Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
0
 
! Отговори
дрис преди 14 години
Бойко, пак *** пейзажа. Кефя му се на този човек. Кога ли ще му свърши разтройството,та да го забършат
255
0
 
0
 
! Отговори
new преди 14 години
мизерията не е в транспортните фирми, а тези които ги пускат да минават безпрепятствено и без необходимите документи през границите ни, т.е полицаи, държавна митническа администация!Държавата в лицето на Гранична полиция също трябва да поеме вината.
254
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 14 години
Бойко да внимава какви ги говори. Македонците корките и те като нас мизерни. Че ние да не би да сме по различни от тях. Така че на политик не му върви да използва такива думи особенно когато става дума за друга държава. Той да гледа нашата мизерия да "оправи" в което се съмнявам.
253
0
 
0
 
! Отговори
ко преди 14 години
какво трябва да направи според теб за да бъде същественно?
252
0
 
0
 
! Отговори
ки преди 14 години
защо приписваш негативите на бившето правителство на сегашното?наистина разсъжденията ти са много негативни и затова минусите.за твое удовлетворение виждам че са се превърнали на плюс и той се получава като се съберат много минуси.
251
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Не може да се пренасят труповете в един самолет,заедно с живите и роднините.Може ли да си представите,все едно в маршрутката с която се возиме да се превозват и ковчези,вместо с катафалки.Може ли да си представяте ,какво се получава в такива случаи с човешката психика?Имаше такъв случай,при който един баща трябаше да прибере сина си ,починал в пловдивска болница,със собственната си кола да вози.Получава инфаркт и бива убит заедно с жена си при катастрофата.Много правилно постъпва ББ,цивилизовано
250
0
 
0
 
! Отговори
kiro преди 14 години
Каква работа има там пернишкото Гоце ? Само пилее държавни пари. Ако наистина му пукаше можеше да ги чака на летище София. Саболезнования за жертвите !
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако щете ме напълнете с минуси,но при толкова случаи,когато цели семейства,чакащи автобус на спирка са били пометени от пияни шофьори,кой пое погребенията? я се замислете,този случай за "национален"траур ли беше? а при наводнения-от колко години хората още нямат къщи? а след земетресението в стражица?-още има хора без дом и по фургони. искам просто да кажа,че този път залитнахме в другата крайност. съболезнования на близките,но от сутрин до нощем-травмирате още 6 милиона
248
0
 
0
 
! Отговори
вали преди 14 години
Мисля.че този пожарникар прекалява с тъпите си изказвания,до сега не е направил и не е казал още нищо сьществено!
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вярно,че бойко добре се захвана да прибере българите,защото паспортите им отидоха във водата,но не стана ли малко прекалено това със самолетите? един самолет-за пътниците,един-да се разходи първанов да си направи PR-защото друга полза от него нямаше,един самолет-за близките,да разпознаят телата,и един посреднощ-да ги прибере...ха,сега пресметнете това в пари. още нещо,за което ще ми наслагате минусите,ама по 10 000 за погребение. това да не са сватби,бе?
246
0
 
0
 
! Отговори
Phantom преди 14 години
До No. 114:Аз съм от Македония и трябва да ти кажа, че това лято ходих на почивка в Созопол, качвах се на корабче и никой не ми даде билет, а само сабираха пари! Иначе всеки турист може и трябва да си има пътническа застраховка която му предлага самия туроператор (в случая фалшив). Корабчето което потъна има застаровка в Lloyd (международна застрахователна компания), а самите пътници при злополука са застраховани с 4500 евро в случаи на смърт и 9000 евро в случай на трайна повреда!
245
0
 
0
 
! Отговори
Петъчо преди 14 години
гражданин ... Не е въпроса дали Бойко иска да реши проблемите на България. Аз се надявам че иска защото ми се вижда като сериозен човек. Но не бива да се изказва за чуждата "мизерия" когато въпросната я има и тук. @ШОП Ако не бяха македонците кои веднага реагираха и спасяваха хората как мислиш само 15 ли щяха да се удавените? Не е лошо преди да се изказваш да помислиш малко.
244
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМАГОГИЯ И Бoб = f преди 14 години
прибързанoтo oбяваване на ден за траур пoради гoлемят брoй удавени българи е чиста прoба ДЕМАГОГИЯ.сега акo бат Бoбю земе че се претрепа на 2 март пo време на футбoлен мач с кмет'o на Малашевци и кметицата на Стoлипинoвo ще oзна4ава ли тoва че на 3 Март честванетo на на нашетo Освoбoждение ще премине катo ден за траур oбявен oт oстаналят жив Гербер, Цециoтo Цветанoв. Аз си мисля це Цветанoв е къде къде пo тактичен чoвек и че негoвата пoлитическа кариера скoрo сте бъде вoдеща за страната.
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Момче, много ясно че ще поискат пари!Защото хората не са били застраховани. Т.е. в такъв случай по закон са длъжни да си платят всичко. Същото ще стане и в Швейцария да бяха...
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Syglasen sym, napylno , s dve ryce . Bog da prosti horata.Dano sledvashtite chetiri godini bydat po-dobri za vsichki nas :) .
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Syglasen sym, napylno , s dve ryce . Bog da prosti horata.Dano sledvashtite chetiri godini bydat po-dobri za vsichki nas :) .
240
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Не ви е срам кухи кратуни сте всички! Вместо да се замислите и да покажете малко съпричастност се изпоплюхте едни други - ***!!! ВЯРНО е ,че параванов е ***! ВЯРНО е ,че македонците тоя път твърде далеч стигнаха от алчност! ВЯРНО е ,че всички трябва да целуваме ръцете на онези македонски граждани ,които не се поколебаха и най-човешки помогнаха с каквото можаха!!! Виновни винаги има понякога и повече ..но нека това се изясни за вбъдеще! Помислете от всички страни и си запазете мнението..
239
0
 
0
 
! Отговори
дим преди 14 години
Когато от трагедията се прави политика е гадно.То хубаво да лижеш *** на управляващите но и в момент на трагедия да казваш колко е велик твоят човек е супер гадно .Затова сме на това деридже.
238
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 14 години
Лека им пръст на всички загинали ! И дано всеки един от тия които тук плюят да се замисли- Дали Господ и него няма да накаже ? Кой е застрахован?! Когато децата ни се давеха в ЛИМ ги спасяваха местните - мюсюлмани. Сега братя македонци спасяваха българи. Българи спасяват в Чермо море бедстващи хора ! Човешината я има във всички нас , въпреки балканския ни тарикатлък и желанието с трици маймуни да ловим! И тук виждаме организиране на екскурзии и пътувания с техника антика. Но мълчим! БАЛКАНДЖИИ
237
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
подкрепям те !!!!!!!!!!!!!!