Крайно разочарован, но еврооптимист

"България се нуждае от критика, но и от подкрепа", обяви премиерът, след като свика журналисти, за да се оплаче от негативизма в Европа към България
17 дек 2008 14:01,
37
Крайно разочарован, но еврооптимист
Снимка: БГНЕС

"Ще представя пред председателя на Европейската комисия Жозе Барозу конкретни предложения за усъвършенстване на механизмите на взаимодействие с ЕК - като се започне от комуникацията и се стигне до конкретното експертно взаимодействие".

Това каза в специално изявление пред медиите премиерът Сергей Станишев по повод утрешната си среща с председателя на ЕК, посветена на втората годишнина от приемането на България в Евросъюза.

"България се нуждае от критика, но и от подкрепа", отбеляза премиерът и изтъкна, че "за съжаление най-често намира медийно отражение на критиката".

"А успехите и резултатите минават като дошли от само себе си, което не е така, а е резултат на последователни, ангажирани и енергични усилия от страна на българското правителство, българското общество, бизнеса и неправителствените организации", каза още Станишев.

Той подчерта, че категорично не е съгласен с мнението, че в Европа има втора ръка членство и че България е сред тези групи страни.

"Ние винаги сме били активен и конструктивен фактор във формирането на общоевропейските позиции", посочи Станишев.

Той обясни, че по време на срещата си с Барозу ще го информира подробно за свършеното от българското правителство от април до сега.

Премиерът отново заяви, че решението на Европейската комисия за спирането на пари за България по ФАР е било крайно разочароващо за българското правителство и българското общество.

"Смятам, че е необходимо европейският процес да върви на основата на принципи на солидарност и равнопоставеност. Аз винаги съм бил еврооптимист и ще продължа да бъда такъв", посочи премиерът.

На изпроводяк Станишев призна: "Българските граждани платиха много висока цена за постигане на членството в съюза". 
 


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 13 години
1. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... твърдението, на А.Догановия премиер, че: - "В Европейския съюз страната ни е в ролята на дежурен виновник...", макар че от три месеца, ТОЙ ВОДИ ТОЗИ СПОР С ЕВРОИНСТИТУЦИЙТЕ, още не е признал ЛИЧНАТА СИ ВИНА за спрените пари!!! А защо Европа спря парите - ЗАЩОТО Българската КЛЕПТОКРАЦИЯ, която няма политически цвят, с енергичната помощ на ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА, КРАДЕ, при това не в Европейски, не и в Световни, а в КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ!!!2. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е..., че "..."това, което се случва в света се усеща вече и в България, та "това го знае всяко хлапе"..., и САМО Премиера на А.Доганов ОЩЕ НЕ ЗНАЕ, че "това", се нарича Световна (а всъщност Американска) криза и продължава да твърди..., че КРИЗАТА НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ БЪЛГАРИЯ...(В същност КОЙ ЛИ МУ ВЯРВА...).3. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... това, че: - "Парите били спрени за това, че нямало проекти..." Само премиера на А.Доганов не знае и неразбира още, че: Партийте спечелили избори, чрез УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРОГРАМИ и държавните инструменти - Правителство и Парламент, създават в икономиката и обществото "ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА"... ПРИНЦИПА Е МНОГО ***..., ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, А ТЕ СА КАТО ЕЛ. ТОК - ВЪРВЯТ ПО НАЙ-МАЛКОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ... СЛЕДОВАТЕЛНО..., Трябва да се създават ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ, в отрасли и производства с "НАЙ-МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ" (ЗА ПАРИТЕ)... А ПРОЕКТИ ИМА МНОГО И САМО ТОЙ НЕ ГО ЗНАЕ!!! ЗАТОВА ТРИ ПЪТИ ДА, НА ИСТИНАТА, ЧЕ ТОЧНО правителството на А. ДОГАНОВ, Е ВИНОВНО, пред цялата ни НАЦИЯ за това, че ПАРИТЕ от Еврофондовете и бюджета, са ОГРАБЕНИ или са отишли в БЕЗПОЛЕЗНИ НА ИКОНОМИКАТА НИ ОТРАСЛИ..., АБЕ... ВНУШИТЕЛЕН НАПРЕДЪК... 4. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... това, което знае всяко бебе в България - ФАКТА, че НАЙ-ГОЛЯМОТО "СЪПРОТИВЛЕНИЕ", което едни пари могат да срещнат е КОРУПЦИЯТА... Премиера на А.Доганов, възприе от "патрона" си, ТОВА НАЙ-УРОДЛИВО ОРИЕНТАЛСКО ЯВЛЕНИЕ, творчески го доразви и сега, тя избуя у нас в ГАЛАКТИЧЕСКИ РАЗМЕРИ... ДА-А-А, ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН НАПРЕДЪК... 5. ВПЕЧАТЛЯВАЩ НАПРЕДЪК е... и това, че: ...ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ вече е ясно, защо сме НАЙ-БЕДНИТЕ, НАЙ-ОГРАБЕНИТЕ И НАЙ-ЛЪГАНИТЕ, ЕВРОПЕЙЦИ ЖИВЕЕЩИ В ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ!!! А правителството ни е, НАЙ-КРАДЛИВОТО, НАЙ-БАНДИТСКОТО И НАЙ-ЛЪЖЛИВОТО В ЕВРОПА!!! Това обаче се знае и от марсиянците... и затова тези дни пристига, от тях за Мандатоносителя А.Доганов - "ПОДАРЪК" - ИСТИНСКА ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ, срещу ДРЕБНАТА услуга, България да направи с тях СЪВМЕСТНИ КОСМОДРУМИ..., но... това има и едно предимство - след изборите лесно ще изпратим Триглавата ламя - от където е дошла!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
На следващите избори пак идете за гъби, или пийте по една бира през изборния ден....Не разбрахте ли, че тези *** правят всичко за да отвратят народа и той да не гласува?Така пак същите стари муцуни ще са там и пак ще са мнозинство с твърдия си електорат!ГЛАСУВАЙТЕ,ХАРА!!! Само това е спасението за България!Велико народно събрание и референдум за всичко, засягащо страната!Да видим тогава как ще ни се налагат от ЕС или от Сащ тогава...
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Горкичкият ,ако беше казал честна есепарска -щяха да ти помогнат ,ама и той не знае вече от къде е доста роднини има от доста еноси ,пък и дуго до егане е работил Трудно му е!Даже няма време да се задоми ,ами ходи по къра в ЕС като разгоненоа *** да се моли
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
куха червена кратуна,срам за знамето и герба........
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Kolegaizvini me ama ne si prav !!!!Mislq 4e tova ne e nikakav plah !!!Po -skoro mi prili4a na maloumen hamster !!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Разочарован бил от ЕВРОПА, а българските граждани не са ли разочаровани от него.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
бейййййй,кой *** снима плъх под герба държавен:(
29
0
 
0
 
! Отговори
курбан за БСП! преди 13 години
Ще представя на д-ря Барозу конкректни предложения за усвършенстване на механизмите на корупцията и се стигне пак до същото.България се нуждае от корупция и да бъде подкрепена от ЕВРОСЪЮЗА-ние винаги сме били активен и конструктивен фактор в корупцията и приканваме ЕВРОСЪЮЗА да ни подкрепи-просто другаря Барозу се бърка с понятията.Българските граждани платиха много скъпо -прескъпо за да постигнат членство в ДПС!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
GLASUVAITE PAK ZA KOMUNISTI
27
0
 
0
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 13 години
СТИГА СИ БУДАЛКАЛ , БЪЛГАРИТЕ , ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК СИ И ТРЯБВАШЕ ОДАВНА ДА СИ ХОДЕШ , ЗА РАДИ ТЕБЕ ОСТАНАХМЕ В ИЗОЛАЦИЯ ОТ ЕВРОПА , ВСЕКИ ДЕН НАШАТА ИКОНОМИКА ТЪРПИ ЗАГОБИ ОТ ТОВА КОРОМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО .
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
А това,от което се нуждае Станишев,е един морков в задника!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Европа ни кастри заради червени маймуни като тебе, бе... Бият самара да се сеща магарето. Понеже не е "демократично" да ви теглят една майна публично на всичките комунисти и се опитват да ви го кажат заобиколно... Дигай куфарите и през Одеса за Магадан... и сичките си "другари" да водиш с тебе. С чичко Путин да сте си дружки...
24
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 13 години
http://nosocialists.hit.bg/
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
serGEICHO... ravenstvoto i ravnopostavenosta ostanaha v komunizma!
22
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 13 години
С тая физиономия на п.д.л що не вземеш мястото на Евгени Минчев и спреш да говориш глупости.
21
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 13 години
Европа си гледа интереса.Това , че наште управляващи са крадливи,негодни да свършат нищо както трябва си е наш проблем.Европа даже ни даде автомобилен завод , престъпниците си внесоха 20000 лади и завода фалира.Европа не е длъжна да ни модернизира заводите.България в момента е публичен дом и суровинен придатък на Европа и за това са виновни *** управлявали дър.та до сега .Ако тая мафия продължава да изсича така горите , след няколко години няма да имаме вода ,въздух и лятото ще е 50 градуса.
20
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 13 години
Ще им бъде трудно ... И с нищо няма да са по-различни... Едното лоби сменя другото, едните бизнес интереси се изместват от другите.. Само дето обикновенният българин няма бизнес... а работи като наемен работник за чужд бизнес...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
От какво си недоволен и разочарован бе Сергей - от това че всички около теб са крадци и безхаберници ? Или че смятат протестите на учителите за 'седянка', или че не искат да дадат пари на полицаите, а дадоха на шофьорите, щото блокираха София ? Или че твоите подичнени предлагат секс на жена, която има репродуктивни проблеми ? Или че загубихте 200 милиона евро, и тогава пак бяхте разочаровани от Европа ? Е, с какво да ги очароваме ? По-добре да ни изключат оттам..... щото, нека се похвалим с поне един ефективно осъден и лежал ?????? Кой ? Време е да се изхвърли ***, както се вижда, скоро '97 ще се повтори... хората правят сбирки да идват в парламента и да ви изнесат оттам, нещастни нагли, безочливи 'управници'. Не давайте пари на лекарите, не давайте и на учителите, не давайте и на полицаите, не давайте на майките, които искат да раждат българчета - те ще дойдат и ще ви изкарат от парламента с лопати !!! Повръща ми се от вас, това е най-лошото правителство управлявало България някога. Лошото е, че тия дето ще дойдат след вас ще им бъде много трудно.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
трябва да бъде ясно че Бг е в ес само заради гарантирането на техните инвестиции европа не желае и няма да позволи силна България
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Европа виновна че всичките ни оправници са бастуни.