От прокуратурата не търсят Веселин Георгиев

Бившият пътен директор разбрал за образуваното досъдебно производство от медиите
20 май 2008 10:04,
13
От прокуратурата не търсят Веселин Георгиев
Веселин Георгиев. Снимка: Булфото

Разбрах за образуваното досъдебно производство миналата седмица от медиите, досега от прокуратурата не са ме търсили. Това каза бившият директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев пред bTV.

Георгиев категорично отрече от пътния фонд да са откраднати 200 милиона лева и заяви, че "99 процента от казаното, най-вече от ДСБ, е клевета".

"Нито лев не е излязъл от Фонда за несвършена работа", заяви Веселин Георгиев и призна, че е възможно да са направени само административни нарушения. Той акцентира върху професионализма на хората, които работят във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и подчерта, че "не е честно спрямо тях и спрямо свършеното от тях" ставащото в общественото пространство.

Същевременно вицепремиерът Меглена Плугчиева заяви, че основният проблем, който открива във Фонд "Пътна инфраструктура" е размиването на отговорността, като тя посочи подчинението й на три министерства.

Пътна инфраструктура и Шенген са едни от най-проблемните области, според Плугчиева. Тя допълни, че Пътна инфраструктура е и не добре обезпечена с кадри.

Според нея трябва да "санираме тази болна агенция", за да могат да бъдат отпушени две от най-важните програми, чрез които трябва да работят "Транспорт" и "Регионално развитие". Това са мега проекти за инфраструктурата.

България няма бъдеще без инфраструктура, каза Плугчиева. Най-шокиращото, на което европейските наблюдатели са се натъкнали на българските администратори, е начинът, по който те са бездействали шест или осем месеца, заяви още Плугчиева.


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
един кютук преди 14 години
Далаверата е голяма,стотици милиони,и са навързани като свински черва!Ще чакаме от умрял писмо!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Скоро няма да се оправи държавата. Колко ли като този тип има в Б-я?
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Тия имат пари май цял нов Парламент да купят, ей така, за тях си - частен! Ами ние за какво да ходим на избори?! И не са 120, а 200 милиона и двамцата с брат си не знаят какво богатство имат, и телефоните си сигурно не знаят! А бе, мръсотия до шия, такива в нормална държава, щяха да бъдат споменати само веднъж по медиите и то като уникално осъдени, признати за особено опасни индивиди за обществото! А тук ги представят едва ли не за герои и едва ли не са образец за подражание???? Чудна държава си имаме, уникална!
9
0
 
0
 
! Отговори
snaiper преди 14 години
Tezi ot parlamento i vs4ikata tazi svola4 po agenciite trebe samo prez snaiper da se gledat, Abe te o6u6kaha dyrjavata do nema i kyde! Sory 4e pi6em na 6liokavica ma si zagubih CYR.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
с неговата почтенност. Като му погледнах костюмчето "made in Bulgaria" си рекох - бре, че тоз човек си е направо светец. А пък като заговори - то на ден по 300 подписа слагал- направо получил тендовагенит. Вместо да му направят печат с подписа, той разписва ли разписва сякаш е Паисий. Това далавери - божее, такива приказки никога и никъде даже не е сънувал. Това някакви си аднистративни нарушения, ми това са направо едни много дребни нещица, като винени мушици. А брат му, ама той пък на всичкото отгоре и се съсипал от работа- нямал време и вода да пийне - работа от айде до зайде. Хората дето работили казвали - това ли дочакахме - не е честно сега да ни вземат кокала. това пътната инфраструктура направо блестяла, откакто той я управлява - блазе ни. Мъъ нищо чудно, този още не знаем дали си е купил частен самолет като чистия като сълза Софийнски - дето е доказано некорумпиран даже от родния български съд. Да ни е честито членството в ЕС и да ни управлява все по-малко такива "честни" люде, защото ДРАГИ ЕВРОЧИНОВНИЦИ И ПОСЛАННИЦИ - НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - МАФИЯТА КОЯТО Е УПРАВЛЯВАЛА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА ДОКАТО СА ЖИВИ.
7
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 14 години
а сме е ли да каже че има преспьпност у нас, това означава да каже на всички депутати и ония в мин сьвет, и стари кадри, че са престьпници
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Този *** е личен приятел и протеже на министъра Асен Гагаузов, двамата са почти постоянно заедно, министъра го мъкне навсякъде със себе си и си го пази като писано яйце! Граждани, явно такива трябва сами да си ги отстрелваме.... зер тоя *** и брат му задигнаха над 120 милиона лева! Да видим след изборите къде ще го дянат!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Е, как ще го търсят? То това не е тяхна работа. Те са създадени за друго - да бъдат медийни герои. Нали взимат пример от началника си. Няма да го разочароват я.
4
0
 
0
 
! Отговори
торбалан преди 14 години
Нямало отговорност!Има и още как!Щом има ПОДПИС,има и отговорност!А ПОНЕЖЕ,ОБАЧЕ,ЗАЩОТО-това вече е друга опера!
3
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
Човекът си е напълно прав, нищо не е откраднал. Вероятно е направил някое и друго административно нарушение и толкова, с пръст не могат да го пипнат. Просто административните процедури в България позволяват да се правят кражби без реално да си нарушил с нещо закона. Малко по-хитрите хора се възползваха от това беззаконие и натрупаха огромни капитали. Същите тези вкарват парите си обратно в икономиката на тази държава и на практика нямат конкуренция в цели отрасли, следствието го виждаме всички - цените на стоките от първа необходимост са рекордно високи (по всички възможни стандарти), качеството на услугите е отчайващо и т.н. Няма други виновни освен хората, които гласуват (или не гласуват) на изборите. Това е истината.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Недосегаемите! 21 900 епизод на филма, който ние, тъпите гледаме вече 60 години! Айде да идва някой да измете всички наглеци, че търпило нямаме вече!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Само като му видя мазната мутра мога да си представя колко е откраднал.Лошото е че такива не ги съдят.