"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

Министърът видя готовата магистрала към 2015 г.
11 юли 2011 20:46,
196
"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев
Строител №1 в държавата иска "Струма" до 2015 г. Снимка: Булфото

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.

Още по темата

По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.

"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.

Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.

Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.

"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.

Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
25 - Хахахаха! И ти ли ще го решиш:))) Като гледам как отчаяно крещиш с големите буквички, май не е добре работата:))
30
7
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Тя Европа не само за пътища дава пари, ама единствен Плевнелиев взема това, което му дават. Другите веееееечно се туткат и са все заети с по-важни дейности.
29
8
 
3
 
! Отговори
СМЯХХL преди 12 години
Комунистите орат! ЧАКАМЕ НОВА ПОРЦИЯ *** ОТ ДИВИЯ АНТИКАПИТАЛИЗЪМ !!!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18 - Че то каруцари магистрала виждали ли са:) Кой ще те пусне пък теб на магистрала!
27
6
 
10
 
! Отговори
Tepix преди 12 години
Доживях след 22 години свестен министър ... е, една бройка, ама му се радвам като писано яйце. Роска, що не си гледа бизнеса, ми се хвана с тоя потъващ кораб?
26
8
 
8
 
! Отговори
ostavime преди 12 години
Има добър екип, наистина. Щом успява да измъква толкова пари от Европа за пътища. БРАВО!
25
9
 
17
 
! Отговори
21 преди 12 години
СТАНИШЕВ АКО НЕ Е НАЯСНО ЧЕ НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДИ ЗНАЧИ ЧЕ НАИСТИНА Е МАКСИМАЛНО ***
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ЕК ни резна 50 млн. евро за ремонт на АМ "Тракия"Затова нещо ще кажели Конюшнов, дего се е паркирал в Плевнята:)))Много е лесно да ти свършат подготовката и ти после само с ножиците! Този номер е изпитан, но няма кой да се хване! А в нашият регион между другото няма и метър направен, докато тройката направиха изцяло преасфалтиране на над 30 км, така, че ми дреме за герберите! Моят глас ще помага за издухването на крадците от ГЕРБ!
23
8
 
6
 
! Отговори
еврейско масонче преди 12 години
Браво на ГЕРБ ! Гордеем се с вас ! По-послушни слуги не сме имали дори по времето на Костов.Стройте, стройте герберчета ... Нали така сме ви програмирали. Нали затова хвърлихме толкова пари и затова ви давахме денонощно по нашите медии, за да ви избере простия български народ.Сега вие за благодарност ще ни построите магистралите, за да можем да караме колите си, когато дойдем да живеем на мястото на българите по хубави пътища.Ей, герберчета, и да гледате по-бързо да изморите тия българи !
22
7
 
16
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Аз искам да питам другаря Плевнелиев по въпроса с таксите за преминаване по магистралите, т. нар. тол такси. Да не се окаже, че сега си правим пиар като строим АМ-та и след като ги построим да се въведе непосилната тол-такса за обикновения българин и по новите АМ-та да пътуват само чужденци и тези с колите над 100 000 лв. Другарю Министър, кажи мнението на Правителството и в частност на управляваното от теб МРРБ за тол-таксите.
21
8
 
7
 
! Отговори
Ха сега де ! преди 12 години
Преди два дни Станишев си е купил ножици ( "Солинген") с които ще пререже лентата на АМ "Струма" през 2015 г. в качеството си на премиер от 2012 до 2016 г. Той бил сцепен от яд, че Борисов е прерязал лентите на пътищата които са построени през мандата му ( маг. "Марица", маг "Люлин" и лота на маг. "Тракия" от с. Оризово до Ст.Загора). Мълви се, че е поръчал и два кашона с ленти.
20
2
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
"Брюксел е попарил надеждите на правителството да използва икономисаните пари в европрограмата за транспорт за ремонт на Тракия от София до Пловдив и на 60 моста. Това стана ясно от думите на регионалния министър Росен Плевнелиев в понеделник."Срамота е министъра и експертите му да не знаят за какво могат да се използват парите по програми.Обичайната картина за управлението на ГЕРБ приказките по-големи от възможностите.
19
5
 
7
 
! Отговори
от 666 преди 12 години
Радвайте му се, като искате, досега имаха подготвени проекти от предишни правителства, обявяват търгове и правят копки на конвейр.Не са стартирали проектиране на нито един пътен проект, откакто са на власт.Но нищо всички вие, които се радвате, ще видите какво ще стане след първите копки-закъснение в графици, некачествен път и допълнителни пари с анекси, които естествено ще се плащат от републиканския бюджет.Ще пишем пак форумите по темата за АМ след време, но тогава ще четем други коментари...
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей смешници, имало инфо в нета, че предното правителство било построило 139км магистрали. та кои поименно са те? аз нещо не моем се повозим по тех
17
0
 
2
 
! Отговори
д преди 12 години
Всякакви рекорди по намаляване на цената или ефективни предложения за замяна на един материал с друг са за сметка на изпълнителя и по правило не се признават, респективно заплащат с европейски средства.Нещо повече хората, които контролират разходването на европейските средства търсят точно такива слаби места при строителното изпълнение за да имат мотивация за спиране на част от плащанията.
16
1
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
"Брюксел е попарил надеждите на правителството да използва икономисаните пари в европрограмата за транспорт за ремонт на Тракия от София до Пловдив и на 60 моста. Това стана ясно от думите на регионалния министър Росен Плевнелиев в понеделник." Друг е въпросът колко качествена е тецовата пепел и става ли тя за подложка на магистралите. Ще дойде ден в който хората осъществяващи мониторинга на тези проекти ще изготвят своите доклади до Брюксел и изведнъж ще се окаже, че такова нещо като намаляване на цената, спестено, рационализация, икономии и прочее социалистическа терминология са неща, които ЕС не познава и още по-лошо не признава. Тези хора плащат само за перфектно извършена работа по вече одобрените строителни книжа (които са закон и не могат да бъдат променяни от никого в хода на строителното изпълнение).
15
2
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
abe neblagodarni lalugeri ,te BKP to 46 godini edna magistrla n epostriha a be smqtaite be po 10km na godina da stroyaha 460km ot kalotina do burgas da bqha postroili.taka che da zuvee plevneliev i bat bojko.drugite sa po loshi.
14
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев е най свестния министър за 22 години преход. Ако всички до сега си разбираха работата като него България щеше да цъфти. Има си честно спечелени пари и не ламти за още за разлика от батко и братко продукти на червено-синята мъгла. Дано успее докрай в начинанията си защото *** не обичат успяващите хора без тяхната благословия. А това че пътищата са артериите на икономиката го е казал отдавна един техен учител(ама кой да слуша)
13
1
 
14
 
! Отговори
ДО 4 преди 12 години
Еи *** , заради такива като теб сме на последно място по грамотност , в света.
12
19
 
8
 
! Отговори
L. преди 12 години
РОСЕНЕ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ДОВЪРШИХТЕ 20км МАГИСТРАЛИ, А СЕГА ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ 12г. ДА НАПРАВИШ 120км. НА СТРУМА. ДАЛИ ЩЕ СИ МИНИСТЪР ТОЛКОВА МНОГО ???