Ангела Меркел поздрави задочно новата Единна народна партия

В София учредиха новата Единна народна партия
16 фев 2008 11:47,
11
Ангела Меркел поздрави задочно новата Единна народна партия
Искаме да започнем отначало, заяви Капон. Снимка: БГНЕС

С изпълнение на националния химн започна учредителният конгрес на Единната народна партия (ЕНП). Той беше открит от актьора Деян Ангелов.

Делегатите избраха Елеонора Николова за председател на конгреса, а Силвия Тасева - за секретар.

Гласувана беше 15-членна мандатна комисия и комисия по устава.

В дневния ред на конгреса са приемане на Харта на ценностите, устав на ЕНП, избор на контролни и ръководни органи и приемане на политическа визия на партията.

В приветствието си към делегатите Мария Капон, член на Инициативния комитет, посочи, че политиката за мнозина все още е страх, конфронтация, съперничество. Тук сме, защото искаме да сме събрани в една общност, в една партия, която иска страна на гражданите, а не на олигарсите, каза тя.

По думите й бедността дава терен за корупция, носи пороци. Искаме да започнем отначало, заяви Капон, да дадем място на бизнеса, на онези, които пълнят хазната, да върнем уважението към труда като единствен почтен начин за успех.

Мария Капон отбеляза, че една от целите на ЕНП е България да бъде реален член на ЕС, НАТО, а не "транзитна територия на чужди имперски интереси". Страната ни има нужда от модернизация, защото сме най-изостаналата и бедна страна в Европейския съюз, каза тя и добави, че трябва да почистим, да променим живота в нашата страна.

Поздравителни адреси към ЕНП бяха прочетени от името на германския канцлер Ангела Меркел, от Европейската народна партия, от християндемократите в Италия, от групата на европейските демократи в ЕНП, християндемократите в Словения, демократите във френския парламент, от испанската народна партия, полската народна партия и други.

Регистрираните до момента делегати на конгреса са 513, съобщиха от мандатната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
volniat преди 16 години
Stiga evreiski nomera!!! Tova sa samo evreiski 6a6armi, KAPON...
9
0
 
1
 
! Отговори
Mlekocentrala преди 16 години
Аз не бързам да плюя нещо ново, което още не е показало характера си. НО... Бързам да кажа на всички, които са писали тук Абе ужасно си личи, че са ви плащали, я бъдете малко по-професионални!! С тази антиагитация най-много да отида и да се запиша в ЕНП:))) Много сте прозрачни
8
0
 
1
 
! Отговори
Anarhista преди 16 години
NARODE BALGARSKI KADE SI??? DA SE NADIGNEME I DA PREMAHMENE DEBELITE DEPUTATSKI SVINE OT PARLAMENTA S NARODNA SILA!!! DO KOGA TOLERANTNOST DO KOGA SE PITAM!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Tова име КАПОН, не ми звучи много българско.Но...ние сме толератна нация.
6
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Мария Капон правила нова партия да запълни вакума в дясно дрън дрън.Нали влезе в това народно събрание като член на Демократическата партия ,а след като усети накъде духа вятъра се присламчи с Арабаджиев към Бат Бойко / ГЕРБ /,но като я отрязаха за евродепутат сега тръгна да прави собствена партия.И сега такива хора като нея са се загрижили за народа???.Те това няма как да стане,просто богат на гладен не вярва и това ще една партийка която ще гледа да прави бизнес покрай партийните си дела.
5
0
 
1
 
! Отговори
Nemeca преди 16 години
Az bachkotia v Germania veche ot niakolko godini i ne sam chuval Angela Merkel Da pozdraviava nikoi. Stiga s teia laji plateni nachi be muhliovci!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
Шчекн Итрч преди 16 години
Му-ха-ха-ха...егаси и лицемерието. Моля ви се, кой тръгнал само да прави промени и да бори корупцията:))) А сега прочетете една статия от вестник "СЕГА""Начело на класацията за най-богати политици застана независимата депутатка Мария Капон, която има дялове в 30 недвижими имота и заедно със съпруга си Емил Капон разполага с валута на стойност 3 676 945 лева. Въпреки добрите вложения в банки Капон е теглила и два кредита - общо за 60 хил. лв. Пловдивчанката е получила в наследство след 2000 г. две къщи в Пловдив - общо 450 кв. м, апартаменти в Пловдив и София - общо 300 кв. м, къща и магазин в Чепеларе и много ниви и гори в Чепеларе, Забърдо и Пампорово. Мария Капон - член на Демократическата партия, която влезе в парламента с бюлетината на ОДС, има и дялово участие в пет фирми."Изводите си ги правете сами :)))
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ще обясни ли Капон как България от 25- то място по жизнен стандарт в света (преди 89-та), стана най бедната в Европа. Защото куцо и сакато партии прави вместо някаква работа да хване.
2
0
 
1
 
! Отговори
izidar преди 16 години
Dori da se namerqt nezavisimi politicikak 6te se nameri nezavisim elektorat da gi izbere!Dori da se namerqt 4estni i po4tenni politici, nima moje da se namerqt tolkova po4tenni i umni bylgari za da gi izberat?
1
0
 
1
 
! Отговори
Edna balgarka преди 16 години
Поздравявам усилията на Мария Капон да си направи партия и да се опита да запълни вакуума вдясно..Още сега предчувствам трудностите които ще трябва да понесе - най-напред от кадрови дифицит!! Новоизлюпени бизнесмени и също толкова авторитетни политици ще попречат на партията още в началото да набере необходимата й електорална подкрепа.Това от особена важност е в провинцията, където хората знаят и гражданските си номера.Но нека опита!!