Спирането на ACTA не вреди на имиджа ни

Станаха известни нови становища, обясни Трайков
Обновена: 15 фев 2012 15:14 | 15 фев 2012 15:14,
25
Спирането на ACTA не вреди на имиджа ни
Снимка: Impact press group

Ратифицирането на ACTA бе спряно, защото станаха известни нови становища, които до този момент не са били дискутирани. Това обясни след заседание на Министерски съвет министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

На днешното си заседание министрите решиха да спрат приемането на международното търговско споразумение за борба с пиратството.

По време на обсъждането премиерът Бойко Борисов опроверга твърденията, че правителството е направило опит да прокара спорния законопроект тихомълком.

Той обясни, че преговори в Европарламента и Еврокомисията са водени още от предишното правителство и обвини опозицията, че се опитва да се възползва от страховете на хората.

Според Трайков спирането на ратификацията на ACTA не вреди на международната репутация на страната.

Още по темата
Той отново даде пример с Германия, където правителството решава да подпише документа, а по-късно се отказва.

Той посочи и случаите в Полша и Чехия, където е била започната ратификационна процедура и сега я спират.

По думите на Трайков лошо впечатление прави фактът, че на европейските съвети точката за ACTA се вкарва на заседанието на министрите на земеделието, които не й обръщат особено внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Би било мъдро, г-н Трайков бързо да се научи какво да коментира и какво не, или да бъде пестелив и премерен в изказванията си, защото иначе неизбежно влиза в режим "аз едно го мислих, а то друго излезе". Мъдър човек не бърза да говори и говори само, когато има нещо съществено за казване, което след това отстоява и носи отговорност. Всички се учим, но на висок пост човек трябва бързо да схваща. Хубава вечер на всички!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо триете ? Блюдолизци са и си личат от далеч !Готови са като кученца да махат с опашка и да се отъркват у господарите си , както и да ни издушат като пилци и да ни хвърлят в краката им само и само ,за да получат одобрението им , защото са толкова жалки и зависими , колкото ларва на клозета муха в селски нужни.
11
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 12 години
"Той отново даде пример с Германия...", "Той посочи и случаите в Полша и Чехия..."А дано продължи с посочването на примерите и стигне до тези със заплатите. Тогава май ще намери други примери...
10
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
14Отговорите на тия въпроси човек може да намери в Библията - но мнозина не я отварят - излъгани да зяпат десетки часове дневно чалги, вулгарни предавания, гнусни сапунки и други такива.
9
0
 
7
 
! Отговори
Подсещалка преди 12 години
Как кой стои? Monsanto и лобистите на компанията. Опитват да си прекарат през задния вход разработките за ГМО. Дачиан Чолош е румънец, т.е. не е трудно да бъде купен. И е!
8
0
 
8
 
! Отговори
КОй КОЙ преди 12 години
По думите на Трайков лошо впечатление прави фактът, че на европейските съвети точката за ACTA се вкарва на заседанието на министрите на земеделието, които не й обръщат особено внимание. СПОРЕД МЕН ТОЧКАТА ЗА аста НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВКАРА САМА. Така и не се разбра кой стой /ама по именно/ зад тези действия, та от там да разберем и чии интереси защитава. Изключвам на обикновенния потребител, защото е ясно че неговите са на първо място
7
0
 
4
 
! Отговори
иво преди 12 години
На нашият-даА на твоя?
6
0
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Ето това е големия въпрос кой ще ни управлява след изборите? Лично аз незнам. На този етап единствения изход, който виждам е 100 % мажоритарен вот, в една отделна листа за всеки избирателен район. Сега партиите си имат субсидии и зорът е да влязат в парламента. Не ги интересуват техните избиратели защото по този начин те сами се възпроизвеждат-така да се каже. Но такъв закон няма кой да приеме без протести аможе би и нещо по-вече от протести.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, АСТА е подписана от България и още други 21 страни още в края на януари. Исканията на протеста на 11-ти бяха България да излезе от споразумението. След изказванията на политическите лица обаче става ясно, че България ще "замрази" ратифицирането на АСТА, което не е равнозначно на излизане от споразумението, а просто шантаж и успокояване на недоволството. От друга страна, АСТА, ако бъде приета от Европейския парламент, тя ще влезе в сила и във България.Излизане на България от тайното споразумение!Отхвърляне на АСТА от Европейския парламент!Втори протест срещу приемането на ACTAfacebook . c o m /events/271624316241985/
4
2
 
14
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Само, че това е имиджа на България, а не твоя. Днеска подписваме-утре си отдегляме подписа. Аз нося отговорност ама ще си подам отстваката ако Той я поиска. Тука има-тука нема. Това минава някъде ама е меко казано РЕЗИЛ когато става в правителството на една държава.
3
0
 
20
 
! Отговори
dd преди 12 години
Ратифицирането на ACTA бе спряно, защото станаха известни нови становища, които до този момент не са били дискутирани....----А становищата сме ние !! че го криха от нас...
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само колко ми пука за имиджа ни .... той боко му е.а мамта всеки ден ....
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ПРЕДПОЧИТАМ ДА ЗАГУБЯ ПАРИТЕ СИ ОТКОЛКОТО ДОВЕРИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ СИ" - ХУГО БОШ НО ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ