коалиция за България и става независим народен представител, съобщи БТА.

В писмо до председателя на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев от днес Петков посочва мотивите за решението си. Текстът на писмото беше предоставен на БТА от пресцентъра на Обединеният блок на труда (ОБТ).

"Обединеният блок на труда заедно с БСД и НДПС на 17 април подписа политическо споразумение за създаване на предизборна "Коалиция на Розата". До разпускането на парламента остава един месец. Ясни са почти всички коалиции, които ще се конкурират на парламентарните избори. Изразявам пред Вас личното ми решение да премина от ПГКБ в групата на независимите депутати /в съответствие с чл. 15, ал. З от ПОДНС/. Решението ми е продиктувано, освен от горнитесъображения, от необходимостта в предизборния период да се дават ясни сигнали към гласоподавателите", пише в писмото си Кръстьо Петков.

"Моето четиригодишно участие в парламентарната група на левицата, в т.ч. сътрудничеството с Вас като неин ръководител, доказа, че в парламента и политиката може да има коректни партньорски отношения. Пожелавам успех на БСП, на нейните партньори и лично на Вас в предстоящите избори", е написал проф. Петков до Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание